Ο Κολοσσός Ρόδου ήθελε τη νίκη για να μη χάσει έδαφος στη μάχη της 3ης θέσης με τον Πανιώνιο (13-6), αλλά, όπως και με τον Παναθηναϊκό, η Καβάλα έκανε άλλη μία ζημιά.

Πλέον τα playoffs ήρθαν ακόμη πιο κοντά για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, που ανέβηκε στο 10-9 κι αποσπάστηκε απ' τις υπόλοιπες ομάδες με τον ίδιο στόχο (ΠΑΟΚ 8-11, Ηλυσιακός 7-11, ΚΑΟΔ 7-11), διαφορά που ίσως αποδειχτεί πολύτιμη, αφού θα συνεχίσει χωρίς τον Πάτρικ Ο'Μπράιαντ (σ.σ. συμφώνησε με την Indios de Mayagüez του Πουέρτο Ρίκο).

Ο παράγοντας "αυτοσυγκέντρωση" έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τρίτη περίοδο και κατ' επέκταση στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Η αστοχία εκνεύρισε τον Κολοσσό Ρόδου, δίνοντας την ευκαιρία στην Καβάλα να ξεφύγει στο σκορ με διψήφια διαφορά και να κρατήσει μέχρι τέλους.

Στην τελευταία εμφάνισή του με την Καβάλα ο Πάτρικ Ο'Μπράιαντ δεν ήταν αχάριστος και βοήθησε την προσεχώς πρώην ομάδα του να φτάσει στην πολύτιμη νίκη. Ο Αμερικανός σέντερ άγγιξε άλλο ένα double-double (12π., 9ρ.), ενώ μοίρασε και 2 ασίστ.

Αρκετός κόσμος προτίμησε να πιει τον κυριακάτικο καφέ του στο κλειστό της Καλαμίτσας κι έδωσε την απαραίτητη ώθηση. Πλέον η εντός έδρας επίδοση είναι στο 8-2.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 34-31, 57-43, 76-68.

Πηγή: gazzetta.gr