Δεν λέει να τελειώσει ο ψυχρός πόλεμος που έχει ανοίξει μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο μπάσκετ. Κι αν μετά τα όσα ζήσαμε την Κυριακή το βράδυ στο ΟΑΚΑ, οι διοικήσεις των δύο ομάδων δεν αποφασίσουν να λογικευτούν και να ρίξουν τους τόνους, τότε το πιθανότερο είναι να ζήσουμε ανάλογες …ομορφιές και στους τελικούς της Α1.

Το νέο επεισόδιο σε αυτό το ξεκατίνιασμα γράφτηκε από πλευράς Παναθηναϊκού. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, θεώρησε έξυπνο λίγες ώρες μετά το χάος που ζήσαμε στο ΟΑΚΑ να δηλώσει ότι ο Ολυμπιακός δεν θα προκριθεί στο φάιναλ φορ, σε αντίθεση με τη δική του ομάδα.

Φυσικά μπορεί να είναι όντος αυτή η άποψή του, αλλά το τάιμινγκ για να πικάρει τον αιώνιο αντίπαλο μάλλον δεν ήταν και το πιο ενδεδειγμένο. Στο κάτω κάτω πρόκειται για δύο ελληνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν ξένους αντιπάλους. Ας κρατάμε τουλάχιστον τα προσχήματα…

Μετά από τόσο μεγάλο διάστημα ανταλλαγής πυρών, πράσινοι και κόκκινοι οφείλουν να πατήσουν φρένο. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και οι τελικοί δεν είναι μακριά.

Ποιος, λοιπόν, αμφιβάλει ότι έτσι όπως λειτούργησαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο διαφαινόμενο διπλό του Ολυμπιακού, είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσουν και αυτοί που σε δύο μήνες θα βρεθούν στις εξέδρες του ΣΕΦ και του ΟΑΚΑ; Πολύ θέλει να ξαναγίνει το κακό;

Φραστικές επιθέσεις, ανακοινώσεις εκατέρωθεν, μπλουζάκια, εμπρηστικές δηλώσεις και πολλά άλλα είχε μέχρι τώρα το μενού της μπασκετικής κόντρας των "αιωνίων". Σε αρκετές περιπτώσεις και οι μεν και οι δεν ξεπέρασαν τα όρια.

Τουλάχιστον ας βάλουν μια άνω τελεία, όσο είναι καιρός…