Facebook Pixel Τρίβει τα μάτια του ο Πρίντεζης...
| 2012-04-04 12:28:00

Τρίβει τα μάτια του ο Πρίντεζης...

Τρίβει τα μάτια του ο Πρίντεζης...

Ο Γιώργος Πρίντεζης ανήκει στους ''ερυθρόλευκους'' από το 2000 και δηλώνει πως ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα που έχει δει και έχει παίξει τα τελευταία χρόνια.

Έχει ζήσει τα πάντα στο μεγάλο λιμάνι και αναμφίβολα μπορεί να κρίνει τον... Ολυμπιακό της καρδιάς του. «Αυτή είναι η καλύτερη ομάδα του Ολυμπιακού που έχω δει και έχω παίξει» λέει ξεκάθαρα ο 27χρονος φόργουορντ και σίγουρα η δήλωσή του δεν είναι τυχαία. Μετά λόγου γνώσεως παραδέχεται πως πέρασαν πολύ μεγάλα ονόματα, αλλά ο φετινός Ολυμπιακός έχει όλο το «πακέτο» και εξηγεί:

«Είναι η πιο δεμένη ομάδα κι αυτό φαίνεται σε πολλά πράγματα. Ομάδα με κεφαλαία γράμματα. Είναι πολλές οι λεπτομέρειες που σε κάνουν να νιώθεις πιο ασφαλής και πιο ωραία που είσαι μέλος της. Από τον πρώτο παίκτη μέχρι τον φροντιστή, όλοι είναι άψογοι και νοιάζονται για το καλό του Ολυμπιακού. Είναι ωραίο να βλέπεις τον έναν να ενδιαφέρεται πραγματικά για τον άλλον και να του λέει πράγματα που μπορεί να τον βοηθήσουν. Φυσικά, πρώτο απ' όλα είναι πως έχουν ταιριάξει οι χαρακτήρες».

Το πρώτο πράγμα στο μυαλό του...

Το παιχνίδι με τη Σιένα μόλις έχει τελειώσει, ο κόσμος έχει μπει στο παρκέ, όλοι πανηγυρίζουν την πρόκριση στο φάιναλ φορ, αλλά ο Γιώργος Πρίντεζης έχει κάτι άλλο στο μυαλό του...

«Το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου ήταν πόσο διαφορετική θα μπορεί να είναι αυτή η ομάδα σε δύο τρία χρόνια αν μείνει με τον ίδιο προπονητή, τους ίδιους παίκτες, να δουλεύουμε πάνω στα ίδια συστήματα και να παίζουμε μαζί συνέχεια. Αυτός είναι ο μεγάλος μου πόθος. Αν έχουμε βελτιωθεί τόσο σε έξι μήνες, σκέψου τι θα γίνει σε δύο χρόνια. Βέβαια, όλα μπορούν να αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη, αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα είμαστε... Πάντως, σκέφτομαι πως θα έχουμε τεράστιες δυνατότητες αν μείνουμε για πολλά χρόνια μαζί. Ο κορμός είναι ιδανικός».

«Γι' αυτό αρέσει στον κόσμο»

Είναι κοινή παραδοχή πως ο φετινός Ολυμπιακός εμπνέει τον κόσμο περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο Πρίντεζης δίνει τη δική του εξήγηση: «Η ομάδα φτιάχτηκε με βλέμμα προς το μέλλον και από την πρώτη της χρονιά κατάφερε να πάει φάιναλ φορ. Αυτό που πάντα ήθελε ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι να βλέπει μία ομάδα να παλεύει. Δεν ήθελε να βλέπει απλώς μεγάλα αστέρια. Ηθελε μία ομάδα που αν μπορεί να παίξει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, να παίζει πάντα σε αυτό και να μάχεται, να δίνει ό,τι έχει και δεν έχει. Και με πολλούς Ελληνες στο ρόστερ της. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Αρέσει στον κόσμο αυτό που βλέπει.

Παίζουμε μεγάλο ρόλο κι εμείς. Νομίζω ότι αυτή η ομάδα καλύπτει τον κόσμο και αν έρθει το πρωτάθλημα, θα είναι το κερασάκι στην τούρτα». Με μέσο όρο ηλικίας μόλις 24,5 χρόνια, οι παίκτες του φετινού ρόστερ ξεκίνησαν κάπως «ψαρωμένοι» τη χρονιά, όπως αναφέρει και ο 27χρονος φόργουορντ του Ολυμπιακού. «Πολλοί δεν είχαν εμπειρίες από την Ευρωλίγκα και οι περισσότεροι δεν έχουν παίξει ποτέ σε αυτό το επίπεδο. Χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστείς. Πρέπει πρώτα να μάθεις πώς είναι αυτό το επίπεδο. Είναι και το όνομα του συλλόγου πολύ βαρύ για να αφομοιώσεις αυτά που ζητάει ο κόσμος και τις απαιτήσεις της ομάδας και όλο αυτό έγινε γρήγορα με εμάς».

«Δύναμη του Ολυμπιακού ο κόσμος του»

Στη συνέχεια ο Ελληνας φόργουορντ εξηγεί το ξέσπασμα του κόσμου για την πρόκριση στο φάιναλ φορ και την επιστροφή του δίπλα στην ομάδα. «Το χάρηκε ο κόσμος και το χαρήκαμε κι εμείς. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι η δύναμή του και ίσως να είναι και η δύναμη του ελληνικού μπάσκετ. Οταν τη δεκαετία του `90 ο Ολυμπιακός ήταν στα ντουζένια του, ήταν στα πάνω του και το ελληνικό μπάσκετ. Ισως χρειάζεται κάτι να αλλάξει, για να αλλάξει και ο τρόπος που μας βλέπει ο κόσμος».

«Δεν πάμε στην Πόλη για τη συμμετοχή»

Ο Γιώργος Πρίντεζης αποφεύγει τα μεγάλα λόγια και δεν θέλει να δώσει υποσχέσεις. «Σίγουρα δεν πάμε στην Πόλη για τη συμμετοχή. Δεν μπορώ να πω ότι πάμε να το πάρουμε, θέλω να συνεχίσω με τον ίδιον τρόπο που έβλεπα μέχρι στιγμής τα παιχνίδια της Ευρωλίγκα. Αν πάρουμε ένα ματς, τότε θα πάμε για κάτι καλύτερο στο επόμενο. Θα παλέψουμε σκληρά, θα παίξουμε καλό μπάσκετ και είναι ένα παιχνίδι. Δεν νομίζω πως είμαστε χειρότερη ομάδα από την Μπαρτσελόνα και να μην μπορούμε να την κερδίσουμε με τίποτα σε ένα παιχνίδι. Πάντως, το φάιναλ φορ ακόμα και γι' αυτούς που έχουν ξαναπάει δεν παύει να είναι εμπειρία ζωής» σχολίασε ο Ελληνας φόργουορντ.

«Διαθέτουμε όλο το πακέτο...»

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι η τοποθέτησή του και για το πρωτάθλημα: «Εχει πάει καλά η χρονιά δίχως να έχουμε υποσχεθεί κάτι. Ετσι θα συνεχίσουμε και για προληπτικούς λόγους (!). Το πρωτάθλημα είναι πρώτος μας στόχος. Εχουμε καλές πιθανότητες. Διαθέτουμε όλο το πακέτο για να το πάρουμε. Και αυτό το ΣΕΦ που είδαμε στα ματς με τη Σιένα δίνει ένα καλό και υπολογίσιμο πλεονέκτημα».

«Μέχρι το τέλος της καριέρας μου»

Τα ολυμπιακά του αισθήματα είναι γνωστά, αν και ο ίδιος αποφεύγει να μιλάει γι' αυτό το θέμα. Πλέον, εκτός από το να αγωνίζεται στην ομάδα της καρδιάς του, έχει τη δυνατότητα να δουλεύει κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Ο πόθος του Γιώργου Πρίντεζη, λοιπόν, είναι «να μείνω μέχρι το τέλος της καριέρας μου στον Ολυμπιακό. Θέλω να μείνω στην ομάδα επειδή έχω δεθεί μαζί της, νιώθω άνετα και οικεία, ακόμα και το ΣΕΦ το βλέπω σαν σπίτι μου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags