Όσο κακός ήταν ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δεκάλεπτο στο ματς με τον Πανιώνιο, τόσο καλός ήταν με τον Κολοσσό. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς τα έβαζαν όλα απέναντι στην ομάδα της Ρόδου και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +18 (30-12) μετά από 10 λεπτά αγώνα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, τη στιγμή που οι Διαμαντίδης, Μάριτς και Σάτο απουσίαζαν από την αποστολή.

Αν και στη δεύτερη περίοδο οι «πράσινοι» ξεκίνησαν δυνατά, ωστόσο με τις αλλαγές που έγιναν έπεσε ο ρυθμός του Τριφυλλιού. Ο Κολοσσός «έτρεξε» μέσα σε 5λεπτά ένα σκορ 1-17 και μείωσε την διαφορά (37-29), με τον Παναθηναϊκό να σταματάει τα εύκολα λάθη στα τελευταία δύο λεπτά του ημιχρόνου και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το 43-31.

Με τον Ομπράντοβιτς να έχει ρίξει στη μάχη τους Κυρίτση, Πατ Καλάθη και Ζούμπο ο Παναθηναϊκός δεν αύξησε την διαφορά από τον Κολοσσό, αλλά κατάφερε να την διατηρήσει. Ο Λόγκαν πάντως ήταν σε μεγάλα κέφια και είχε φτάσει από την τρίτη περίοδο τους 22 πόντους και ήταν ο κορυφαίος για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, έχοντας 4/4 τρίποντα.

Στη τελευταία περίοδο ο Κολοσσός δεν άντεξε άλλο και ο Παναθηναϊκός ανέβασε και πάλι την διαφορά φτάνοντας στο +43 (100-57), με παίκτες στη πεντάδα οι οποίοι είχαν λίγο χρόνο συμμετοχής. Πρώτος σκόρερ για το Τριφύλλι ήταν ο Λόγκαν που σταμάτησε στους 22 από το τρίτο δεκάλεπτο και ακολούθησαν Σμιθ με 15 και Βουγιούκας με 14. Θετική η παρουσία των Πατ Καλάθη, Κυρίτση και Ζούμπου που σημείωσαν 12, 10 και 6 πόντους αντίστουχα!

Tα δεκάλεπτα: 30-12, 43-31, 67-45, 100-57