Ποιος το λέει; Οχι εμείς... Και στην πραγματικότητα κανείς... Το εννοεί με τον τρόπο του όμως, ένας από τους ηγέτες της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Ντέιβιντ Φέντερμαν σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο Ισραήλ.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ίσως οι δηλώσεις του Φέντερμαν να λαμβάνονταν ως προσβλητικές για τον προπονητή, όμως η Μακάμπι είναι άλλος κόσμος...

Τι είπε ο ηγέτης της ομάδας του Τελ Αβίβ; Με λίγα λόγια υποστήριξε ότι φέτος ήταν τραγικός και πολύ άσχημος ο τρόπος με τον οποίο ο Μπλατ συμπεριφέρθηκε στον Παπαλουκά.

Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για ένα τυχαίο παίκτη, αλλά για ένα τεράστιο μέγεθος, το οποίο (διαβάστε αυτό) η Μακάμπι με τις συμπεριφορές της (του προπονητή της δηλαδή) δεν έχει κανένα δικαίωμα να μειώνει.

Κατόπιν έβαλε στον τοίχο τον Μπλατ κι άρχισε να τον ...χτυπάει, λέγοντας... "Δεν έχει κανένα δίκιο να συμπεριφέρεται έτσι στον Παπαλουκά. Δεν μπορεί να το βάζει για ένα λεπτό και να τον αποσύρει και μετά να μην τον ξαναβάζει ποτέ στον αγώνα. Ο Παπαλουκάς είναι σπουδαία προσωπικότητα με ιστορία και δεν έχουμε το δικαίωμα να του φερόμαστε με αυτόν τον τρόπο.

Ο παίκτης αυτός έχει ένα λαμπρό παρελθόν, είναι σπουδαίος παίκτης και είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα πράγματα. Ο Μπλατ έκανε τεράστιο λάθος με τον τρόπο που τον αντιμετώπισε...".

Εκεί, ο Φέντερμαν θυμήθηκε ένα άλλο περιστατικό, το οποίο είχε συμβεί πριν από χρόνια, όταν ο Γιασικεβίτσιους έπαιζε τα πρώτα παιχνίδια του με την ομάδα του λαού...

"Σε ένα από τα αρχικά ματς της σεζόν, ξέραμε ότι θα έρθουν οι γονείς του Σάρας από την Λιθουανία για τον παρακολουθήσουν... Πόσες φορές θα είχαν αυτή την δυνατότητα... Στο παιχνίδι, ο Σάρας έκανε ένα λάθος, ο Γκέρσον τον απέσυρε και δεν τον έβαλε καθόλου μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι... Απαράδεκτο! Αυτή είναι προσβλητική συμπεριφορά...

Η Μακάμπι δεν έχει τέτοιες αρχές και τέτοιες αξίες. ΟΙ άνθρωποι ταξίδεψαν τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα για να δουν τον γιο τους... Είναι ενάντια στην ηθική της Μακάμπι αυτό που έκανε ο Γκέρσον με τον Σάρας σε εκείνο το ματς μόνο και μόνο για να δείξει ο προπονητής στον παίκτη ποιος είναι το αφεντικό".

Κάπως έτσι συνέδεσε τις δύο περιπτώσεις ο Φέντερμαν, ο οποίος ξέρει πολύ καλά πάντως, ότι οι σχέσεις του Παπαλουκά με τον Μπλατ είναι στο χειρότερο σημείο... Και είναι πολλούς μήνες έτσι.