Ο Παναθηναϊκός να έχασε έναψιλό αδιάφορο ματς και έτσι η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί σε 4ο παιχνίδι τη Δευτέρα, πάλι στη Ρόδο. Η ήττα των “πράσινων” όμως αναδεικνύουν τον ερασιτεχνισμό των ανθρώπων του Ολυμπιακού που φωνάζανε επίμονα οι τελικοί να γίνουν πριν το Final 4 της Ευρωλίγκας, την στιγμή που δεν ξέρανε αν η σειρά των ημιτελικών θα λήξει 3-0 υπέρ του “τριφυλλιού”. Ναι μεν ο Παναθηναϊκός διασύρθηκε με την ήττα του, οι “ερυθρόλευκοι” δε έγιναν... ρόμπα με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αφού οι ημιτελικοί έχουν ακόμα... ψωμί.

Στα του ματς τώρα, Κολοσσός έδειχνε στην αρχή να θέλει πιο πολύ το ματς και να μην έχει άγχος καθώς δεν είχε τίποτα να χάσει. Αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έκανε λάθη και είχε πρόβλημα στην επίθεση. Αποτέλεσμα ήταν οι γηπεδούχοι να προσπεράσουν στο σκορ στη δεύτερη περίοδο και με 6 πόντους, πηγαίνοντας μπροστά στα αποδυτήρια με 39-34.

Με την εικόνα του ματς να μην αλλάζει στην τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προσπεράσει με δύο πόντους στο τέλος του δεκαλέπτου χάρη στο καλάθι του Σάτο (46-48), ενώ μπήκε στα τελευταία δέκα λεπτά του ματς μπροστά στο σκορ με 52-50.

Τότε ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να χτίσει την διαφορά, αλλά ο Κολοσσός έδειξε ψυχή, οδήγησε τους παίκτες του Ομπράντοβιτς σε λάθη και πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα. Στο τέλος ήταν αργά για το Τριφύλλι να γυρίσει το ματς και τους Ροδίτες να παίρνουν τη νίκη με 73-68 και να κρατάνε τον Παναθηναϊκό μέχρι την Δευτέρα το απόγευμα στο νησί, όπου θα γίνει το τέταρτο ματς.

Tα δεκάλεπτα: 20-20, 39-34, 50-52, 73-68

Κολοσσός Ρ. (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 17, Χάτεν 13, Καλαϊτζής 13, Πάνος 1, Γεωργαλλής 5, Ασημακόπουλος 10, Μπόικιν, Χαρίσης 6, Τσάμης 6, Χόπσον 2

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 8, Περπέρογλου 3, Λόγκαν 11, Σάτο 6, Τσαρτσαρής , Διαμαντίδης 4, Βουγιούκας 14, Καλάθης Ν. 6, Σμιθ 2, Καϊμακόγλου 3, Γιασικεβίτσιους 11