Facebook Pixel Η ανεπίσημη αγαπημένη
| 2012-04-28 22:40:00

Η ανεπίσημη αγαπημένη

Η ανεπίσημη αγαπημένη

Η Εθνική Ανδρών λανσάρισε στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ έξι καινούρια πρόσωπα στη 12άδα της: Παπανικολάου, Ξανθόπουλο, Σλούκα, Βασιλειάδη, Μπράμο, Μαυροειδή. Γράφει ο Νίκος Παπαδογιάννης.

Στις εφεδρείες έμειναν άλλοι τρεις πρωτάρηδες: Μάντζαρης, Πατ Καλάθης, Χαραλαμπίδης.
Το κύριο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι πρωτάρηδες ήταν το τρέμουλο της παρθενικής συμμετοχής. Ο Κώστας Σλούκας δεν ξεπέρασε ποτέ το τρακ.

Η Εθνική των νέων, θαρραλέων ανδρών πέτυχε τον πρωταρχικό της στόχο (την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά), αλλά έμεινε ένα βήμα μακριά από τα ημιτελικά. Θα είχε προκριθεί εάν υπήρχε η πολυτέλεια να πάρουν μερικές ανάσες οι τρεις έμπειροι που σήκωσαν το βάρος. Αν είχαν περισσότερα διεθνή παιχνίδια στα πόδια τους οι οκτώ σωματοφύλακες…

Ηταν επιβεβλημένο βήμα η καθιέρωση «Εθνικής Β'», την οποία ανακοίνωσε η ΕΟΚ. Θα είναι κάτι σαν... ανεπίσημη αγαπημένη! Το εφεδρικό σχήμα θα επωμίζεται την προπαρασκευή παικτών που βρίσκονται στο κατώφλι της μεγάλης Εθνικής και ειδικά εκείνων που αφήνουν πίσω λόγω ηλικίας τις ομάδες Νέων και Εφήβων, αλλά χρειάζονται ένα πρόσθετο σκαλοπάτι πριν περάσουν το κατώφλι των Ανδρών.

Από την ίδια «Εθνική Β'» θα επιστρατευτούν παίκτες εάν χρειαστεί να αντικατασταθεί στους (άμποτε!) Ολυμπιακούς Αγώνες κάποιος από τους «12» του προολυμπιακού τουρνουά. Δεν θα χρειαστεί να εγκαταλείψει κάποιος το γαμήλιο ταξίδι ή τις διακοπές ή το προσωπικό του προπονητικό πρόγραμμα, όπως έγινε πέρυσι με τον Ξανθόπουλο και τον Μαυροειδή.

Οποιος προσπαθήσει να μετρήσει τα κουκιά, θα βρει ότι οι ετοιμοπόλεμοι πρωτοκλασάτοι διεθνείς εν όψει Λονδίνου είναι περισσότεροι από 17-18, χωρίς να υπολογίζονται μπαλώματα ποιότητας σαν τα περσινά.

Η «Εθνική Β'» μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο πεδίο βολής ακόμα και για περιπτώσεις επανένταξης, όπως λ.χ. ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Και δεν πρόκειται δα να ταλαιπωρήσει κανέναν, αφού αφήνει άφθονο χρόνο για διακοπές. Εξάλλου, έχει ένα ωραίο ταξιδάκι στην Αυστραλία για πρόσθετο δέλεαρ.
Απομένει να δούμε πόσο πρόθυμοι ή απρόθυμοι θα αποδειχθούν οι ίδιοι οι αθλητές. Μια καλή αρχή θα είναι να κλειδωθεί στο χρονοντούλαπο ο όρος «Β' Εθνική». Οσοι θα φορέσουν το εθνόσημο χωρίς καν τη δόξα και τη λάμψη των μεγάλων διοργανώσεων, κάθε άλλο παρά «διεθνείς Β' Εθνικής» θα είναι.

ΠΗΓΗ: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags