Αλήθειες που δεν γνώριζε ο κόσμος του ΠΑΟΚ, αλλά δεν ακολούθησε την τακτική των ανθρώπων του ΠΑΟΚ που προσπάθησαν να τον απαξιώσουν, εκείνους της διοίκησης που τον οδήγησαν στο «διαζύγιο» προσφέροντάς του αποδοχές τις οποίες οι ίδιοι όταν έπαιζαν τις είχαν ως μισοκάματο και ούτε καν μεροκάματο.

Το βέβαιο είναι ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει αντιληφθεί πλέον το τι συνέβη τη φετινή χρονιά και από την άλλη η ίδια η διοίκηση έχει αντιληφθεί την γκάφα της. Με τη διαφορά ότι είναι πλέον αργά, διότι αν ρίξει κανείς μια ματιά στα σχόλια των οπαδών του ΠΑΟΚ στο διαδίκτυο θα διαπιστώσει πολύ εύκολα ότι τόσο απαξιωτική κριτική για διοίκηση του μπασκετικού ΠΑΟΚ δεν είχε γίνει ούτε επί Δρόσου. Αλλά μη νομίζετε ότι θα αλλάξει κάτι στον μπασκετικό ΠΑΟΚ.

Οταν οι ίδιοι οι άνθρωποι του λένε καθημερινά (όχι όλοι ευτυχώς) ότι η ζωή συνεχίζεται, αντιλαμβάνεσαι ότι έστω και άθελά τους με μαθηματική ακρίβεια θα μικρύνουν ακόμη περισσότερο τον ΠΑΟΚ. Αλλά μήπως τους νοιάζει; Εάν τους ένοιαζε δεν θα λειτουργούσαν έτσι. Αλλά μήπως δίνουν λόγο σε κανέναν; Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής του στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ ο Μαρκόπουλος ήταν εκείνος που κράτησε αυτήν την ομάδα όρθια. Δεν το έχει αναφέρει μόνο το σύνολο του Τύπου, αλλά οι ίδιοι οι παίκτες.

Ακόμη ακόμη ο Τέλης Ζουρνατζίδης (μέγιστη η προσφορά του), ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο Πόλυς Κατσιώρας. Και τελικά αναρωτιέσαι ποιος και γιατί δεν ήθελε τον Μαρκόπουλο; Οταν ο ίδιος ο Μαρκόπουλος ποτέ δεν αξίωσε εδώ και τώρα τα χρήματά του, όταν έκανε χιλιάδες υποχωρήσεις. Φτάνουν όλα αυτά. Είπαμε όμως. Ο κόσμος πάντα έχει αλάθητο κριτήριο και έχει αντιληφθεί το τι συμβαίνει. Και μόνο ο κόσμος μπορεί να σταματήσει την κατηφόρα και την καταστροφή στην οποία οδηγούν τον μπασκετικό ΠΑΟΚ.

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν υπάρχει στον χάρτη

Οταν με εγκληματικό τρόπο η διοίκηση του μπασκετικού Αρη με τη σύμφωνη γνώμη Δαμιανίδη και Τζεβελέκη ξεπούλησε όσο όσο τον Κώστα Παπανικολάου στον Ολυμπιακό, το οπαδικό κίνημα του Αρη είχε σιωπήσει. Οι γύρω-γύρω από Δαμιανίδη και Τζεβελέκη ισχυρίζονταν πως αθλητής Παπανικολάου δεν υπάρχει και πως ο Αρης με τη μαγκιά και την εξυπνάδα του Δαμιανίδη έπιασε κορόιδο τους αδελφούς Αγγελόπουλους και τον Ολυμπιακό.

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς αξιοποίησε αυτόν που δεν υπήρχε στο ελληνικό μπασκετικό χάρτη και αυτό το παιδί ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού της Ευρωλίγκα στο «Σινάν Ερντέμ». Η τιμή του αυτήν τη στιγμή στο χρηματιστήριο του μπάσκετ έχει εκτοξευθεί στα ύψη και ήδη δυο ομάδες του ΝΒΑ τον έχουν προσεγγίσει.

Η στήλη είχε υποστηρίξει την επόμενη μέρα της περήφανης και εγκληματικής πώλησης, ότι γύρω από αυτό το παιδί ο Αρης μπορούσε να δημιουργήσει την ομάδα της επόμενης δεκαετίας. Αλλά εδώ η συγκεκριμένη διοίκηση Δαμιανίδη-Τζεβελέκη έφερε στον Αρη περισσότερους από 150 αθλητές που δεν έδωσαν τίποτα, θα κρατούσαν τον Παπανικολάου; Και τι να πρωτοθυμήσω; Οτι δεν τον έβαζαν να παίξει καν; Για να παίζουν κάτι απίθανοι; Αλλά μήπως θα δώσουν ποτέ λόγο στον Αρη και στον κόσμο; Ή θα εξηγήσουν που πήγαν τα χρήματα της πώλησης;

Πηγή: Goal