Στα μέσα της τρίτης περιόδου, σκόραραν κατά το δοκούν ακόμα και ο Σονγκάιλα με τον Τέπιτς.

Οι 59 πόντοι της Λιέτουβος Ρίτας στα πρώτα 30 λεπτά ήταν καρφί στο μάτι του Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος αναζήτησε λύσεις σε σχήματα χωρίς σέντερ, με Φώτση και Γκιστ μαζί κάτω από τα καλάθια. Η απουσία του χαμάλη Μπράμου πολλαπλασίαζε τα προβλήματα στα μετόπισθεν. Ηταν ο πολύτιμος Ματσιούλις αυτός που κρατούσε το οχυρό, όχι μόνο στα μετόπισθεν, αλλά και στην επίθεση, με ιδρώτα και αίμα.

Στο τέλος, όμως, όλοι έψαχναν τον Διαμαντίδη. Και ο Διαμαντίδης έψαχνε μάταια τον καλό εαυτό του. Οι άστοχες βολές του (1/ 4 στο τελευταίο λεπτό) έμοιαζαν με καταδίκη, ώσπου ήρθε το τρίποντο της ισοφάρισης, 18 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, μετά από 6 συνεχόμενα άστοχα!

Τoτε, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε μία καλή άμυνα για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Και, επιτέλους, έστειλε στα αποδυτήρια την Εθνική του Τρινκιέρι...
… Αλλά μόνο για λίγο. Στο πρόσθετο πεντάλεπτο, χάθηκαν 7 συνεχόμενες φάσεις μετά το 74-78, με τρία απανωτά λάθη στην επίθεση και τέσσερα δώρα στην άμυνα, όπου η Λιέτουβος του Μπάουερμαν έπαιζε συνεχώς το ίδιο σύστημα. Ο αργός Παναθηναϊκός προηγήθηκε με επιθετικό ριμπάουντ και κάρφωμα του Γκιστ στα 22 δευτερόλεπτα (82-83) και χρειάστηκε, ξανά, μία άμυνα για να φύγει νικητής από το Βίλνιους. Αλλά ο Σεϊμπούτις νίκησε τον Αντώνη Φώτση για το 84-83. Στα 5 δευτερόλεπτα που απέμειναν, τα θαύματα στέρεψαν.

«Χρόνο, χρειαζόμαστε χρόνο», μου έλεγε ο Πεδουλάκης όταν τον συνάντησα τυχαία στο αεροδρόμιο της Αθήνας το μεσημεράκι της Τρίτης. Εχει απόλυτο δίκαιο. Οι νεοσύλλεκτοι παίκτες του (Παππάς και Γιάνκοβιτς) είναι ακόμη άγουροι, ενώ το στοιχείο που τον οδήγησε στον τίτλο της περσινής Α1, η προικισμένη με αθλητικά προσόντα μπροστινή του γραμμή, σκοντάφτει στην απροπονησιά των Λάσμε και Γκιστ. Θα περάσουν άλλες τρεις εβδομάδες μέχρι να επιστρέψει ο τιμωρημένος Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ. Ανάμεσα στα «εντός έδρας» ταξίδια του σε Κύπρο και Κρήτη, μεσολαβεί μία εκστρατεία στην «Μπεογκράντσκα Αρένα» των 19.000 ντυμένων στα ερυθρόλευκα Σέρβων.

O Ολυμπιακός θα ξαναβρεί απόψε τους οπαδούς του -για πρώτη φορά φέτος- αντιμέτωπος με έναν αντίπαλο που μπορεί να γίνει επικίνδυνος εάν υποτιμηθεί. Είναι ανανεωμένη η φετινή Ουνικάχα, αφού άφησε την πόρτα ανοιχτή για τον Μάρκους Ουίλιαμς και τον Ζόριτς και τους αντικατέστησε με παίκτες-στοιχήματα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η σεζόν θα ξεκινήσει με νίκη για τον πρωταθλητή Ευρώπης. Ιδίως αν παίξει και απόψε άμυνα όπως στο ντέρμπι της Δευτέρας! Τα χθεσινά ζόρια της ΤΣΣΚΑ στη Γαλλία και της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Παρτίζαν υπενθυμίζουν ότι δεν υπάρχει εύκολο ματς στην Ευρωλίγκα, ειδικά στο ξεκίνημα της περιόδου.

Πηγή: sday.gr