Ο Κολοσσός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με τον Σμιθ να σκοράρει συνεχώς, προηγήθηκε 11-6 στο 5΄. Εκτός από τον Αμερικανό, πολύτιμες βοήθειες πρόσφερε και ο Τσάμης σε σκοράρισμα και δημιουργία. Ο Απόλλωνας στη συνέχεια ισορρόπησε, βρήκε λύσεις με τους Ρος και Ουίλσον και σε ένα ανοικτό ματς με θέαμα και υψηλό σκορ, βρέθηκε μόλις τρεις πόντους πίσω στο δεκάλεπτο (22-19). Με την έναρξη της 2η περιόδου οι πατρινοί, έκαναν επί μέρους 11-2 σε τρία λεπτά, με αποτέλεσμα να προηγηθούν 30-24, χάρη σε καλάθια των Πέτροβιτς , Μπολντς και Ουίλσον.

Οι γηπεδούχοι δεν έπαιζαν καλή άμυνα, ήταν άστοχοι πίσω από τη γραμμή των 6.75 (1/9 στο ημίχρονο), με αποτέλεσμα η ομάδα του Νίκου Βετούλα να ελέγχει πλήρως την κατάσταση. Βάζοντας όλο και περισσότερους παίκτες στην επιθετική εξίσωση, προηγήθηκε 41-32 στο 15΄, έχοντας φοβερά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα, 61 και 54% αντίστοιχα. Στην ανάπαυλα, η διαφορά έφτασε στα μεγαλύτερα επίπεδά της (+13), αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν πατήσει για τα καλά «γκάζι», συνδυάζοντας τον επιθετικό τους οίστρο με πιο αξιοπρεπή άμυνα, για το υπέρ τους 53-40.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι έγινε πολύ κακό στο πρώτο πεντάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου. Οι δύο ομάδες δεν έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι, αλλά σε αυτό το διάστημα ο Απόλλωνας όχι μόνο διατήρησε, αλλά αύξησε τη διαφορά στους 19, 62-43 στο 26΄, με νέο μπροστάρη τον Μιλουντίνοβιτς. Η περίοδος, ολοκληρώθηκε με ένα 7-0 σερί του Κολοσσού με «δράστες» τους Γεωργαλή και Όσμπι, που έριξε τη διαφορά στους 13 (53-66).

Το σερί των γηπεδούχων διευρύνθηκε στο 12-0 (58-66 στο 31΄), με αποτέλεσμα το παιχνίδι να αποκτήσει ξανά ενδιαφέρον. Με καλάθι του Σμιθ και δύο βολές του καταπληκτικού Τσάμη, έξι λεπτά πριν το τέλος, ο Κολοσσός μείωσε στους τρεις (67-70), αφού είχε «σφίξει» την άμυνά του, έβρισκε λύσεις στην επίθεση και ο Απόλλωνας φαινόταν κουρασμένος και χωρίς «καθαρό» μυαλό. Οι ροδίτες είχαν πάρει για τα καλά φόρα και έφεραν τούμπα το ματς τριάμισι λεπτά πριν το φινάλε (75-74,) με ένα ακόμα τρίποντο του Τσάμη.

Ο Απόλλωνας δεν ήξερε πλέον που πατά και που βρίσκεται, ο Κολοσσός υπερίσχυε σε ριμπάουντ, ασιστ, είχε βελτιώσει κατά κόρων τα ποσοστά ευστοχίας του και έκανε λιγότερα λάθη, με αποτέλεσμα να αυξήσει το προβάδισμά του με καλάθια των Σμιθ-Σίμπσον, 82-75, ενάμισι λεπτό πριν το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν είχαν πει τη τελευταία τους λέξη ή μάλλον επεφύλασσαν για το τέλος την πιο… ηχηρή τους απάντηση. Αυτή, περιελάμβανε σερί 9-0 με έξι πόντους του Μιλουντίνοβιτς (βολή, τρίποντο και δίποντο νίκης) και τρίποντο του Ουίλσον. Οι παίκτες του Βετούλα έφυγαν με το ροζ φύλλο (84-82), αφήνοντας στον Κολοσσό την πίκρα για την μη μετουσίωση της μεγάλης τους ανατροπής σε νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 40-53, 53-66, 82-84.