Facebook Pixel Τεράστια νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού με 100-97 (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2020-01-05 23:24:00

ΑΕΚάρα με τρέλα! Έβαλε 100 στον Παναθηναϊκό με απίστευτο Λάνγκφορντ και κρεσέντο τριπόντων! (vid)

του Δημήτρη Σκούφου
ΑΕΚάρα με τρέλα! Έβαλε 100 στον Παναθηναϊκό με απίστευτο Λάνγκφορντ και κρεσέντο τριπόντων! (vid)

Σπουδαία νίκη για την Ένωση με 100-97.

Μια πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, που τυπικά ως γηπεδούχως, υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην δεύτερη ήττα του φέτος στο πρωτάθλημα με το απίθανο 100-97.

Οι Κιτρινόμαυροι ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχοντας το προβάδισμα, όμως οι Πράσινοι έκαναν την αντεπίθεσή τους στο τέλος, περνώντας μπροστά.

Παρόλα αυτά, ο -μέχρι εκείνο το διάστημα- άποντος (είχε παίξει μόλις 02:44), Κιθ Λάνγκφορντ, μπήκε στο ματς και στην τελευταία περίοδο πέτυχε οκτώ πόντους, οδηγώντας την Ένωση στην τεράστια νίκη.

Όσο για την ιστορία της αναμέτρησης, η ΑΕΚ ήταν από το ξεκίνημα πιο ορεξάτη και εντυπωσιακά εύστοχη από τα 6,75μ., απ' όπου είχε 7/10 στην πρώτη περίοδο, προκαλώντας... ντελίριο στους φίλους της που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Το 32-28 της πρώτης περιόδου άρχισε να ανεβαίνει υπέρ των γηπεδούχων στην δεύτερη, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει κουρασμένος μετά την νίκη του επί της ΤΣΣΚΑ, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι.

Ο απίθανος Χάρης Γιαννόπουλος ήταν εκπληκτικός "βομβαρδίζοντας" από παντού (4/5 τρίποντα), με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να ξεφύγει με διψήφιες διαφορές και να πάει με +9 (63-54) στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει σφίγγοντας την άμυνά του, όμως η Ένωση διατηρούσε διαφορές 8-10 πόντων, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Ρέι και Σλότερ.

Στο τέλος της τρίτης περιόδου μπήκε ξανά στο ματς ο Λάνγκφορντ μετά το ξεκίνημα, όπου ξέσπασε για δύο φάουλ και μια τεχνική ποινή που δέχτηκε και έφυγε για τα αποδυτήρια, χτυπώντας τζάμια και πόρτες.

Ο Αμερικανός άσος ηρέμησε, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τον άφησε για αρκετό χρόνο καθηλωμένο στον πάγκο, όμως στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου τον έβαλε ξανά στο ματς και ο 36χρονος γκαρντ τον έβγαλε... ασπροπρόσωπο!

Ο Λάνγκφορντ πλήγωσε την πρώην ομάδα του με κρίσιμα τρίποντα και παρότι οι Πράσινοι πέρασαν μπροστά με 85-86 και 87-88 με δύσκολα καλάθια του Ράις, ή ΑΕΚ ήταν αυτή που έφτασε τελικά στην μεγάλη νίκη με 100-97.

Τα δεκάλεπτα: 32-28, 63-54, 85-77, 100-97

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags