Facebook Pixel Sportdog.gr | Τεράστιο διπλό του Άρη στη Λάρισα με μεγάλη ανατροπή - Φινάλε-θρίλερ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2020-12-16 22:34:00

Τεράστιο διπλό του Άρη στη Λάρισα με μεγάλη ανατροπή - Φινάλε-θρίλερ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τεράστιο διπλό του Άρη στη Λάρισα με μεγάλη ανατροπή - Φινάλε-θρίλερ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Λάρισα είχε στόχο μέσα από τον γρήγορο ρυθμό που έδωσε στο παιχνίδι από την αρχή να κουράσει και να οδηγήσει τον Άρη σε λάθη, όμως οι «κίτρινοι» έδειξαν χαρακτήρα, αποφασιστικότητα και με καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά πήραν μια πολύτιμη εκτός έδρας νίκη με 84-88.

Έτσι η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη πήρε την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα και πρώτη εκτός έδρας μετά από σχεδόν... δύο χρόνια, κάτι που δίνει βαθμολογική αλλά και ψυχολογική «ανάσα» στους Θεσσαλονικείς.

Από την άλλη η Λάρισα γνώρισε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της μετά από τον Ιωνικό και πλέον καλείται να βγάλει αντίδραση και να πάρει βαθμούς για να αποφύγει τις περιπέτειες στη συνέχεια.

Από πλευράς Άρη ο Τζαμάλ Σούλερ έκανε την καλύτερη του εμφάνιση για φέτος μέχρι στιγμής με 18 πόντους, ενώ και οι Κουζέλογλου και Τσάλμερς με 15 και 13 πόντους αντίστοιχα ήταν καθοριστικοί. Σημαντική ήταν η συνεισφορά του Διαμαντή Σλαφτσάκη (12π) ο οποίος για ένα ακόμα παιχνίδι φέτος έδωσε ενέργεια σε άμυνα και επίθεση αλλά και σημαντικούς πόντους όταν η ομάδα του το είχε ανάγκη.

Από πλευράς Λάρισας ο Μπράντον Ρας είχε πολύ καλή παρουσία με 20 πόντους, ενώ και ο Ουέμπ με 14 πόντους και 15 ριμπάουντ ξεχώρισε πετυχαίνοντας μάλιστα double double.

Στο ξεκίνημα το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό, ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τις βιαστικές επιλογές και τα τέσσερα συνεχόμενα λάθη της Λάρισας και με ένα σερί 0-9 πήρε ένα καλό προβάδισμα. Στη συνέχεια όμως η Λάρισα βρήκε τη λύση με τον έμπειρο, Μπράντον Ρας, ο οποίος με 13 πόντους μείωσε στον πόντο για τους γηπεδούχους (19-20). Από τους φιλοξενούμενους ο Ντραγκίσεβιτς ήταν αυτός που «πατούσε» καλά στο παρκέ και απάντησε στο σερί του Ρας κρατώντας τον Άρη σε θέση οδηγού μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (21-23).

Με τους Ουέμπ και Μπέρι η Λάρισα κατάφερε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου να προηγηθεί για πρώτη φορά (26-25). Ο Άρης είχε «κολλήσει» για μερικά λεπτά επιθετικά, ενώ αμυντικά έδινε πολύ ελεύθερο χώρο στους παίκτες της Λάρισας, με αποτέλεσμα οι Ρας, Μπράουν και Παπαδάκης να τιμωρήσουν τους «κίτρινους» με μακρινά σουτ και να διευρύνουν το προβάδισμα τους (37-30). Ο Σλαφτσάκης που ήρθε από τον πάγκο έδωσε ενέργεια σε άμυνα και επίθεση και κράτησε τον Άρη μέσα στο παιχνίδι μέχρι το ημίχρονο (47-42).

Στο τρίτο δεκάλεπτο παρότι ο Άρης είχε να διαχειριστεί την απουσία του Ντραγκίσεβιτς ο οποίος βγήκε «νοκ άουτ», κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι αρχικά με τον Διαμαντή Σλαφτσάκη ο οποίος έδωσε πολύτιμους πόντους στους «κίτρινους» μειώνοντας στον πόντο (51-50). Η Λάρισα βρήκε απαντήσεις με τους Ουέμπ, Σμιθ και Μπράουν, όμως ο Σούλερ ανέλαβε... δράση και με με 8 συνεχόμενους πόντους έδωσε το προβάδισμα στον Άρη μετά από αρκετή ώρα (56-58). Τα τρίποντα των Καμπερίδη και Μπέρι έδωσαν ανάσα στη Λάρισα, όμως ο Άρης είχε δείξει ότι δεν θα παραδώσει τα όπλα εύκολα (68-66).

Μπράουν και Μούρτος εκμεταλλεύτηκαν το κακό ξεκίνημα του Άρη στο τέταρτο δεκάλεπτο και ανέβασαν τη διαφορά στους 9 πόντους 75-66, όμως Σλαφτσάκης και Σούλερ με ένα σερί 8-0 έβαλαν και πάλι τους «κίτρινους» στο παιχνίδι (75-74). Ουέμπ, Σμιθ και Μπράουν έδωσαν και πάλι ανάσα τριών πόντων στη Λάρισα με δεύτερες επιθέσεις μετά από επιθετικά ριμπάουντ, όμως ο Άρης με τους Τσάλμερς και Κουζέλογλου έφερε το ματς στα ίσα (82-82). Ένα τρίποντο του Σταμάτη ένα λεπτό πριν τη λήξη και ένα του Τσάλμερς στην επόμενη επίθεση έδωσαν «αέρα» 6 πόντων στον Άρη στο κρισιμότερο σημείο της αναμέτρησης. Ο Μπέρι πέτυχε ένα γρήγορο καλάθι και φάουλ όμως αστόχησε στη βολή με τους συμπαίκτες του να μαζεύουν το επιθετικό ριμπάουντ. Το κλέψιμο του Τσάλμερς στη συνέχεια ήταν «σωτήριο» με τους «κίτρινους» να παίρνουν τελικά μια υπερπολύτιμη νίκη με 84-88.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 47-42, 68-66, 84-88

Δείτε τα στατιστικά ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags