Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Έφυγε για ημιτελικό με... περίπατο ο Παναθηναϊκός - Γύρισε "φορτσάτος" ο Μπρέι (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2021-05-14 18:54:00

Έφυγε για ημιτελικό με... περίπατο ο Παναθηναϊκός - Γύρισε "φορτσάτος" ο Μπρέι (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Έφυγε για ημιτελικό με... περίπατο ο Παναθηναϊκός - Γύρισε "φορτσάτος" ο Μπρέι (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην επανεμφάνιση του Μπρέι, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, ο Παναθηναϊκός πέρασε στα ημιτελικά της Basket League, πετυχαίνοντας και δεύτερη ευρεία νίκη επί του Ιωνικού, του οποίου επικράτησε με 90-61 στη Νίκαια.

Παναθηναϊκός: Με χαρακτηριστική άνεση ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το εμπόδιο του Ιωνικού και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Το «τριφύλλι» μετά το +38 (102-64) πήγε στη Νίκαια και έκανε μία ανάλογη εμφάνιση, που τον έφερε στα ημιτελικά της Basket League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον νικητή του Game 3 μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Εκτός από την εμφάνιση και την πρόκριση, οι «πράσινοι» μπορούν να χαμογελούν και για τον Τι Τζέι Μπρέι. Ο Αμερικανός είχε 10 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 15:31. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντίνος Μήτογλου με 15 πόντους, ενώ ακολούθησαν ο Γιώργος Παπαγιάννης με 14 και ο Σέλβιν Μακ με 11. Από την άλλη πλευρά ξεχώρισαν οι Τζέρεμι Χόλογουελ (14 πόντοι, 4 ριμπάουντ), Σαΐντ Πριτζέτ (13 πόντοι, 3 ασίστ) και Νίκος Χουγκάζ (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ).

Με σοβαρότητα στην άμυνα οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 7-0 στα πρώτα δυόμιση λεπτά. Ο Ιωνικός ξεκίνησε με 1/10 σουτ εντός παιδιάς, ωστόσο στη συνέχεια έλυσε το επιθετικό του πρόβλημα. Με ενέργειες κυρίως των Χουγκάζ και Χόλογουελ μείωσε σε 12-16 στο 8’. Όμως η παρουσία των Χεζόνια και Μπέντιλ ήταν καταλυτική αμυντικά, ο Μήτογλου έγινε σημείο αναφοράς στην επίθεση και οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με εννέα (12-21), πριν η πρώτη περίοδος κλείσει στο 14-21.

Οι παίκτες του Όντεντ Κάτας μπήκαν με… φόρα στη δεύτερη περίοδο και κατάφεραν να πάρουν ένα μεγάλο προβάδισμα. Μποχωρίδης και Μήτογλου (επί δύο) ευστόχησαν σε τρία συνεχόμενα τρίποντα και έφεραν την ομάδα τους στο +14 (16-30) στο 13’. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» ήταν «καυτοί», αφού πέτυχαν 27 πόντους κι έτσι η διαφορά συνεχώς ανέβαινε, παρά τα μικρά καλά διαστήματα που είχε ο Ιωνικός, κυρίως με τον Πριτζέτ. Ο Μπρέι πάτησε παρκέ και βοήθησε, Ουάιτ, Μήτογλου και Παπαγιάννης εκμεταλλεύτηκαν την υψομετρική διαφορά που είχαν με τους αντιπάλους τους και το «τριφύλλι» έκλεισε το ημίχρονο στο +18 (30-48).

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πιάσει και διαφορά της τάξεως των 20 πόντων, από το τρίποντο του Ουάιτ, που έκανε το 31-51. Ο Ιωνικός έβγαλε αντίδραση και με σερί 7-0 μείωσε σε 38-51 στο 22’. Ωστόσο, με μπροστάρη τον Παπαγιάννη, που δεν είχε αντίπαλο κάτω από το καλάθι, οι «πράσινοι» πέτυχαν οκτώ συνεχόμενους πόντους και έφθασαν στο +21 (38-59) στο 24ο λεπτό. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, μέχρι που ο Μπρέι με τρίποντο διαμόρφωσε το 46-70 στο 30’, διαφορά που ήταν και η μεγαλύτερη μέχρι τότε.

Κάπως έτσι η τέταρτη περίοδος ήταν τυπική διαδικασία, αφού ο Παναθηναϊκός είχε «καθαρίσει» την νίκη και μαζί την πρόκριση. Ο Όντεντ Κάτας άνοιξε αρκετά το ροτέισον, ωστόσο οι «πράσινοι» δεν χαλάρωσαν, φθάνοντας τη διαφορά μέχρι και τους 30 πόντους (56-86) λίγο πριν το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 30-48, 46-70, 61-90

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

ΠΗΓΗ: sdna.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags