Facebook Pixel Basket League: Μεγάλο διπλό για Προμηθέα στο Λαύριο - Πάει για τελικό με ρεσιτάλ του Κλαβέλ (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2021-05-20 22:58:00

Μεγάλο διπλό για Προμηθέα στο Λαύριο - Πάει για τελικό με ρεσιτάλ του Κλαβέλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Μεγάλο διπλό για Προμηθέα στο Λαύριο - Πάει για τελικό με ρεσιτάλ του Κλαβέλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Προμηθέας κατάφερε να «σπάσει» την έδρα του Λαυρίου, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Τζιάν Κλαβέλ (28π.) και με το 86-79 πήρε ένα μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στους τελικούς της Basket League.

Basket League: Πιο έτοιμος εμφανίστηκε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος ο Προμηθέας. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά δεν επηρεάστηκε από την απουσία του Τζεράι Γκραντ και την αποβολή του Αγκμπελίζ με πέντε φάουλ στην αρχή της τέταρτης περιόδου και έκανε το break. Πέρασε από την έδρα του τρομερού φέτος Λαυρίου και σε 48 ώρες στο «Δ. Τόφαλος» θα μάθουμε αν οι Πατρινοί θα αγκαλιάσουν την πρόκριση ή αν το Λαύριο θα απαντήσει και θα πάρει πίσω το πλεονέκτημα έδρας.

Πολυτιμότερος παίκτης των νικητών ήταν ο Τζιάν Κλαβέλ, ο οποίος έφθασε τους 28 πόντους με 9/11 βολές, 2/3 δίποντα και 5/8 τρίποντα. Τον ακολούθησε με 19 πόντους ο Δημήτρης Αγραβάνης, ενώ 14 σημείωσε ο Μιχάλης Λούντζης. Σπουδαία εμφάνιση και από τον Κουίνσι Φορντ με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά ξεχώρισαν οι Τάισον Κάρτερ (17π., 5ρ.), Βασίλης Μουράτος (15π., 3ρ.) και Πέτρος Γερομιχαλός (14π., 3ρ., 3αστ.).

Νευρικές ήταν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα, τα καλάθια τα… έσπασαν και ο ρυθμός ήταν χαμηλός. Κάπως έτσι το σκορ στο 4ο λεπτό ήταν στο 5-6. Ωστόσο, ο Προμηθέας έμοιαζε να πατάει καλύτερα στο παρκέ και το απέδειξε αυτό με πρωταγωνιστή τον Κλαβέλ. Οι Πατρινοί πήγαν στο +5 (7-12) στο 6’, με τον Πορτορικανό να έχει 9 πόντους. Με τρίποντο ο Αγραβάνης έκανε το 7-15 στο 7’. Κάπου εκεί το Λαύριο ξύπνησε επιθετικά και βρήκε λύσεις κοντά στο καλάθι, όμως ο Λούντζης με προσωπικές ενέργειες διατήρησε την ομάδα του στο +5 (14-19) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Πολύ καλύτερο ποιοτικά ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο, αφού αμφότεροι οι δύο μονομάχοι πήγαιναν σε γρήγορες επιθέσεις και συνήθως έβρισκαν στόχο. Ο Αγκμπελίζ ήταν «ζεστός», αλλά φορτώθηκε με φάουλ και κάθισε στον πάγκο. Έτσι οι φιλοξενούμενοι έμειναν χωρίς καθαρό σέντερ και ο Γερομιχαλός βρήκε χώρο να δράσει και με συνεχόμενους πόντους μείωσε για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 16’ έκαναν το 30-30 και μετά από ώρα έφεραν το ματς στα ίσα. Ο Κλαβέλ όμως που είχε σιγήσει για αρκετή ώρα, πήρε ξανά το… όπλο του, ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 19 πόντους και έδωσε αέρα έξι πόντων (36-42) στον Προμηθέα στην ανάπαυλα.

Εντελώς διαφορετικό το σκηνικό του αγώνα στο δεύτερο μέρος, καθώς το Λαύριο είχε το μομέντουμ και κατάφερε να θέσει σε νέα βάση την αναμέτρηση. Με ένα γρήγορο 6-0 οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη ισοφάρισαν στους 42 πόντους. Λίγες φάσεις αργότερα με δύο τρίποντα από Γερομιχαλό και Μουράτο, έκαναν το 47-45 και το 50-47 αντίστοιχα και πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα μετά το αρχικό 2-0. Ο Προμηθέας έβγαλε αντίδραση και με επιμέρους 9-2 προηγήθηκε με 52-56 στο 27’. Όμως οι γηπεδούχοι έκαναν ένα καλό φίνις στην τρίτη περίοδο και με βολές του Κόζι στο 30’ ήταν μπροστά με 60-58.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο αποφασισμένοι. Με πρωταγωνιστές του Κλαβέλ και Αγκμπελίζ οι Πατρινοί έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 9-1 και στο 32’ βρέθηκαν στο +6 (61-67). Αυτό όπως αποδείχθηκε ήταν ένα καταλυτικό σημείο της αναμέτρησης, αφού έκτοτε οι Πατρινοί δεν έχασαν το προβάδισμα. Ο Κόζι μείωσε σε 73-75, αλλά απάντησε ο Φορντ και δύο λεπτά πριν το τέλος το μεγάλο του τρίποντο έκανε το 73-78. Εκεί φάνηκε να τελειώνουν όλα. Όμως ο Μουράτος μείωσε σε 75-80 στα 48’’ και ο Γκραντ έκανε λάθος μετά στην επαναφορά. Ο Κάρτερ δεν το εκμεταλλεύτηκε, καθώς αστόχησε σε τρίποντο. Από κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν κάποιο λάθος, έβαλαν τις βολές και έφθασαν στο τελικό 79-86.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 36-42, 60-58, 79-86

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags