Facebook Pixel Sportdog.gr | "Καθάρισε" με... αφηνιασμένο Νέντοβιτς τον Προμηθέα ο ΠΑΟ και τώρα Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2021-12-19 20:55:00

"Καθάρισε" με... αφηνιασμένο Νέντοβιτς τον Προμηθέα ο ΠΑΟ και τώρα Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
"Καθάρισε" με... αφηνιασμένο Νέντοβιτς τον Προμηθέα ο ΠΑΟ και τώρα Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια από τις καλύτερες επιθετικές βραδιές του στη σεζόν, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 92-67 του Προμηθέα στο ΟΑΚΑ, και πλέον πηγαίνει με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Με τον Σέρβο παικταρά να κάνει και πάλι απίστευτα πράγματα (17 πόντους με 5/8 τρίποντα και 3 ασίστ), ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα πάνω από τους Πατρινούς στο ΟΑΚΑ. Και τώρα ο Ολυμπιακός στην Euroleague!

Το ματς

Την ομάδα του να αποδίδει εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση από το ξεκίνημα, είδε απέναντι στον Προμηθέα στο ΟΑΚΑ ο Δημήτρης Πρίφτης. Μετά από ένα μικρό σερί 2-5 υπέρ των Πατρινών, ο Παναθηναϊκός ανέκτησε το προβάδισμα γρήγορα και από τότε, δεν το έχασε ποτέ. Ο Έλληνας τεχνικός είχε δύο μεγάλους πρωταγωνιστές στα δύο πρώτα δεκάλεπτα. Στο πρώτο ο «x-factor» ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ενώ στο δεύτερο ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος.

Ο Σέρβος αρχικά παρουσιάστηκε σε... μεγάλα κέφια και με τρίποντα, ασίστ (μία εκ των οποίων no look στον Μαντζούκα) και γενικώς ολοκληρωτική παρουσία στην επίθεση, ήταν από τους βασικούς λόγους που οι «πράσινοι» τελείωσαν την πρώτη περίοδο στο +12 (24-12). Σε συνδυασμό πάντα, βέβαια, με την εκπληκτική άμυνα που έπαιζε συνολικά η ομάδα.

 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τη... μπαγκέτα ανέλαβε ο Σαντ-Ρος. Ο Κουβανός είχε στα πρώτα 20 λεπτά 4(!) κλεψίματα και 11 πόντους! Ακόμα κι όΚαιταν ο Προμηθέας πλησίασε λίγο (38-27), εν τέλει προεξάρχοντος του Ρος το «τριφύλλι» πήγε στο ημίχρονο με ένα υπέρ του +15 (48-33). Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους, η πολύ μεγάλη ευστοχία του Παναθηναϊκού από το τρίποντο (10/20, 50%).

Με τρίποντο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, με τον Οκάρο Γουάιτ για την ακρίβεια να ευστοχεί από τα 6.75 και να στέλνει τη διαφορά στην υψηλότερη τιμή της (+18, 51-33). Η διαφορά έμελλε να μεγαλώσει κι άλλο, καθώς με ακόμη ένα δικό του εύστοχο σουτ τριών πόντων, ο φοβερός και τρομερός Νέντοβιτς ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 54-33 (+21)!

Ο Προμηθέας δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του «Εξάστερου», όχι μόνο επειδή η ομάδα του Πρίφτη εκτελούσε με πολύ υψηλά ποσοστά από... παντού, αλλά πολύ περισσότερο λόγω της αμυντικής συνέπειας των «πράσινων».

Η τέταρτη περίοδος ήταν ουσιαστικά διαδικαστική, με τον Παναθηναϊκό να είχε «κλειδώσει» πια για τα καλά μία ευρεία νίκη. Το τελικό 92-67, ήρθε να επιβεβαιώσει πως οι «πράσινοι» είναι μία εντελώς άλλη ομάδα, όταν ο Νέντοβιτς είναι καλά και φυσικά παρών στο παρκέ!

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 48-33, 70-48, 92-67.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags