Το έντονο και ποιοτικό ελληνικό στοιχείο είναι μία κατάσταση, την οποία θέλουν πάρα πολύ ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό. Όχι μόνο γιατί οι κανονισμοί είναι έτσι όπως είναι: έξι, δηλαδή, ξένοι στο ελληνικό πρωτάθλημα, άρα οι υπόλοιπες θέσεις είναι για τους Έλληνες. Αλλά και επειδή γνωρίζουν ότι οι μεγάλες επιτυχίες έρχονται μόνο όταν υπάρχει πολύ ποιοτικό τοπικό στοιχείο.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στις μεγάλες του επιτυχίες, έχοντας Ελληνες παικταράδες, ενώ και ο Ολυμπιακός κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης έχοντας πολύ καλό ελληνικό στοιχείο και βέβαια τον Σπανούλη στα καλύτερά του.

Ο Παναθηναϊκός ήδη έχει κάνει μία πολύ καλή δουλειά σε αυτό το τομέα με Μαντζούκα, Χουγκάζ, Αβδάλα και εσχάτως Σαμοντούροβ, ενώ ο Ολυμπιακός έχει τον Λούντζη, έχει δανεικούς τους Κολοβέρο και Νικολαΐδη, που έχουν ανέβει πολύ και έχει και 2-3 παίκτες στους εφήβους όπως ο Σπρίντζιος και ο Ζορμπάς, που μπορούν να εξελιχθούν.

Αλλά η ελληνική ενίσχυση θα συνεχιστεί για τους «αιώνιους». Και πάντα στο προσκήνιο βρίσκεται ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος είναι στην Βιλερμπάν, αλλά δεν έχει την διαχείριση, που θα ήθελε να έχει. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, αναμένεται να φύγει το καλοκαίρι και οι «αιώνιοι», που παρακολουθούν την περίπτωσή του θα σπεύσουν για την απόκτησή του. Σημειωτέον ότι ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχει έντονα στο μυαλό του να παίξει για τουλάχιστον μία χρονιά στην Ελλάδα. 

Ενας ακόμη παίκτης, που μπορεί να γίνει διαθέσιμος, αλλά μόνο για τον Παναθηναϊκό είναι ο Ντίνος Μήτογλου. Αυτό θα εξαρτηθεί από την τιμωρία, που θα φάει ο διεθνής παίκτης, ο οποίος βρέθηκε ντοπέ. Αν είναι από έναν χρόνο και κάτω, τότε είναι πολύ πιθανό να πάει στους «πράσινους» και να αρχίσει βέβαια να παίζει όταν θα λήξει η τιμωρία του.

Οι σχέσεις Παναθηναϊκού-Μήτογλου είναι άριστες παρά τη φυγή του παίκτη για την Ιταλία, και αυτό φάνηκε και όταν ο διεθνής πάουερ-φόργουορντ ήρθε τον Μάρτη, που μας πέρασε με την Αρμάνι να παίξει στο ΟΑΚΑ. Βραβεύτηκε από την ΚΑΕ, καταχειροκροτήθηκε από την εξέδρα και ο κόσμος του «τριφυλλιού» τον θέλει πίσω πως και πως. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επαφή με κορυφαίο πλέι-μέικερ ο ΠΑΟ - Μεταγραφή από το… πάνω ράφι - Παίκτης για F4 Ευρωλίγκας!