Basket League: Οι ομάδες της Α1 Ανδρών/Basket League καταψήφισαν σήμερα την απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ για αποβολή της ΑΕΚ, του Άρη, της Λάρισας και του Απόλλωνα Πατρών, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της λίγκας. 

Με ψήφους 8-4, οι ομάδες ακύρωσαν την απόφαση αποβολής των τεσσάρων συλλόγων, όπερ σημαίνει ότι συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία για την αδειοδότησή τους, προκειμένου να πάρουν μέρος στο επόμενο πρωτάθλημα της Basket League.

Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποιες είναι οι οκτώ ομάδες που ουσιαστικά έσωσαν ΑΕΚ, Άρη, Λάρισα και Απόλλωνα και ποιες είναι οι τέσσεριες που ψήφισαν για τον υποβιβασμό τους.

Συγκεκριμένα, οι Ολυμπιακός, Προμηθέας, Περιστέρι και Κολοσσός Ρόδου ήταν υπέρ της αποβολής των τεσσάρων ομάδων από την περίοδο 2022/23, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ζητούσε παράταση, ώστε να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες όλων των ομάδων με ξεκάθαρο στόχο να παραμείνουν στην κατηγορία.

Έτσι λοιπόν οι άλλοι επτά, που μαζί με τους Πράσινους καταψήφισαν την εισήγηση της Επιτροπής Αδειοδότησης σώζοντας ουσιαστικά τις τέσσερις ομάδες ήταν οι: ΑΕΚ, Άρης, ΠΑΟΚ, Λαύριο, Απόλλωνας Πάτρας, Ιωνικός και Ηρακλής.