Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Νικ Καλάθης: Καλάθης... τέλος - Ζήτησε τρελά χρήματα για να υπογράψει - Αλλάζει το πλάνο του ΠΑΟ!
Μπάσκετ
| 2022-07-11 12:15:00

Καλάθης... τέλος - Ζήτησε τρελά χρήματα για να υπογράψει - Αλλάζει το πλάνο του ΠΑΟ!

Καλάθης... τέλος - Ζήτησε τρελά χρήματα για να υπογράψει - Αλλάζει το πλάνο του ΠΑΟ!

Ανατροπή με τον Έλληνα γκαρντ, με τη μεταγραφή να χαλάει για 500.000. Παρά την εξαιρετική πρόταση του Τριφυλλιού για τριετές συμβόλαιο, οι δύο πλερές δεν τα βρήκαν στο οικονομικό κομμάτι και η επιστροφή του πλέον πολύ δύσκολα θα προχωρήσει.
 

Ο Παναθηναϊκός είναι στη δυσάρεστη θέση να μη μπορέσει να συνεργαστεί εκ νέου με τον Νικ Καλάθη, μιας και ο πρώην αρχηγός της ομάδας, ζήτησε 500 χιλ. ευρώ παραπάνω από αυτά που του προσέφερε ο Εξάστερος για την επόμενη τριετία. 

Για την ακριβεία η πρόταση της ομάδας του Ράντονιτς άγγιζε τα 4 εκατ. ευρώ, την ώρα που ο άσος της Μπαρτσελόνα ζήτησε 4.5 εκατ. ευρώ. Οι άνθρωποι της ομάδας θεωρούσαν ότι έκαναν τη δική τους υπέρβαση προσφέροντας ένα αρκετά παχυλό τριετές συμβόλαιο για έναν παίκτη που όταν θα ολοκληρωνόταν η διάρκεια του θα έμπαινε στο 36ο έτος της ηλικίας του. Και όλα αυτά ενώ το Τριφύλλι είχε σεβαστεί την επιθυμία του παίκτη, ο οποίος είχε ζητήσει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και όχι διετούς. 

Πρόκειται σίγουρα για μια αρκετά σημαντική απώλεια στον μεταγραφικό σχεδιασμό του κλαμπ, ειδικά από τη στιγμή που έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, μιας και είμαστε στην 11η Ιουλίου, ενώ σίγουρα ήταν ένα έξτρα θετικό στοιχείο το γεγονός ότι ο Καλάθης είναι Έλληνας, οπότε θα πιανόταν μια ακόμη βασική θέση από Έλληνα πρωτοκλασάτο παίκτη, κάτι που ισχύει και για τις θέσεις των Παπαπέτρου και Παπαγιάννη.

Η άρνηση του Καλάθη στα 4 εκατ. ευρώ αναγκάζει τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους συνεργάτες του να φορτσάρουν για τα εναλλακτικά πλάνα που είχαν και είναι δεδομένο πως πλέον το βάρος, πέρα από τον βασικό point guard, θα πρέπει να δοθεί και σε ένα πρωτοκλασάτο τεσσάρι. Εξάλλου, η ομάδα έχει αρκετά κενά, ο χρόνος πιέζει και πρέπει να καλυφθούν κενά σε πολλές θέσεις. Ενδεικτικά η ομάδα... καίγεται για βασικό άσο, για δύο παίκτες στη θέση του shooting guard και για ένα βασικό τεσσάρι, πέρα από εναλλακτικές θέσεις στη θέση 5 και στη θέση 4!

Ο μόνος λόγος για να υπήρχε ανατροπή πλέον στο συγκεκριμένο ζήτημα, θα ήταν να... κολλούσαν οι εναλλακτικές επιλογές των πράσινων, ωστόσο είναι δεδομένο πως πλέον οι πιθανότητες επαναπατρισμού του Καλάθη έχουν μειωθεί αισθητά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags