Ο Παναθηναϊκός εξαπολύει μεταγραφικό ντεμαράζ, κλείνοντας τον έναν παίκτη μετά τον άλλον.

Την αρχή την έκανε σήμερα (14/7) με την τεράστια μεταγραφή του Μάριους Γκριγκόνις. Τον Λιθουανό γκαρντ-φόργουορντ ήθελαν πολύ η Ζαλγκίρις με την Βαλένθια, αλλά οι «πράσινοι» ήταν εκείνοι, που τα κατάφεραν. Χειρίστηκαν την υπόθεση με υποδειγματικό τρόπο και τους βοήθησε πολύ το γεγονός ότι έχουν τέλειες σχέσεις με την ΤΣΣΚΑ, όπου ανήκε ο παίκτης. Ο Γκριγκόνις δεν έχει την ποιότητα του Νέντοβιτς στο σκοράρισμα, αλλά κάνει πολύ περισσότερα πράγματα στο παρκέ από τον Σέρβο. Και έτσι ταιριάζει πιο πολύ στα σχέδια του νέου προπονητή της ομάδας, Ντέγιαν Ράντονιτς.

Η συνέχεια δόθηκε με μία έκπληξη, που έχει να κάνει με την απόκτηση του Αντριου Αντριους. Ενός πολύ καλού σκόρερ, που πέρασε αρκετά χρόνια της μέχρι τώρα πορείας του στο πρωτάθλημα της Τουρκίας. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήθελε ένα πολύ μεγαλύτερο όνομα, έναν παίκτη επιπέδου Ευρωλίγκας, αλλά ο Ράντονιτς πήγε σε αυτή την λύση. Πήγε σε έναν διψασμένο παίκτη, σε έναν πολύ δυνατό σωματικά γκαρντ, που τον ήθελε και η Βαλένθια και η Παρτίζαν.

Πλέον το βάρος έχει πέσει στο κλείσιμο της μεταγραφής του Ντέρικ Ουίλιαμς, του πρώην παίκτη της Μακάμπι. Υπάρχει αισιοδοξία ότι και αυτό το κομμάτι θα κλείσει τις επόμενες ώρες. Δεν θα κλείσουν, όμως, και οι μεταγραφές για τους «πράσινους» καθώς θα πάρουν και τουλάχιστον έναν Ελληνα παίκτη, αλλά και έναν μπακ-απ σέντερ του Παπαγιάννη. Η περίπτωση του Γκουντάιτις έχει πάει πίσω με τον Ράντονιτς να έχει στο μυαλό του μία λύση-έκπληξη. Ακούστηκε και το όνομα του Κώστα Αντετοκούνμπο, αλλά θεωρείται πολύ δύσκολο να προχωρήσει.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός έχει και την αγωνία του αφού αύριο λήγει η προθεσμία για να μπορεί να φύγει ο Ιωάννης Παπαπέτρου και είναι πλέον πιθανό κάτι τέτοιο να γίνει, αφού υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της Ευρωλίγκας για τον διεθνή φόργουορντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψήνεται "βόμβα" με Αγραβάνη - Φαβορί για αντι-Μήτογλου - Θα τρελαθούν οι οπαδοί!