Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του με τις απουσίες να είναι αρκετές λόγω των εθνικών ομάδων. Πρόβλημα, πάντως, που δεν έχουν μόνο οι «ερυθρόλευκοι». Και μάλιστα οι απουσίες τους δεν περιορίζονται μόνο στο κομμάτι των παικτών, αλλά και των προπονητών, καθώς ο Στέφανος Τριαντάφυλλος είναι στο πλευρό του Δημήτρη Ιτούδη στην Εθνική.

Σιγά σιγά, πάντως, θα αρχίσουν και οι φιλικές αναμετρήσεις για την ομάδα του Πειραιά, χωρίς, βέβαια, από τόσο νωρίς να μπορεί κάποιος να βγάλει συμπεράσματα.

Μεταγραφικά ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει κλείσει το ρόστερ του, αλλά ίσως να μην είναι έτσι τα πράγματα. Ξένο άλλον δεν πρόκειται να πάρει, καθώς έχει ήδη επτά. Δεν χωράει άλλος, καθώς μάλιστα στις εγχώριες διοργανώσεις επιτρέπονται έξι ξένοι παίκτες.

Μπορεί, όμως, να πάρει Ελληνα παίκτη. Όχι τον Νετζήπογλου ή τον Τανούλη, τους οποίους έχει αφήσει του χρόνου, αλλά κάποιον άλλον για να δώσει ακόμη μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο του. Και μάλιστα πάνω από 10 Ελληνες παίκτες είναι αυτή την εποχή διαθέσιμοι, έχοντας την αγωνία τους για να βρουν ομάδα. Παίκτες, όπως ο Τσαλμπούρης, ο Παπαντωνίου, ο Ζάρας και τόσοι άλλοι.

Επίσης υπάρχει ακόμη στον αέρα η υπόθεση του Ντίνου Μήτογλου, που έχει ήδη τραβήξει πάρα πολύ. Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να βγει η τιμωρία για τον διεθνή πάουερ-φόργουορντ. Αν η τιμωρία δεν θα είναι μεγάλη, τι θα κάνει ο Ολυμπιακός; Θα σπεύσει να τον πάρει ή θα τον προλάβει ο Παναθηναϊκός; Δεν μπορεί να απαντήσει κανείς με σιγουριά, αλλά ένας παίκτης σαν τον Μήτογλου δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορη μία ομάδα του επιπέδου του φάιναλ-φορ, που είναι ο Ολυμπιακός.

Πάντως, ακόμη και έτσι να μείνει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι άρτια καταρτισμένη και ικανή να κάνει ανάλογη πορεία με την περυσινή. Αποκτήθηκαν παίκτες ποιότητας, διατηρήθηκε μεγάλο κομμάτι του κορμού, ο προπονητής είναι ο ίδιος.

Με τον κόσμο της ομάδας αυτή τη φορά να θέλει να πανηγυρίσει το τρεμπλ κάτι, που είπε και στις δηλώσεις του ο νεαποκτηθείς Αλεκ Πίτερς.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραυματίστηκε ο Γιαννακόπουλος - Φωτογραφία με πατερίτσες