Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ολος ο κόσμος μιλάει από τη Δευτέρα (14/11) για τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και όχι αδικαιολόγητα, αφού ο γκαρντ του Ολυμπιακού ήταν ο βασικός λόγος, που η Εθνική νίκησε το Βέλγιο. Και παράλληλα πήρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο του 2023, που θα γίνει σε Ιαπωνία, Ινδονησία και Φιλιππίνες.

Ο Λαρεντζάκης αυτά που έκανε χθες τα έχει κάνει σε πολλά παιχνίδια του Ολυμπιακού, τα έκανε και στο ξεκίνημα της τρέχουσας χρονιάς, στους θριάμβους της ομάδας του με Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Μπασκόνια.

Είναι 29 χρόνων και είναι από εκείνους τους παίκτες, που άργησαν να βγουν στο προσκήνιο. Αποδείχθηκε, όμως, για μία ακόμη φορά πως ποτέ δεν είναι αργά και ο παίκτης από την Κύθνο απολαμβάνει τους σχετικούς καρπούς. Δουλεύει πολύ και ανταμείβεται, έχοντας πλέον περίοπτη θέση ανάμεσα στους Ελληνες παίκτες.

Ο Ολυμπιακός τον πίστεψε όταν τον πήρε και δικαιώνεται. Μόνο, που το συμβόλαιο του έμπειρου παίκτη φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι του 2023.

Το πιο λογικό είναι οι Πειραιώτες να του έχουν χτυπήσει ήδη την πόρτα για να ανανεωθεί η συνεργασία τους. Μόνο που κάτι τέτοιο ούτε έχει ακουστεί, ούτε έχει γραφτεί κάπου. Απλά είναι μία σκέψη, που ο καθένας μπορεί να την έχει.

Ο Λαρεντζάκης με την χρονιά, που κάνει, πάει περίπου για διπλασιασμό των αποδοχών του και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τον κρατήσει γιατί και αξία έχει ο παίκτης, είναι και Ελληνας. Σε εποχές μάλιστα, που καλό Ελληνα δεν βρίσκεις με τίποτα, ο «Λάρυ» είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίος.

Επίσης η λογική λέει ότι η μόνη ομάδα, που μπορεί να φέρει πρόβλημα στον Ολυμπιακό για τον Λαρεντζάκη είναι ο Παναθηναϊκός. Και αυτό γιατί είναι πολύ δύσκολο κάποια ξένη ομάδα της Ευρωλίγκας να δώσει πάνω από 500.000 στον Ελληνα γκαρντ ετησίως. Όχι ότι δεν τα αξίζει, αλλά μάλλον οι ομάδες της Ευρωλίγκας τέτοια νούμερα τα δίνουν σε Αμερικάνους παίκτες, σε παίκτες, που είναι πιο αποδοτικοί στο κομμάτι της επίθεσης.

Προς το παρόν ο Λαρεντζάκης αυτό που σκέφτεται είναι το παιχνίδι με την Μπάγερν στο Μόναχο. Όπως και ολόκληρος ο Ολυμπιακός. Αλλωστε μπορεί να έχει γίνει κάτι ήδη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Λαρεντζάκη και να μην το ξέρει σχεδόν κανείς. Και μία μέρα να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ο χρόνος θα δείξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοντά στη μεγάλη επιστροφή ο Σφαιρόπουλος - Καραμπόλα με Ρεάλ - Ρίχνει... άκυρο στο NBA!