Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μέσα στο πρώτο 15μερο του Δεκέμβρη αναμένεται να βγει η ετυμηγορία για τον Ντίνο Μήτογλου και την τιμωρία που θα του επιβληθεί, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες.

Κι εδώ είναι που μπαίνουν οι δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες στο προσκήνιο, καθώς ο Μήτογλου είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί, αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχει κάποια εξοντωτική ποινή.

Γιατί ο Μήτογλου χρειάζεται restart στην καριέρα του και, σαφώς, αυτό θα πρέπει να γίνει σε ένα οικείο περιβάλλον, με ανθρώπους που δεν αμφισβητούν την αξία του αλλά και το κατά πόσο μπορεί να επανέλθει σε τοπ επίπεδο.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιώργο Μπουσβάρο, παλαίμαχο άσο του Άρη και άνθρωπο που έχει συνδέσει τη ζωή του με το ελληνικό μπάσκετ, προκειμένου να σχολιάσει τις εξελίξεις γύρω από τον Έλληνα άσο αλλά και το επόμενο βήμα της καριέρας του.

"1η Δεκέμβρη η απολογία Μήτογλου - Άλλος παίκτης τώρα - Θα έρχεται από τον πάγκο - Τον βλεπω στον Παναθηναϊκό"

"Θα απολογηθεί 1 Δεκεμβρίου, είναι σίγουρο αυτό που σου λέω. Για αυτό και θα βγει η απόφαση μέσα στο πρώτο 15μερο του Δεκέμβρη. Αλλά τι θα κάνει η FIBA με την περίπτωσή του, ποια θα είναι τιμωρία, μόνο αυτοί το ξέρουν. Με τη FIBA δεν βγάζεις εύκολα άκρη, δεν μπορείς να προβλέψεις κάτι", σχολίασε αρχικά, μέσω του sportdog, ο Γ. Μπουσβάρος.

Τι είναι αυτό που δίνει, αγωνιστικά, ο Μήτογλου σε μια ομάδα;

"Αρχικά, δεν ξέρουμε πώς θα παρουσιαστεί μετά από έναν χρόνο που είναι εκτός. Θα είναι άλλος παίκτης. Αλλά την έχει εμπειρία, είναι ψηλό κορμί, πρέπει να μάθει να έρχεται από τον πάγκο, γιατί δεν μπορεί να πάει άμεσα βασικός σε ομάδα επιπέδου Παναθηναϊκού ή Ολυμπιακού"

Ταιριάζει καλύτερα στον Παναθηναϊκό ή στον Ολυμπιακό; Πού τον βλέπεις;

"Πού αλλού θα μπορούσε να πάει; Στην Ελλάδα θα παίξει ξανά μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και μετά βλέπουμε. Εντάξει, ο Ολυμπιακός έχει σταθερό κορμό και ρόστερ, αλλάζει δύο-τρεις ξένους Αμερικάνους και αυτό είναι. Αλλά επειδή Έλληνας νομίζω ότι θα πάει στον Παναθηναϊκό, δεν το βλέπω να πηγαίνει στον Ολυμπιακό". 

Τα σενάρια για Ράντονιτς, επόμενη μέρα και… Σφαιρόπουλος!

Με τον Ράντονιτς συνεχίζει στην άκρη τού πάγκου του το Τριφύλλι, καθώς ο Σέρβος τεχνικός συνεχίζει να εργάζεται για τη βελτίωση της ομάδας με τη στήριξη της διοίκησης του Παναθηναϊκού. Τα παιχνίδια που πλησιάζουν εναντίον της Βίρτους Μπολόνια και Βιλερμπάν να είναι πολύ σημαντικά και, προφανώς, οι Πράσινοι να θέλουν δύο νίκες με πειστικές εμφανίσεις.

Υπάρχει ένα σενάριο που κυκλοφορεί και θέλει τους ανθρώπους τού συλλόγου να σκέφτονται να προχωρήσουν σε αλλαγή τής τεχνικής ηγεσίας αν δεν γίνει το 2Χ2 με πειστικές εμφανίσεις, αλλά για την ώρα δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο Ράντονιτς δεν στηρίζεται και δεν συνεχίζει με βάση το καλοκαιρινό πλάνο. Που δεν είπε ποτέ κανείς ότι είναι εύκολο, παρόλα αυτά είναι πιο ορθολογικό μπασκετικά σε σχέση με το περσινό και, προφανώς, χρειάζεται χρόνος και υπομονη για να αποδώσει.

Πέρα από το σενάριο για το μέλλον τού Σέρβου κόουτς όμως, υπάρχει ένα ακόμα που αφορά τον άνθρωπο που μπορεί να τον αντικαταστήσει! Γιατί δεν είναι πολλές οι ελεύθερες επιλογές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον χώρο του μπάσκετ, που έχουν το ειδικό βάρος για να πιάσουν το πηδάλιο σε ένα καράβι όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Και κάπου εδώ είναι που έχει κάνει την εμφάνισή του το σενάριο που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποκτά πρωταγωνιστικο ρόλο.

Γιατί όντως ο Έλληνας τεχνικός είναι top class λύση, έχει δοκιμαστεί και τα έχει καταφέρει σε πολύ υψηλό επίπεδο, ενώ μπορεί να δώσει στο Τριφύλλι αυτό για το οποίο είχε αποκτηθεί και ο Ράντονιτς, αλλά ακόμα δεν το έχει καταφέρει: Σκληράδα στην άμυνα και οργανωμένο παιχνίδι.

Όντως ισχύουν όλα αυτά. Εκείνο που δεν ισχύει είναι ότι οι Πράσινοι μπορεί να ασχοληθούν με την περίπτωση του Σφαιρόπουλου! Δεν σκοπεύουν να του κάνουν πρόταση, μην τρώτε το σανό που ήδη έχει κάνει δειλα-δειλά την εμφάνισή του, όπως δεν του είχαν κάνει ούτε το περασμένο καλοκαίρι!

Για την ακρίβεια ο Σφαιρόπουλος έτσι κι αλλιώς θα δυσκολευτεί να ξαναβρει δουλειά σε επίπεδο Ευρωλίγκας άμεσα, καθώς και ο Ερυθρός Αστέρας όταν έμεινε χωρίς προπονητή δεν του έκανε πρόταση. Μόνο στην Μπάγερν θα μπορούσε να ανοίξει μια πόρτα, αλλά με την προϋπόθεση ότι ο Τρινκέρι θα αποχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Για να μην ξεφεύγουμε όμως, το θέμα μας εδώ, τώρα, δεν είναι το μέλλον του Σφαιρόπουλου, αλλά η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό. Κι αυτή είναι με τον Ράντονιτς. Αν αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό το θέμα, ο Σφαιρόπουλος δεν θα βρεθεί σε μπροστινή θέση στη λίστα με τις επιλογές...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε το 2/2... γλιτώνει σίγουρα τον Ράντονιτς - Σε κίνδυνο η επένδυση εκατομμυρίων στον ΠΑΟ!