Facebook Pixel Ξέσπασε στον Άρη ο Παναθηναϊκός και προσπαθεί να χτίσει σερί (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-01-15 17:31:00

Ξέσπασε στον Άρη ο Παναθηναϊκός με τρομερό Γουόλτερς και προσπαθεί να χτίσει σερί (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ξέσπασε στον Άρη ο Παναθηναϊκός με τρομερό Γουόλτερς και προσπαθεί να χτίσει σερί (ΒΙΝΤΕΟ)

Άνετη επικράτηση για τους πράσινους ενάντια στους κιτρινόμαυρους σε ένα ματς που ξεκίνησε με 19-0!

Ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ήθελε κόντρα στον γεμάτο απουσίες Άρη, τον οποίο και κέρδισε με με 96-79, με τις άμυνες να χαλαρώνουν αρκετά στο δεύτερο μέρος. Πλέον έφτασε τις 2 σερί νίκες, μετά από αυτή και με την Μακάμπι, σε μια προσπάθεια να χτίσει ένα μίνι σερί. 

Ο Ράντονιτς είδε τους Γουόλτερς και Γκουντάιτις να ξεχωρίζουν με τον τρόπο να έχει 15 πόντους και 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ ο Λιθουάνος είχε 16 πόντους με τρομερή στατιστική, ενώ και ο Πονίτκα είχε 7 ασίστ. Από εκεί και πέρα ήταν διψήφιος ο Ντέρικ Γουίλιαμς με 13 πόντους και ο Μπέικον με 10 που έπαιξε μόλις 17΄.

Στο τέλος ο Ράντονιτς αποφάσισε να ρίξει και τον Σαμοντούροβ στο παρκέ, έστω και εάν έπαιξε μόλις 1.47, κάτι που του δίνει πολύτιμες εμπειρίες.

Το ματς:

Εντυπωσιακό ξεκίνημα έκανε ο Παναθηναϊκός στον αγώνα με τον Άρη για την 12η αγωνιστική της Basket League. Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στα πρώτα λεπτά και έφτασαν να προηγούνται με 19-0!

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έφτασε σε αυτό το σκορ με 4:25 να απομένουν για την πρώτη περίοδο, ενώ οι φιλοξενούμενοι έσπασαν το ρόδι 3:02 πριν το τέλος του δεκαλέπτου με τον Ισμαέλ Σανόγκο. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 24-7 για τους γηπεδούχους.

 

Στην δεύτερη περίοδο ο Άρης προσπάθησε να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Από πλευράς πράσινων οι Μπέικον και Γουόλτερς έδωσαν έξτρα λύσεις, με τον Ράντονιτς να ανοίγει το ροτέισον. Ενδεικτικό είναι πως στο πρώτο μέρος ο Μαντζούκας έπαιξε 12.18΄, ενώ ο Μπέικον κατέγραψε 7 πόντους σε 10.24΄. Από πλευράς Άρη τα... έσπαγαν σταθερά οι Μίτρου Λονγκ και Χόρτσλερ, έχοντας μαζί 2/14 σουτ, με τον Άρη να βρίσκει λύσεις κυρίως από τον Χάγκινς που έβαλε 7 πόντους, με τον Καστρίτη να έχει στη διάθεση του για το ματς 9 ουσιαστικά παίκτες, μιας και Σχίζας και Γκούντγουιν δεν πήραν χρόνο συμμετοχής.

 

Το καλύτερο που κατάφερε ο Άρης ήταν να κάνει τη διαφορά να πάει στους 12 πόντους με καλάθι του Χάγκινς για το 33-21, ωστόσο το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Μαντζούκα να κάνει το 45-24 και να εκτοξεύει ξανά τη διαφορά.

Στην τρίτη περίοδο ζεστάθηκε για τα καλά και ο Ντέρικ Γουίλιαμς μιας και έβαλε γρήγορα 3 τρίποντα φτάνοντας στους 13 πόντους, όσους έφτασε και ο Γουόλτερς, ενώ από πλευράς Άρη πάλευε μόνος του ο διψήφιος Χάγκινς, με τον Μήτρου Λονγκ να σπάσει κάθε ρεκόρ αστοχίας με 3/12 σουτ. Κάπως έτσι η διαφορά έφτασε μέχρι και στους 23 πόντους, με τον Ράντονιτς από ένα σημείο και έπειτα να ανοίγει αρκετά το δικό του ροτέισον.

Το τρίτο δεκάλεπτο γενικότερα ήταν υψηλού ρθμού και είναι ενδεικτικό ότι μπήκαν συνολικά 54 πόντοι, με το τριφύλλι να εκτοξεύει τη διαφορά στους 25 βαθμούς με καλάθι του ζεστού Γκουντάιτις, ενώ ο Γουόλτερς φλέρταρε με το τριπλ νταμπλ, μιας και 9΄ πριν το τέλος είχε 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Το τελευταί δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Γκουντάιτις να κάνει το 79-52 στην μεγαλύτερη διαφορά της αναμέτρησης, παίρνοντας αρκετό χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Άρης έδειχνε σκασμένος λόγω της έλλειψης λύσεων. To μόνο που κατάφερε ο Άρης ήταν να χτίσει ένα 8-0 σερί με Χόρτσλερ και Τολιόπουλο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags