Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Ξανά μεγαλεία ο ΠΑΟ - Το μπάσκετ της ζωής του ο Βιλντόζα - Παρκαρισμένα λεφτά για Μίχαλιουκ ο Γιαννακόπουλος"
Μπάσκετ
| 2023-09-13 12:30:00

"Ξανά μεγαλεία ο ΠΑΟ - Το μπάσκετ της ζωής του ο Βιλντόζα - Παρκαρισμένα λεφτά για Μίχαλιουκ ο Γιαννακόπουλος"

του Γιώργου Κτενά
"Ξανά μεγαλεία ο ΠΑΟ - Το μπάσκετ της ζωής του ο Βιλντόζα - Παρκαρισμένα λεφτά για Μίχαλιουκ ο Γιαννακόπουλος"

Η τελευταία μεταγραφή και οι Σλούκας, Μπαλτσερόφκι, Γκάι! Ο Τόλης Κοτζιάς μιλάει στο Sportdog.gr για τα πρώτα δείγματα γραφής του Τριφυλλιού, για όσα έχουν δείξει μέχρι τώρα οι νέοι παίκτες του, για την κίνηση που θα κάνει ο Εργκίν Αταμάν για να κλείσει το ρόστερ, αλλά και για τον χρόνο που χρειάζεται ακόμα η ομάδα, που βρίσκεται ωστόσο στον σωστό δρόμο...

Παναθηναϊκός: Ένα πρώτο δείγμα γραφής υπάρχει στους Πράσινους για τη νέα εποχή που ξημερώνει στο Τριφύλλι, με τον Εργκίν Αταμάν στην άκρη τού πάγκου αλλά και όλες τις νέες μεταγραφές που έχει κάνει το κλαμπ.

Το sportdog απευθύνθηκε στον Τόλη Κοτζιά, μπασκετικό δημοσιογράφο με βαριά παράσημα στους ώμους όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να κάνει ένα σχόλιο για όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής αλλά και τι να περιμένουμε στο μέλλον από τον Παναθηναϊκό.

"Για αυτό δεν έχουμε ακόμα συμπεράσματα από Παναθηναϊκό - Έχει βάλει πολλά λεφτά ο Γιαννακόπουλος - Τότε θα έχουμε εικόνα της ομάδας"

"Παρακολούθησα από τις Φιλιππίνες (σ.σ. λόγω του Μουντομπάσκετ) όλα τα φιλικά του Παναθηναϊκού που έδειξε η τηλεόραση. Δεν μπορούν να βγουν ακόμα συμπεράσματα και οι λόγοι είναι πάρα πολλοί", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Κατ΄αρχάς είναι πολύ νωρίς στη σεζόν. Μετά, έλειπε ο Αταμάν με το προσωπικό πρόβλημα στην Τουρκία. Τρίτον, λείπει η μισή ομάδα, δεν έχει μπει ακόμα στις προπονήσεις - Κάτι που είπε και ο Αταμάν μετά το ματς με το Περιστέρι. Είναι δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα μετά από δύο και τρεις μήνες σε μία ομάδα, πόσω μάλλον τώρα που ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καινούργια ομάδα".

Πώς είδες την ομάδα σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια;

"Δεν χρειαζόταν να δεις τα φιλικά για να καταλάβεις ότι η ποιότητα του Παναθηναϊκού είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με πέρσι. Δεν χρειαζόταν και μεγάλη προσπάθεια για να έχει μεγαλύτερη ποιότητα σε σχέση με πέρσι και, βεβαίως, τώρα ο Παναθηναϊκός έχει πάει στο άλλο άκρο - Έχει βάλει πάρα πολλά λεφτά ο Γιαννακόπουλος και θέλει να βάλει κι άλλα χρήματα. 'Εχει πάρει ο Παναθηναϊκός την κατεύθυνση στο γνώριμο του καθεστώς, δηλαδή να πλησιάζει ή να ξαναζήσει τα παλιά του μεγαλεία".

Πώς σχολιάζεις την ενίσχυση του Παναθηναϊκού;

"Έχει πάρει παίκτες από το πάνω ράφι, όπως είναι ο Σλούκας, όπως είναι ο Βιλντόζα, όπως είναι ο Χουάντσο. Παίκτες αξίας, που έχουν κάνει πράγματα στην καριέρα τους και κοστίζουν ένα καράβι χρήματα". 

Πότε θεωρείς ότι θα μπορεί να υπάρχει σαφής εικόνα για τη νέα ομάδα;

"Όπως είπε μετά το Περιστέρι ο Αταμάν, συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν γιατί λείπει πολύς κόσμος. Μόλις αρχίσουν να μπαίνουν κάτι θα αρχίσει να γίνεται αλλά και πάλι νωρίς θα είναι. Έχει λογικά τα δύο ματς με τον Ολυμπιακό για το Σούπερ Καπ και υπάρχει μετά το πρώτο ματς της Ευρωλίγκας στις 6 Οκτωβρίου οπότε εκεί ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για αυτά τα παιχνίδια γιατί οι πρώτες εντυπώσεις μετρούν πάρα πολύ".

"Αυτό εντυπωσίασε από τον Μπαλτσερόφσκι στα φιλικά - Αυτο περιμέναμε από τον Σλούκα - Να παίξει το μπάσκετ τής ζωή του ο Βιλντόζα"

Πάμε ατομικά; Μπαλτσερόφσκι;

"Ατομικά μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα. Πολύς κόσμος στέκεται στον Μπαλτσερόφσκι, ένα παιδί που είναι γεννημένο το 2000 και ξέρει πολύ καλά το μπάσκετ και ήταν έξυπνη μεταγραφή: Έφυγε ο Παπαγιάννης και κινήθηκε αμέσως για να τον πάρει, σε μια πολύ στενή αγορα. Έπαιζε στην Γκραν Κανάρια, με καλά τεχνικά στοιχεία που είδαμε και στα φιλικά. Οπωσδήποτε θέλει τον χρόνο του και την εμπειρία για να ανταπεξέλθει στο υψηλότερο επίπεδο αλλά εκείνο που εντυπωσίασε στα φιλικά ήταν η ικανότητά του στην πάσα, στο να διαβάζει το παιχνίδι και η γρήγορη και πολύ καλή του πάσα στο shot roll - Ξέρει που είναι κάθε συμπαίκτης του και πασάρει πάρα πολύ καλά την μπάλα, που για έναν ψηλό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση".

Σλούκας;

"Τι να πούμε για τον Σλούκα, είναι εγγύηση ο παίκτης του Ολυμπιακού, ο παίκτης της Φενέρ, ο παίκτης της Εθνικής, ο παίκτης που παίρνει τρία εκατ. ευρώ τον χρόνο. Μεγάλη κλάση, δεν περιμένουμε να δούμε κάτι διαφορετικό από τον Σλούκα που βλέπαμε. Θα δούμε έναν παίκτη που ξέραμε και ξέρουμε ως πολύ υψηλής ποιότητας".

Βιλντόζα;

"Τώρα πρέπει να παίξει το καλό μπάσκετ της ζωής του - Με την έννοια ότι τόσα χρόνια στην Μπασκόνια ήταν πολύ καλός αλλά ήταν πιο πιτσιρικάς, πήγε στο ΝΒΑ αλλά δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα ήθελε καθώς τον είχε αφήσει πίσω και ο τραυματισμός, πήγε μεσούσης της σεζόν στον Ερυθρό Αστέρα και είχε up και down. Τώρα στα 27 του καλείται να παίξει το μπάσκετ της ζωής του, καλείται να δείξει ότι τα προσόντα του είναι για τα άλφα-άλφα επίπεδο και είναι στο ιδανικό περιβάλλον πλαισιωμένος από τους κατάλληλους ανθρώπους".

"Αυτό είναι το θέμα με τον Κάιλ Γκάι - Εργαλείο ο Γκριγκόνις - Παρκαρισμένα λεφτά για Μίχαλιουκ ο Γιαννακόπουλος"

Κάιλ Γκάι;

"Φάνηκε λιγότερο αλλά δεν μπορούν όλοι οι παίκτες με το καλημέρα να λάμπουν, είναι ένα παιδί που έρχεται από άλλο επίπεδο - Εντυπωσίασε στην Μπανταλόνα και πιο πριν ήταν στο ΝΒΑ και στο θυγατρικό πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Θέλει τώρα την προσαρμογή του στο υψηλό επίπεδο του Παναθηναϊκού και το θέμα είναι τι χρόνος θα του δοθεί. Αν του δοθεί πολύς χρόνος είναι παίκτης που μπορεί να σουτάρει, να σκοράρει, να κάνει πράγματα. Το θέμα είναι αν του δοθεί λίγος χρόνος, αν θα καταφέρει να κάνει τα πράγματα που θα θέλει από εκείνον ο προπονητής τού Παναθηναϊκού. Για την αξία του και το σουτ του δεν το συζητάμε, εκτέλεσε φέτος τις ομάδες της Μπανταλόνα".

Γκραντ;

"Είναι παίκτης ο οποίος θα είναι ήρεμη δύναμη, δεν θα πέσουν φώτα πάνω του, υπό τη έννοια ότι δεν είναι σούπερ σκόρερ. Αλλά είναι παίκτης που μπορεί να σκοράρει, μπορεί να πασάρει και να είναι στην άμυνα. Τα κάνει όλα και συμφέρει, είναι παίκτης που μπορεί να παίξει στο 1, στο 2, ήταν παίκτης με θητεία για χρόνια στο ΝΒΑ και τώρα θα τον δούμε ξανά στο επίπεδο της Ευρωλίγκας, να δούμε πώς θα πάει με τον Παναθηναϊκό".

Γκριγκόνις;

"Είναι παίκτης που τον ξέρουμε, ήταν στην ΤΣΣΚΑ αλλά πέρσι στον Παναθηναϊκό δεν λειτούργησε καλά. Αλλά ποιος παίκτης λειτούργησε καλά πέρσι στον Παναθηναϊκό; Η ομάδα πέρσι είχε τα μαύρα της τα χάλια άρα δύσκολα μπορούσε να ξεχωρίσει ένας παίκτης. Τώρα μπήκε από την αρχή, έχει έρθει από την 1η Αυγούστου και κάνει προπονήσεις με τον Σερέλη και τον Σλούκα πολύ πριν αρχίσει η προετοιμασία. Δείχνει τα πολύ καλά στοιχεία που ξέρουμε, αν και δεν είναι ηγέτης και σούπερ σκόρερ, αλλά είναι κάτι παραπάνω από εργαλείο για μια ομάδα σοβαρή που θέλει να πάει πολύ ψηλά. Όπως και να εχει, πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν παίκτη τυπου Μίχαλιουκ στην περιφέρεια. Προς το παρόν δε φαίνεται να υπάρχει, αλλά ο Γιαννακόπουλος έχει έτοιμα τα λεφτά, τα έχει παρκαρισμένα για να τσακώσει αυτόν τον παίκτη αν υπάρξει ευκαιρία".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόλαβαν τον ΠΑΟ οι Αγγελόπουλοι, ανακοινώνουν μεταγραφή - Απαντάει με TOP NBAer ο Γιαννακόπουλος 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags