Με αποκλεισμό από το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας κινδυνεύει η ΑΕΚ μετά το μέτριο ξεκίνημά της στη φετινή Basket League, όπου σε 9 αγώνες μετράει 4 νίκες και 5 ήττες.

Θυμίζουμε ότι στο Final 8 θα λάβουν μέρος οι πρώτες εφτά ομάδες της Basket League και η όγδοη θέση θα συμπληρωθεί από ομάδα που θα προκύψει από το Final Four των Εθνικών κατηγοριών.

Δεδομένη είναι η παρουσία των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και Προμηθέα που βάση της βαθμολογικής τους θέσης στο πρωτάθλημα έχουν "κλειδώσει" και μαθηματικά τη συμμετοχή τους, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις θα γίνει μάχη, με τους ΠΑΟΚ, Άρη και Περιστέρι να βρίσκονται στις 5 νίκες.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ είναι αυτή που κινδυνεύει με αποκλεισμό, αφού το Λαύριο την έχει κερδίσει στα Άνω Λιόσια και έχει το πλεονέκτημα σε ισοβαθμία.

Το Λαύριο χρειάζεται δύο νίκες κόντρα σε Απόλλωνα Πατρών (εκτός) και Άρη (εντός) και ήττα της ΑΕΚ στην έδρα του Περιστερίου την 11η αγωνιστική για να αφήσει εκτός Κυπέλλου την Ένωση!

Η 8η ομάδα θα προκύψει από το Final 4 των ομάδων των εθνικών κατηγοριών και οι τέσσερις φιναλίστ θα προκύψουν από τα ζευγάρια Μίλωνας - Ελευθερούπολη, Αμύντας - Δόξα Λευκάδας, Μύκονος - Μεγαρίδα, Πανιώνιος - Παπάγος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καρφάρα" Καραπαπά για ΑΕΚ και διαιτησία - "Ζήτησε" πέναλτι για τον Άρη - "Σπρώχνει λιγότερο από Ρέτσο;" (Vid)