Ο ΠΑΟ δυσκολεύτηκε, αλλά δεν γκέλαρε εντός έδρας κόντρα στον ΠΑΟΚ και επικράτησε με 97-85. 10/10 για τους πράσινους, οι οποίοι είχαν σε καταπληκτική ημέρα τους Μήτογλου και Ναν. Επόμενο παιχνίδι για το Τριφύλλι στη Γαλλία με τη Βιλερμπάν!

 

Πολύς κόσμος στο ΟΑΚΑ

Το ματς στο ΟΑΚΑ έγινε παρουσία μπόλικου κόσμου, καθώς οι χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με την εμπορική ώρα του αγώνα έδωσαν το δικαίωμα σε μικρούς και μεγάλους φίλους του Τριφυλλιού να παρευρεθούν στο γήπεδο. Εκεί, η Θύρα 13 εξέφρασε την αντίθεσή της με τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν και αφορούν το κλείσιμο όλων των θυρών σε άπαντα τα αθλήματα!

Ο Εργκίν Αταμάν διάλεξε να βάλει στη δωδεκάδα του τον Τζέριαν Γκραντ, παρότι ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο πόδι και εκτός έμεινε ο Μάριους Γκριγκόνις!

 

Αναλυτικά οι 12άδες των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Γκάι, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου, Μαντζούκας

ΠΑΟΚ (Τακιανός): Σμιθ, Γκλίμορ, Χάρισον, Τσιακμάς, Σχίζας, Τσαϊρέλης, Φρίντρικσον, Αρσενόπουλος, Σωτηρίου, Άλστον, Μπελιάουσκας

Ο ΠΑΟΚ έβαλε δύσκολα στους πράσινους!

Με την εκκίνηση του ματς, ήταν ξεκάθαρο σε όλους ότι οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να κάνουν ζημιά στην Αθήνα. Ο Γκίλμορ ήταν εντυπωσιακός, ο ΠΑΟ είχε ως βάση για το σκοράρισμα τους Αντετοκούνμπο και Ναν κι έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 17-22! Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να είναι ανταγωνιστικοί και στη δεύτερη περίοδο, όπου ο Αταμάν ''επιστράτευσε'' τους Γκάι και Γκραντ αλλά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ισοπαλία και σκορ 45-45.

Ζόρικη νίκη για τον ΠΑΟ

Στην έναρξη του δεύτερου μέρους οι Ναν, Μπαλτσερόφσκι και Μήτογλου έβαλαν γκάζι και έτσι οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να μπουν στο τελευταίο δεκάλεπτο με αισθητή διαφορά, με 74-62. Στην περίοδο που θα έκρινε τα πάντα, η ομάδα του Τακιανού τα έδωσε όλα και έφτασε πολύ κοντά στην ανατροπή. 5 λεπτά πριν το φινάλε το σκορ έφτασε στο 82-80.

Ο Βιλντόσα έβαλε τρίποντο, ο Μήτογλου σκόραρε στο τρανζίσιον και η διαφορά έφυγε στους 7 ξανά. Ο Σλούκας ευστόχησε στη συνέχεια και έτσι το ματς κάπου εκεί ''κλείδωσε''. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 97-85!