Το Περιστέρι άφησε πίσω την ήττα από τον Άρη και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, καθώς «λύγισε» την ΑΕΚ με 89-78, έχοντας σε σπουδαία μέρα τον Ελάιζα Μήτρου – Λονγκ.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, άντεξε στην αντεπίθεση της ΑΕΚ και κατάφερε να φτάσει σε μία πολύ σημαντική και δίκαιη νίκη.

Με αυτή τη νίκη το Περιστέρι βελτίωσε σε 6-5 το ρεκόρ του στη Basket League, ρίχνοντας την «Ένωση», που παραμένει χωρίς εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, στο 5-6.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μήτρου Λονγκ με 23 πόντους έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Κασελάκη, ο οποίος πρόσθεσε 17. Από την πλευρά της ΑΕΚ, ο Καμπενγκέλε μέτρησε 14 πόντους με 10 ριμπάουντ, ωστόσο το μυαλό όλων στην ομάδα είναι στον Κουζμίνσκας, που τραυματίστηκε στο αριστερό χέρι κατά τη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πλέον η ομάδα του Ζοάν Πλάθα γνωρίζει σίγουρα πως στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος θα αντιμετωπίσει είτε τον Παναθηναϊκό είτε τον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 41-35, 68-57, 89-78

Αναλυτικά ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα