Με άνεση και χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα το Περιστέρι επικράτησε του Κολοσσού με 89-77 και έκλεισε με νίκη το 2023. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ήταν ο Λοβ με 19 πόντους, ενώ για την ομάδα της Ρόδου 19 πόντους είχε και ο Σίτου.

Το Περιστέρι μπήκε στην αναμέτρηση θέλοντας να θέσει εξαρχής τον ρυθμό του και να τον επιβάλλει και με τον Τόμπσον να ξεκινάει… ζεστά προηγήθηκε με 6-4. Κάπου εκεί η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έτρεξε σερί 9-0 πήρε προβάδισμα με 15-4 και ουσιαστικά ξεκίνησε να κάνει ολοένα και πιο εύκολη τη ζωή της. Οι ροδίτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, μείωσαν σε 15-9, με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα, αλλά δεν έδειχναν ικανοί να κάνουν το κάτι παραπάνω, με την ομάδα του Περιστεριού να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 25-17.

Λοβ και Τόμπσον ήταν οι πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους και με τον Ουίλιαμς να μπαίνει και αυτός στην εξίσωση πήραν προβάδισμα 10 πόντων, 29-19 και έδειχναν να ελέγχουν πλήρως την κατάσταση. Η ομάδα της Ρόδου, όμως, είχε σε πολύ καλό βράδυ τον Σίτου ο οποίος σκόραρε συνεχώς και μείωσε σε 34-28. Το Περιστέρι έδειχνε να χάνει την ηρεμία και τη συγκέντρωση του με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρωθεί με σκορ 42-37.

Στην τρίτη περιόδο όλα άλλαξαν, μιας και οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να σφίξουν την άμυνα τους και να τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο. Ουίλιαμς, Ρένφρο και Μήτρου - Λονγκ έκαναν τη διαφορά, με τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη να παίρνουν προβάδισμα με 14 πόντους, 55-41, στο 25’. Το Περιστέρι στην τρίτη περίοδο ήταν… καταιγιστικό και ολοκλήρωσε την περίοδο με σκορ 71-55, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην αναμέτρηση. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στην τελευταία περίοδο, με την… ταχύτητα του αγώνα να πέφτει, την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να κάνει συντήρηση και τους Ροδίτες να μη μπορούν να αντιδράσουν. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης το σκορ ήταν στο 76-61. Ένα σερί 5-13 των φιλοξενούμενων λίγο πριν το τέλος (81-74) δεν ήταν ικανό να αλλάξει τα δεδομένα ή να ανησυχήσει τους γηπεδούχους οι οποίοι πήραν την τελική νίκη με 89-77.

Τα Δεκάλεπτα: 25-17, 42-37, 71-55, 89-77

Πηγή: sdna.gr