Facebook Pixel Με την... πλάτη στον τοίχο ο Ολυμπιακός - Οι δύο αλλαγές που θέλει ο Μπαρτζώκας - SOS από Παπανικολάου
Μπάσκετ
| 2024-01-15 23:34:00

Με την... πλάτη στον τοίχο ο Ολυμπιακός - Οι δύο αλλαγές που θέλει ο Μπαρτζώκας - SOS από Παπανικολάου

του Pick n' Scroll
Με την... πλάτη στον τοίχο ο Ολυμπιακός - Οι δύο αλλαγές που θέλει ο Μπαρτζώκας - SOS από Παπανικολάου

Κάκιστος και με τον Κολοσσό, ψάχνει άμεσα βελτίωση! Οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν... σοκαρισμένοι στο ΣΕΦ μετά τις δύο ήττες στην Ισπανία και πλέον πηγαίνουν σε δύο "τελικούς" σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπου καλούνται να δώσουν απαντήσεις

Ο Ολυμπιακός για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό, αλλά αυτή τη φορά δεν το πλήρωσε με ήττα. Και αυτό γιατί είχε μπροστά του τον Κολοσσό και όχι την Μπαρτσελόνα ή την Μπασκόνια.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κάκιστοι στο πρώτο ημίχρονο και ενδεικτικό είναι ότι ο Κολοσσός πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, προηγούμενος με 32-27. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε κανά μπάσκετ της προκοπής, αλλά ήταν πιο σοβαρός και πιο πιεστικός και έτσι δεν αντιμετώπισε πρόβλημα να φτάσει στη νίκη. Αφησε τους Ροδίτες στους 20 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι κέρδισε με 71-52. Τώρα αρχίζει να μετράει αντίστροφα για τους δύο τελικούς, που έχει, με την Μακάμπι στο ΣΕΦ και την Δευτέρα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα. Η νίκη είναι κάτι περισσότερο από μονόδρομος στο σημείο, που βρίσκεται: στην Ευρωλίγκα δεν θέλει να μείνει κι άλλο πίσω, στο πρωτάθλημα θέλει το πλεονέκτημα της έδρας. Και είναι σε μειονεκτική θέση, καθώς στον αγώνα του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός.

Ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος σήμερα, γιατί και έδωσε πολλά παιχνίδια τελευταία και είχε τραυματισμούς, αλλά κυρίως είναι πληγωμένος από τις δύο συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα. Και ειδικά από αυτή με την Μπασκόνια, αφού ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν απελπιστικός, χάνοντας εν τέλει με 80-69, πιο εύκολα από ό, τι δείχνει το τελικό σκορ.

 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξέφρασε την ελπίδα πριν από λίγο ότι η ομάδα του θα είναι φρέσκια στα παιχνίδια, που έρχονται, αλλά ξέρει ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα σε περίπτωση ήττας ή ηττών. Βαθμολογικά πληγώνει περισσότερο η ήττα από την Μακάμπι, συναισθηματικά εκείνη από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός καλείται σε αυτά τα δύο παιχνίδια να ανεβάσει πολύ την έντασή του και κυρίως την απόδοσή του, ώστε να μπορεί να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και κυρίως περιμένει πολλά πράγματα από τα γκαρντ του, πιο πολύ από τον Ουόκαπ, που τελευταίως είναι και πάλι μακριά από τον καλό του εαυτό.

Ειδικά εκείνος, που δεν παίζει καλά τελευταία είναι ο Κώστας Παπανικολάου. Σήμερα απέναντι στον Κολοσσό είχε 5 πόντους με μόλις 1/8 σουτ, με την Μπασκόνια και την Μπαρτσελόνα ήταν άποντος! Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ανάγκη τον Παπανικολάου, γιατί εκτός των άλλων ανεβάζει την υπόλοιπη ομάδα. Η απόδοση του «Παπ», λοιπόν, θα είναι από τα σημεία-κλειδιά τόσο του αγώνα με την Μακάμπι, όσο και αυτού με τον Παναθηναϊκό.

Η βαθύτερη ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός μπαίνει σε ένα 7ήμερο πολύ δύσκολο και υπάρχει αγωνία στον κόσμο του για το πως θα βγει από αυτό. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags