Οι πύργοι είναι κατασκευασμένοι για να εκμεταλλευτούν το ύψος τους και μπορούν να σταθούν μόνοι τους ή να αποτελούν μέρους ενός άλλου κτιρίου. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τους σέντερ στο μπάσκετ. Είναι οι πιο ψηλοί στο παρκέ και μπορούν να πάρουν ένα ματς στις πλάτες τους ή να αποτελέσουν μέρος των προσπαθειών των συμπαικτών τους.

Στο αιώνιο ντέρμπι, οι «πύργοι» του Εργκίν Αταμάν και του Γιώργου Μπαρτζώκα θα είναι ο Ματίας Λεσόρ και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Και οι δύο προέρχονται από υπέροχες βραδιές στην Euroleague και πολλά για τον τελικό νικητή θα εξαρτηθούν από αυτούς τους δύο.

Στην πρώτη τους αιώνια αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, ο Σέρβος σέντερ αναδείχθηκε νικητής στην παράταση με 88-78, αλλά ο Γάλλος ψηλός τελείωσε τον αγώνα με double double (10 πόντοι και 10 ριμπαουντ) σε 33:48 λεπτά. Ο Μιλουτίνοφ σε 35:34 είχε 15 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλεψιμο και 2 τάπες.

Οσον αφορά στον πρώτο γύρο της Basket League, το τριφύλλι είχε πάρει εκδίκηση φεύγοντας με το διπλό από το ΣΕΦ επικρατώντας με 66-54. Ο Μιλουτίνοφ είχε φθηνή συγκομιδή με 6 πόντους και 6 ριμπάουντ για περισσότερα από 18 λεπτά που αγωνίστηκε, ενώ ο Λεσόρ σε 30:18 πέτυχε 8 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τον τραυματισμό του Μουσταφά Φαλ έχει ρίξει όλο το βάρος στον διεθνή σέντερ με την Εθνική Σερβίας, ενώ ο Εργκίν Αταμάν με τον Μπλατσερόφσκι εκτός και τον Αντετοκούνμπο να δίνει λίγες ανάσες στον Λεσόρ περιμένει τα πάντα από τον Γάλλο στη ρακέτα.

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμβόλαιο 2 εκατ. οι Αγγελόπουλοι σε Μάικ Τζέιμς - Θέλουν να... κλέψουν και Έλληνα από τον Παναθηναϊκό!