Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Μάχη για Έλληνα της Basket League
Μπάσκετ
| 2024-02-10 16:15:00

Ολυμπιακός-ΠΑΟ για Έλληνα της Basket League - Έκπληξη με 3αρι που... δέρνει - Καστρίτης για μεγάλη ομάδα!

του Νίκου Στεργίου

Ποιον ξεχωρίζουν Μπαρτζώκας-Αταμάν και ο... Κάιλ Γκάι! Ποιος Έλληνας άσος μπορεί να πάρει μία δεύτερη ευκαιρία για να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο, το μέλλον του κόουτς του Άρη και πώς συνδέεται με τον Βασίλη Σπανούλη και το "φάουλ" του Τούρκου προπονητή στο Τριφύλλι
 

Σε αναζήτηση Ελλήνων παικτών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να σταθούν στο επίπεδό τους αναμένεται να ψάξουν, μαζικά, το ερχόμενο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, καθώς είναι επιβεβλημένο να διευρύνουν το ελληνικό στοιχείο στα ρόστερ τους.

Προφανώς υπάρχουν οι περιπτώσεις από το εξωτερικό που ξεχωρίζουν, οι 5+1 λύσεις που το προσεχές καλοκαίρι μπορούν για τον έναν ή τον άλλον λόγο να έρθουν ξανά στην Ελλάδα για να αγωνιστούν: Νίκος Ραγκαβόπουλος, Γιώργος Παπαγιάννης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Νικ Καλάθης, Θανάσης Αντετοκούνμπο. Συν η περίπτωση του Σάσα Βεζένκοφ, αν και εφόσον αποφασίσει το  να αφήσει το ΝΒΑ και να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα.

Αυτές είναι οι τοπ περιπτώσεις από το εξωτερικό και θα απασχολήσουν το προσεχές καλοκαίρι. Υπάρχουν κι άλλες; Φυσικά, οι τοπ περιπτώσεις από την Ελλάδα! Οι παίκτες, δηλαδή, που μπορούν να πάνε σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, να ξεκουράσουν τα ακριβά συμβόλαια στη Basket League και να δωσουν, αρχικά, 0-4 λεπτά στην Ευρωλίγκα και ίσως κάποια στιγμή 5+ λεπτά στην κορυφαία διοργάνωση.

Υπάρχουν τέτοιοι Έλληνες παίκτες εντός συνόρων; Δίχως άλλο αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση του Βασίλη Τολιόπουλο, του Άρη, που αποδεικνύει σε κάθε ματς ότι μπορεί να γίνει πολύτιμη μονάδα στα γκαρντ των μεγάλων. Σε ηλικία 27 ετών, με θητεία σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, πλην του Άρη, μπορεί εύκολα να σταθεί στα ρόστερ των δύο μεγάλων τού ελληνικού πρωταθλήματος.

Είναι 1,88 μ., δεν έχει το σούπερ μακρύ κορμί για γκαρντ δηλαδή, αλλά μπορεί να κάνει τη δουλειά που ψάχνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός από Έλληνα παίκτη. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι φέτος έχει σχεδόν 14 πόντους μέσο όρο στη Basket League, και στο rank είναι στο 208.

Το καλοκαίρι, μάλιστα, μένει κι αυτός χωρίς συμβόλαιο και είναι δεδομένο ότι τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός θα ενδιαφερθούν για την περίπτωσή του. Γιατί δεν υπάρχει καλύτερος Έλληνας γκαρντ αυτή την περίοδο σε ντρίπλα και σουτ.

Μια και είμαστε στον Άρη, να αποκαλύψουμε έναν ακόμα παίκτη από το ρόστερ του που "ζαχαρωνουν" οι "αιώνιοι": Τον Ρονι Χάρελ! Είναι 3άρι που δεν έχει κάποια σούπερ έφεση στο σκοράρισμα, με 8 πόντους μ.ο. φέτος, αλλά παίζει άμυνα του θανατά. Κι αυτό δεν περνάει απαρατήρητο ούτε από τον Παναθηναϊκό αλλά ούτε και από τον Ολυμπιακό...

 

Μετά τον Σπανούλη, ακολουθεί ο Καστρίτης!

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στην ελληνικη μπασκετική πιάτσα το διπλό τού Άρη στο ΟΑΚΑ, επί του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να ανοίξουν διάφορες συζητήσεις γύρω από αυτό το θέμα - Δηλαδή τη μεγάλη επιτυχία των Κίτρινων να κερδίσουν μετά από 9.872 μέρες το Τριφύλλι στην έδρα του.

Καθόλου εύκολο και, φυσικά, καθόλου τυχαίο, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε απουσίες. Αλλά ας μην παραβλέπουμε ότι και από τον Άρη έλειπε ο πρώτος του σκόρερ και ο παίκτης των ειδικών αποστολών, ο Ρομπέρτο Γκάλινατ, παρόλα αυτά η ομάδα ήταν προετοιμασμένη άψογα. Κι εδώ ήταν το κλειδί της νίκης. Η προετοιμασία από τον προπονητή.

ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ: Βρέθηκε στον πάγκο του Αρκαδικού (σε ηλικία 33 ετών πανηγύρισε την άνοδο στην Α1!) , των Τρικάλων, της Κύμης, του Ηρακλή, πέρασε και από την ισραηλινή Χάποελ Τελ Αβίβ. Βρέθηκε στον Άρη, τώρα, για δεύτερη φορά. Όπου κι αν πήγε μιλούν για εκείνον με τα καλύτερα λόγια. Για τη μεθοδικότητά του, για το τακτικό κομμάτι που είναι άψογο, για την ένταση στο πίσω μισό του παρκέ. Για τους παίκτες που παίζουν για εκείνον.

Ο Γιάννης γνωρίζει πολύ καλά ότι, σε ηλικία 41 ετών, όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω του. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Κάπως έτσι, άλλωστε, έκαναν καριέρα και οι Πεδουλακης, Σφαιρόπουλος, Μπαρτζώκας, Ιτούδης και Πρίφτης. Το μεγάλο του όνειρο, φυσικά, είναι να βρεθεί σε ομάδα της Ευρωλίγκας. Μπορεί να το κάνει πραγματικότητα;

ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ/1: Άμεσα, όχι, είναι η απάντηση! Όχι γιατί δεν το αξίζει ή γιατί δεν έχει την ικανότητα για να πετύχει. Αλλά γιατί έχει σειρά από την Ελλάδα ο Βασίλης Σπανούλης! Προσοχή εδώ: Δεν λέμε ότι ο Καστρίτης δεν έχει την ικανότητα για να τα καταφέρει - Εδώ τα πηγαίνει εξαιρετικά με τον low budget Άρη, των 700.000-800.000 ευρώ! Αλλά προβάδισμα από την Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι έχει ο V-Span για να βρεθεί σε πάγκο Ευρωλίγκας. Ο Καστρίτης θα είναι ο επόμενος που τσεκάρουν από τη χώρα μας. Εκτός αν φύγουν δύο Έλληνες προπονητές για πάγκο Ευρωλίγκας που, τυπικά, είναι απίθανο.

ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ/2: Το γεγονός ότι ο Γιάννης δεν θα κάνει άμεσα το άλμα στην καριέρα του, γιατί η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για άλμα που μπορεί να προκαλέσει ίλιγγο, δεν σημαίνει ότι το προσεχές καλοκαίρι, αν και εφόσον, δεν μπορεί να φύγει στο εξωτερικό! Γιατί και ο Δημήτρης Πρίφτης μέχρι να έχει την ευκαιρία του στον Παναθηναϊκό, έκανε το... αγροτικό του στην Ούνικς Καζάν. Μάλιστα, οι Ρώσοι είχαν τσεκάρει την παρουσία του στον Άρη πριν του προτείνουν συμβόλαιο, όπως συμβαίνει δηλαδή και με τον Γιάννη που επίσης είναι τώρα στους Κίτρινους.

Το πρότζεκτ Καστρίτης δεν περνάει απαρατήρητο, κι αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και μεθοδικότητα, είναι βέβαιο ότι έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του...

ΑΤΑΜΑΝ: Μια και αναφέραμε το μπάτζετ του Άρη, που δεν είναι πάνω από 800.000 ευρώ (ίσως να λέμε και πολλά!), σχολιάστηκε αρνητικά η στάση τού Τούρκου προπονητή τού Παναθηναϊκού να ζητήσει τα ρέστα στη συνέντευξη Τύπου τής ήττας από τους Κίτρινους για το γεγονός ότι το ματς διεξήχθη στις 17.15. Όταν μια ομάδα με 20+ εκατ. ευρώ μπάτζετ έχει πρόβλημα επειδη το ματς με αντίπαλο 800.000 ευρω έγινε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, προφανώς θα σχολιαστεί αρνητικά εκείνος που το αναφέρει. 

Στην προκειμένη περίπτωση ο Αταμάν, που έχει κάθε δικαίωμα βέβαια και να είναι εκνευρισμένος, και να κάνει ένα κακό ματς κι αυτός, και να εκφράζει δημόσια τη δυσαρέσκειά του. Aλλά υπάρχει ένα ακόμα αγκαθάκι με τον Τούρκο προπονητή που συζητιέται: Το κλειστό ροτέισον του! Μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι δεν μάθαμε τώρα τον Αταμάν - Σε όλες τις ομάδες του έτσι είναι. Παρόλα αυτά θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις και αγωνιστικό πνεύμα στο ματς με τον Άρη παίκτες όπως οι Μωραΐτης, Μπαλτσερόσφκι, Μαντζούκας. Ακόμα και ο Βιλντόζα που ναι μεν δεν ήταν καλός, αλλά κάπως πρέπει να αποκτήσει ρυθμό για να βρει τη φόρμα του. Κι αυτό θα γίνει με το να μείνει στο παρκέ, την ώρα που παίκτες όπως οι Μήτογλου, Γκριγκόνις, Ναν, Γκραντ χρειάζονται ανάσες.

Ακόμα και τον Κάιλ Γκάι θυμήθηκαν ορισμένοι, που τα πηγαίνει εξαιρετικά πια την Ισπανία, και θα μπορούσε με την ποιότητά του να δώσει λύσεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

*** Γιώργος Συρίγος: Ο ΠΑΟ σάπισε στο ξύλο τη Φενέρ - Αντίφαση με Ναν-Καλάθη - Σκεφτείτε να αρχίσει και τα τρίποντα ο Χουάντσο! (Vid)
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags