Facebook Pixel Επσιτρέφει στη Euroleague ο Τολιόπουλος - "Μάχη" Ολυμπιακού και ΠΑΟ
Μπάσκετ
| 2024-02-16 14:18:00

Επιστρέφει στη Euroleague ο Τολιόπουλος - "Μάχη" Ολυμπιακού και ΠΑΟ - Ξεχώρισαν και τον Ζακ Μπράιαντ!

του Νίκου Στεργίου
Επιστρέφει στη Euroleague ο Τολιόπουλος - "Μάχη" Ολυμπιακού και ΠΑΟ - Ξεχώρισαν και τον Ζακ Μπράιαντ!

Οι εμφανίσεις με τον Άρη φέρνουν μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα. Πού θα βρίσκεται την επόμενη σεζόν ο Έλληνας άσος που θέλει να γυρίσει στο κορυφαίο επίπεδο και οι Έλληνες παίκτες από το μπλοκάκι των "αιώνιων".

Πολλές φορές έχουμε σημειώσει, εδώ στο sportdog, ότι το προσεχές καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα επιδιώξουν να βάλουν ελληνικά διαβατήρια στα ρόστερ τους. Γιατί δεδομένα χρειάζεται να διευρύουν τους αθλητές επιπέδου που δεν πιάνουν θέση ξένου, ενώ είναι και γνωστά τα ονόματα που αναμένεται να απασχολήσουν.

Νίκος Ρογκαβόπουλος, Γιώργος Παπαγιάννης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Νικ Καλάθης και, ίσως ο Σάσα Βεζένκοφ αναμένεται να βρεθούν στο προσκήνιο. Ο καθένας, βέβαια, με τις δικές του παραμέτρους: Για παράδειγμα οι Ρογκαβόπουλος, Παπαγιάννης και Ντόρσεϊ έχουν συμβόλαιο, ενώ ο Καλάθης θα είναι 35 ετών.

Πέρα από αυτές τις περιπτώσεις, όμως, υπάρχουν και παίκτες από την Ελλάδα που βρίσκονται στα ραντάρ των αιώνιων. Οι οποίοι προφανώς δεν έχουν το ίδιο αγωνιστικό εκτόπισμα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν περνούν και αδιάφοροι.

Γιατί είναι άλλο πράγμα ο Ντόρσεϊ, για παράδειγμα, που θα έρθει για να έχει 25+ λεπτά χρόνο συμμετοχής στην Ευρωλίγκα, και άλλο ο Βασίλης Τολιόπουλος που θα έρθει για να δίνει ανάσες στο ελληνικό πρωτάθλημα και να έχει 0-4 λεπτά στην Ευρώπη. Γκαρντ και οι δύο, ελληνικά διαβατήρια, αλλά προφανώς είναι διαφορετικό αυτό που δίνουν στο παρκέ.

Ο Τολιόπουλος, λοιπόν, είναι ένας από αυτούς που απασχολούν, όπως έχετε διαβάσει ξανά στο sportdog. Υπάρχει άλλος; Ο Βασίλης Μουράτος τα πηγαίνει καλά, στο Λαύριο, με σχετικά μακρύ κορμί για γκαρντ, και θα μπορούσε να δώσει λύσεις. Όπως και ο Δημήτρης Φλιώνης, της ΑΕΚ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί, καθώς υπάρχει και στην Α2 κάποιος που ξεχωρίζει: Ο Δημήτρης Κακλαμάνης, που φέτος πραγματοποιεί καλη σεζόν με τον Πανιώνιο.

 

Έλληνες ψηλοί με τη δική του εμπειρία στην Α1 δεν είναι πολλοί (ο Μπόγρης και ο Καββαδάς υπάρχουν, αλλά δύσκολα θα ξανάβρισκαν θέση σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό) και θα μπορούσε να βάλει ανταγωνισμό κάτω από τη ρακέτα στις προπονήσεις και να δίνει ανάσες στη Basket League.

Σε περιπτώσεις τύπου Χάντερ Χέιλ (Προμηθέας, γκαρντ), Άντονι Κάουνα (Προμηθέας, γκαρντ) Ρομπέρτο Γκάλινατ (Άρης, γκαρντ), Λούκα Μπραϊκοβιτς (Κολοσσός, φόργουορντ), Ρόνι Χάρελ (Άρη, φόργουορντ), Τζάστιν Τίλμαν (ΑΕΚ, φόργουορντ), Κρις Κόφι (Προμηθέας, φόργουορντ), Σακούρ Τζούστον (Μαρούσι, φόργουορντ), Ρομέλο Γουάιτ (Καρδίτσα, σέντερ), Τσαντ Μπράουν (Απόλλωνας Πάτρας, σέντερ) δεν θα αναφερθούμε καν. Γιατί αυτοί πιάνουν θέση ξένου.

Αν ήταν να δώσουν θέση ξένου για παίκτη από την Ελλάδα, θα μπορούσαν να ασχοληθούν και με τον Ζακ Μπράιαντ, του Ερμή Σχηματαρίου, που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στην Α2 και έχει εμπειρία Eurocup. Αν και σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό προβληματίζονται σχετικά με την επιλογή του να πάει στη δεύτερη κατηγορία…  

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Εκτέλεσε" τον ΠΑΟ με 24 πόντους και τον θέλει ο Αταμάν στο ΟΑΚΑ - "Στέλνει" τον Ντόρσεϊ σε Ολυμπιακό!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags