Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Το "έγκλημα" Αταμάν έγινε πριν 1 μήνα, όχι στην Κρήτη
Μπάσκετ
| 2024-02-19 10:00:00

Το "έγκλημα" Αταμάν έγινε πριν 1 μήνα, όχι στην Κρήτη - Δεν θα έχει 2η ευκαιρία ο Τούρκος, δικαίωση Μπαρτζώκα!

του Pick n' Scroll
Το "έγκλημα" Αταμάν έγινε πριν 1 μήνα, όχι στην Κρήτη - Δεν θα έχει 2η ευκαιρία ο Τούρκος, δικαίωση Μπαρτζώκα!

Το μεγάλο λάθος του Τούρκου και η υποχρεώσή του για τη συνέχεια. Πώς οι Πειραιώτες κυριάρχησαν και πήραν άλλο ένα Κύπελλο, το πλάνο του κόουτς που δεν αποδίδει στο Τριφύλλι και μία εξέλιξη που έφερε τα πάνω-κάτω στη σεζόν...
 

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής και του δεύτερου τελικού της σεζόν. Το φθινόπωρο οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει του Παναθηναϊκού στο Σούπερ Καπ και μάλιστα πολύ εύκολα. Την Κυριακή πάλι ο Ολυμπιακός κατέκτησε την κορυφή (πήρε το Κύπελλο Ελλάδας), αυτή τη φορά, όμως, πιο δύσκολα σε σχέση με το Σούπερ Καπ της Ρόδου. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι εκείνο, που μετράει και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι για τα καλά σε θέση υπεροχής καθώς έχει κάνει το «2 στα 2».

Και είναι σε σούπερ θέση καθώς αμφισβητήθηκε από αρκετούς τους προηγούμενους μήνες, ενώ αντίθετα ο Παναθηναϊκός γνώριζε την αποθέωση αφού πήγαινε από τη μία νίκη στην άλλη. Και δικαιολογημένα αφού οι «πράσινοι» είναι πρώτοι στην Basket League και τρίτοι στην Ευρωλίγκα. Πάνε σούπερ, δηλαδή, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι πολύ καινούρια ομάδα με νέο προπονητή και με τρία σοβαρά χειρουργεία.

Σε αυτό το επίπεδο, όμως, οι τίτλοι μετράνε και μέχρι τώρα στη χρονιά ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι. Χθες το βράδυ οι Πειραιώτες τα καταφέραν γιατί είχαν σε σούπερ βραδιά τα πλέι-μέικερ τους και τα σέντερ τους. Αρχικά ο Ουόκαπ με τον Φαλ είχαν εντυπωσιακή παρουσία και κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Ειδικά ο πρώτος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κέντρικ Ναν. Αλλά και ο πάγκος πήγε εξαιρετικά αφού ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ έκανε το καλύτερό του παιχνίδι από τότε, που πήρε τον δρόμο για τον Ολυμπιακό, ενώ σούπερ και πάλι ήταν ο Μόουζες Ράιτ. Ο Αμερικάνος σέντερ βγαίνει λίρα εκατό για τους Πειραιώτες και μάλιστα είναι ένας παίκτης, που πρώτα προσφέρθηκε στον Παναθηναϊκό. Ο Αταμάν, όμως, δεν ήθελε άλλον ψηλό και μετά τον τραυματισμό του Μιλουτίνοφ πήγε και τον πήρε ο Ολυμπιακός. Με τον Μπαρτζώκα να δικαιώνεται!

Ο Αταμάν ακούει πολλά από τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την απώλεια του χθεσινού τελικού. Και καλείται από δω και πέρα να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, που είναι κατάκτηση πρωταθλήματος και πρόκριση στο φάιναλ-φορ του Βερολίνου. Αν τα καταφέρει, κανείς δεν θα θυμάται Σούπερ Καπ και Κύπελλο. Αν όχι, όμως, τότε θα υπάρξουν σύννεφα καθώς μάλιστα είναι αυτός, που ξεσηκώνει τον κόσμο με αυτά, που λέει περί πρωταθλήματος και φάιναλ-φορ. Είναι ένας σπουδαίος προπονητής, αλλά κάθε φορά μετράνε τα αποτελέσματα. Αν δεν τα φέρνεις, έχεις πρόβλημα και είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα δύσκολα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη αντίδραση Γιαννακόπουλου μετά τον χαμένο τελικό - "Υπόκλιση" στον Ολυμπιακό! (ΦΩΤΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags