Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Το πλάνο του Μπαρτζώκα με Πίτερς - Διετές ο Βεζένκοφ αλλά..."
Μπάσκετ
| 2024-02-21 18:23:00

"Αυτό είναι το πλάνο του Μπαρτζώκα με Πίτερς - Έχει διετές συμβόλαιο ο Βεζένκοφ αλλά…"

του Γιώργου Κτενά

Ο λόγος που τον κράτησε στην ομάδα, οι λύσεις που δίνει στο φετινό ρόστερ, η επένδυση με Πετρούσεφ και τα σενάρια για τον Βούλγαρο σταρ!

Δύο ακόμα χρόνια θα μείνει στον Ολυμπιακό ο Άλεκ Πίτερς, καθώς συμφώνησε με τους Πειραιώτες και ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας τους.

Ο Αμερικανός άσος βρίσκεται στο Λιμάνι από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο αλλά είχε την ατυχία να υπάρχει μπροστά του, στη σειρά προτεραιότητας, ο MVP τής περσινής Ευρωλίγκας, Σάσα Βεζένκοφ. 

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο, όμως, η κατάσταση είναι διαφορετική και αυτό έχει βοηθήσει τον Πίτερς να βρει χρονο και χώρο στο παρκέ, προκειμένου να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Με αφορμή, μάλιστα, την ανανέωση στο συμβόλαιό του, το sportdog επικοινώνησε με τον Κώστα Σορώτο, προπονητή με πολλά χιλιόμετρα στα παρκέ, προκειμένου να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις.

"Για αυτό δεν έπαιζε πέρσι ο Πίτερς - Εκεί είχε πρόβλημα φέτος ο Ολυμπιακός - Αυτό είναι το κύριο γνώρισμά του"

"Ήταν αναμενόμενο ότι θα ανανέωνε το συμβόλαιό του, ο Πίτερς έχει κάνει σημαντική χρονιά φέτος και για τον Ολυμπιακό παίζει μεγάλο ρόλο να κρατάει τον βασικό κορμό του. Πέρσι στην ίδια θέση υπήρχε ο Βεζένκοφ, που ήταν MVP στην Ευρωλίγκα, άρα ήταν δύσκολο να έπαιζε όσο ήθελε. Δεν ήταν κακός, απλά δεν είχε τον χώρο και τον χρόνο που ήθελε στην 5άδα", ανέφερε αρχικά ο καλός προπονητής.

Τι είναι αυτό που κάνει τον Πίτερς να ξεχωρίζει στον Ολυμπιακό;

"Είναι, αναμφίβολα, ένας πολύ καλός παίκτης και επειδή ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα με το περιφερειακό σουτ φέτος, ο Πίτερς έδωσε πολλές λύσεις εκεί. Γενικά, όμως, είναι παίκτης ομάδας, αυτό είναι το κύριο γνώρισμά του".

"Σε αυτή τη θέση μπορεί να δώσει λύσεις ο Πίτερς - Χωράει και ο Βεζενκοφ - Αυτό είναι το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού"

Μπορεί να δώσει λύσεις και σε άλλη θέση εκτός από το "4";

"Πέρσι στα πλέι οφ τού πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, είχε παίξει και στο "3". Φέτος σε ένα παιχνίδι μόνο είχε δοκιμαστεί σε αυτή τη θέση. Ανάλογα και με το υπόλοιπο ρόστερ, μπορεί να αξιοποιηθεί και ο Πίτερς".

Με δεδομένο ότι υπέγραψε διετές, αλλά και την παράλληλη παρουσία του Πετρούσεφ, σημαίνει ίσως ότι ακόμα κι αν υπάρξει θέμα επιστροφής τού Βεζένκοφ δεν θα υπάρχει χώρος στον Ολυμπιακό;

"Όλοι οι καλοί χωράνε σε μια ομάδα, αλλά ήδη στη θέση τού Πίτερς υπάρχει και ο Πετρούσεφ που είναι μεγάλη επένδυση για τον Ολυμπιακό. Ο Βεζένκοφ έχει διετές έτσι κι αλλιώς, δε νομίζω ότι θα υπάρξει θέμα επιστροφής του το καλοκαίρι".

Ποιους συμπαίκτες χρειάζεται στην 5άδα για να αξιοποιηθεί καλύτερα;

"Ο Ολυμπιακός δεν στηρίζεται σε άτομα αλλά στο σύνολο, έχει κλασσική ομαδική λειτουργία. Αλλά κάθε παίκτης θέλει καλούς συμπαίκτες έτσι κι αλλιώς και στο πρότζεκτ του Ολυμπιακού το ζητούμενο είναι να υπηρετήσουν όλοι οι παίκτες το ομαδικό πνεύμα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Φαλ επιβεβαίωσε αυτό που όλοι είδαμε - ’’Οι μπάλες του Final 8 ήταν... εφιάλτης’’

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags