Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Δυνατά για τον… αντι-Μιλουτίνοφ και σουτέρ "φονιά" από Σπερς
Μπάσκετ
| 2024-03-12 10:00:00

Δυνατά για τον… αντι-Μιλουτίνοφ ο ΠΑΟ - Βρήκε και σουτέρ "φονιά" στους Σπερς - Επιστρέφει ο Ντιλικινά! (Vid)

του Νίκου Στεργίου

Το plan-b για ψηλό και το 3αρι που ψάχνει ο Αταμάν. Οι Πράσινοι θέλουν έναν παίκτη που θα συμπληρώσει τον Λεσόρ στο "5", ενώ παράλληλα εξετάζουν και περιπτώσεις παικτών από το NBA που δεν παίζουν πολύ και ψάχνονται για Ευρώπη...

Στην αγορά για ψηλό θα βρεθεί ο Παναθηναϊκός το ερχόμενο καλοκαίρι, αν και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά για το τι ακριβώς ψάχνει/θα ψάξει. Γιατί είναι άλλο πράγμα να είναι διαθέσιμος ο Ταβάρες και να τον "χτυπήσει" το Τριφύλλι, καθώς ο ψηλός της Ρεάλ θα έρθει θα θελήσει χρόνο 30+ λεπτών στο παρκέ - Άρα τι θα γίνει με τον Λεσόρ, σε πρώτη φάση, αλλά και με τον Κώστα Αντετοκούνμπο σε δεύτερη, που φέτος τα πηγαίνουν εξαιρετικά και, δικαίως, δεν θέλουν να έρθει κάποιος για να εκτοπίσει από την πεντάδα.

Πιο δόκιμη λύση μοιάζει το να έρθει κάποιος που ναι μεν θα μπορούσε να σταθεί σε επίπεδο Ευρωλίγκας, να μην είναι Μπαλτσερόφσκι δηλαδή που ήρθε ως Νο2 αλλά φάνηκε ότι δεν ήταν έτοιμος για το step up, παρόλα αυτά να μην έχει απαιτήσεις για 15+ λεπτά στο παρκέ. Υπάρχουν τέτοιες λύσεις που θα είναι διαθέσιμες το προσεχές καλοκαίρι;

Πρόσφατα γράψαμε για τον έτερο πύργο τής Ρεάλ Μαδρίτης, τον Πουαριέ, που αν δει τον Ταβάρες να ανανεώνει το συμβόλαιό του με τη Βασίλισσα, θα αποχωρήσει από την ομάδα - Η δική του περίπτωση, για παράδειγμα, θα ταίριαζε/κολλούσε περισσότερο στο υλικό που υπάρχει ήδη το Τριφύλλι. 

Πολύ καλή περίπτωση μπορεί να είναι και ο Τζόναθαν Μότλεϊ, της Φενέρ, που όπως γράψαμε πριν από περίπου έναν μήνα ξανά βρίσκεται στη λίστα τού Παναθηναϊκού για το προσεχές καλοκαίρι, όπως και ο Τζος Νίμπο, της Μακάμπι, που είχε απασχολήσει και τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι τού 2022 ως αντι-Μιλουτίνοφ (τότε)!

Φυσικά ο Παναθηναϊκός έχει στη λίστα του και παίκτες από τις ΗΠΑ, όπως ο Γκόγκα Μπιτάτζε, Γεωργιανός σέντερ που το καλοκαίρι θα φύγει από το ΝΒΑ και την περίπτωσή του την γνωρίζουν καλά οι Πράσινοι. Γεωργιανός από το ΝΒΑ είναι και Σάντο Μαμουκελασβίλι (Σάντο "Μαμού", όπως λένε στις ΗΠΑ), 24 ετών, αριστερόχειρας, 2,06 μ. αλλά σουτέρ του θανάτου (για τη θέση 3 ή 4), που έχει συμβόλαιο με τους Σπερς και αγωνίζεται στη θυγατρική ομάδα τους στη G-League.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός είχε ρωτήσει για την περίπτωσή του, αλλά ο Μαμού δεν ήθελε να έρθει στην Ευρώπη. Υπάρχουν πηγές που αναφέρουν ότι το καλοκαίρι του 2024 είναι πολύ πιθανό να το κάνει. Αν το αποφασίσει, ο Παναθηναϊκός έτσι κ αλλιώς θα έχει το νου του. Αλλά και οι περισσότερες  ομάδες στην Ευρωλίγκα, καθώς μιλάμε για εξαιρετικό κορμί, κίνηση και βρωμόχερο.

Άλεξ Αντετοκούνμπο για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό – Επιστροφή Ντιλικινά

Έλληνες παίκτες (ή ελληνικά διαβατήρια, όπως ο Γουόκαπ) ψάχνουν για το προσεχές καλοκαίρι τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός, καθώς είναι σαφές ότι χρειάζεται να ενισχύσουν το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ τους.

Παρόλα αυτά είναι μετρημένοι οι παίκτες εκείνοι που είναι σε θέση να σταθούν σε αυτό το επίπεδο - Εδώ ακόμα και για τον Βασίλη Τολιόπουλο, που φέτος βγάζει μάτια με τη φανέλα του Άρη, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποια διαχείριση θα έχει αν το καλοκαίρι βρεθεί σε έναν από τους δύο αιώνιους.

Οι περιπτώσεις που θα απασχολήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι, είτε υπάρχουν ρεαλιστικές ελπίδες για να επιστρέψουν στην Ελλάδα είτε όχι, είναι γνωστές καθώς τις έχουμε ξαναγράψει: Ρογκαβόπουλος, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ντόρσεϊ, Καλάθης, Παπαγιάννης. Υπάρχει, όμως, μια ακόμα περίπτωση αθλητή που έχουν μαρκάρει σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αν και ακόμα αυτό το όνομα δεν έχει διαρρεύσει.

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: Η περίπτωση του Άλεξ έχει προοπτική, είναι μόλις 22 ετών, 2.03, ιδανικός ως ψηλός γκαρντ με άριστο μακρινό σουτ ή 3άρι (προτιμάει να μένει στην περιφέρεια και να σουτάρει, παρά να μπαίνει μέσα), και αυτή την περίοδο αγωνίζεται στη λιθουανική Μαζεϊκάι - Στο παρελθόν έχει κάνει περάσματα από τη Μούρθια, τους Ράπτορς 905 και τους Ουισκόνσιν Χερντ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε δηλώσει, προφανώς με κάποια δόση υπερβολής, ότι θα γίνει καλύτερος από εκείνον, αν και αυτό μένει να αποδεχτεί στο παρκέ.

Το παιδί χρειάζεται χρόνο για να παίξει, να πατήσει στα πόδια του, να νιώσει εμπιστοσύνη. Αλλά ίσως και ένα πιο οικείο περιβάλλον, όπως είναι το ελληνικό - Δεν είναι τυχαίο ότι στον Παναθηναϊκό και ο αδερφός του, Κώστας, φέτος δείχνει να δίνει άλλη ώθηση στην καριέρα του. Στο ντεμπούτο με τη Μαζεϊκάι, πέτυχε 12 πόντους και μάζεψε 2 ριμπάουντ. Καθόλου άσχημη πρεμιέρα. Θα μπορούσε το καλοκαίρι να έχει την ευκαιρία του σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό; Με δεδομένο ότι δεν πιάνει θέση ξένου, μην το αποκλείσετε... 

ΝΤΙΛΙΚΙΝΑ: Ακούγεται ότι ο Γάλλος άσος το καλοκαίρι ίσως έρθει ξανά στην Ευρώπη, μετά από 7 χρόνια στο ΝΒΑ. Δεν είναι ο γκαρντ που θα σηκώσει το σκορ τής ομάδας πάνω του, αλλά προφανώς η περίπτωσή του δεν θα περάσει αδιάφορη από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αν αποφασίσει να έρθει στην Ευρωλίγκα. Γιατί μπορεί να οργανώσει καλά το παιχνίδι, να δώσει ασίστ, να γίνει ένας Νικ Καλάθης αλλά σε καλύτερη ηλικία.

ΛΟΥΝΤΜΠΕΡΓΚ: Παρόμοια λύση με του Ντιλικινά, δηλαδή γκαρντ αξιώσεων στην Ευρωλίγκα, που μπορεί να βάλει 10+ πόντους σε κάθε ματς, να μοιράσει κάποιες ασίστ κ.λπ., είναι και ο 30χρονος άσος. Για τον οποίο η πιάτσα βοά ότι δεν θα συνεχίσει στην Βίρτους Μπολόνια μετά το καλοκαίρι. Γιατί άλλο βοά η πιάτσα; Για το γεγονός ότι πιθανοί προορισμοί του μπορεί να είναι η Γερμανία, το Ισραήλ ή η Ελλάδα...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σκούπα" στη Ρεάλ με ηχηρές αποχωρήσεις - Τρεις στη λίστα Αταμάν - Ιτούδης για κορυφαία ομάδα Euroleague!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags