Facebook Pixel Ο εξαιρετικός Άρης ζόρισε τον Ολυμπιακό αλλά "καθάρισε" ο Πίτερς (Vid)
Μπάσκετ
| 2024-03-31 19:13:00

Ο εξαιρετικός Άρης ζόρισε τον Ολυμπιακό αλλά "καθάρισε" ο Πίτερς - Σούπερ Γουόκαπ και Ράιτ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ο εξαιρετικός Άρης ζόρισε τον Ολυμπιακό αλλά "καθάρισε" ο Πίτερς - Σούπερ Γουόκαπ και Ράιτ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύσκολη νίκη για τους Ερυθρόλευκους κόντρα στους Θεσσαλονικείς (85-77) ,με τον Άλεκ Πίτερς να κάνει τρομερή εμφάνιση με 28 πόντους

Η αμφισβήτηση του Άρη στον Ολυμπιακό, διέρκησε λεπτά στο στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας”, αλλά οι γηπεδούχοι που δυσκολεύτηκαν περισσότερο από κάθε άλλο, εντός έδρας αγώνα τους, έφτασαν στην νίκη (85-77) στην πρώτη αγωνιστική του Τοπ-6 στα play offs της Basket League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ο Άλεκ Πίτερς ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 28 πόντους, ενώ από πλευράς Άρη ο Βασίλης Τολιόπουλος είχε 16 πόντους και 5 ασίστ. 

Εκτός του Πίτερς, την πλάστιγγα προς το μέρος του Ολυμπιακού έγειρε και ο Τόμας Ουόκαπ με κρίσιμα καλάθια, έχοντας συνολικά 11 πόντους, 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Μεγάλη εμφάνιση έκανε και ο Μόουζες Ράιτ, με 9 πόντους και 10 ριμπάουντ.

O Άρης επιβεβαιώνοντας σε έναν ακόμα αγώνα της φετινής σεζόν, την άνοδο επιπέδου ανταγωνιστικότητας του, έβαλε…δύσκολα στον Ολυμπιακό και διεκδίκησε την νίκη στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη εικόνα προβληματισμού που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια του και την κατανάλωση ενέργειας από τα παιχνίδια της Εuroleague, το παιχνίδι πρόσφερε αμείωτο ενδιαφέρον στις εναλλαγές του σκορ από τους γηπεδούχους και τους φιλοξενούμενους. Ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς τον Παπανικολάου για λόγους ξεκούρασης και τον τραυματία, Φιλίπ Πετρούσεφ, δεν είχε την απαραίτητη φρεσκάδα στην άμυνα του και ενώ ο Άρης έπαιξε στοχευμένα στην επίθεση, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας ( ασίστ) και την ισορροπία στα ριμπάουντ.

Το παιχνίδι είχε “κλειστό” σκορ, με τον Πίτερς να είναι μακράν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, σε αντίθεση με τον Άρη, ο οποίος ήταν πιο εύστοχος στα τρίποντα και ενώ η διαφορά στις ελεύθερες βολές ήταν χαώδης, υπέρ των γηπεδούχων. Ο Ολυμπιακός είχε 29 πόντους (29/39) από την γραμμή των βολών και ο Άρης, μόλις, πέντε (5/9)

Στο 35′ για πρώτη φορά στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός απέκτησε προβάδισμα 7 πόντων (71-64) και έδειξε ότι οριακά είχε αρχίσει να “λυγίζει” την αντίσταση του αξιόμαχου Άρη που μείωσε σε 73-69 στο 36′, με τρίποντο του Μπλούμπεργκς, αλλά ο Μήτρου-Λόνγκ “απάντησε” με τον ίδιο τρόπο (76-69) και ύστερα από 36 λεπτά αγώνα, έγινε ο δεύτερος διψήφιος σκόρερ των “ερυθρολεύκων”, πίσω από τον Πίτερς. Ο Ουόκαπ, επίσης με τρίποντο, διαμόρφωσε το 79-71 και ο Πίτερς φτάνοντας τους 25 πόντους, “έσβησε” τις πιθανότητες του Άρη για την διεκδίκηση της νίκης.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε για 13 λεπτά τον Κάνααν, 10 τον Λαρεντζάκη και 18 τον Φαλ, ενώ ο…βιονικός Ουόκαπ αγωνίστηκε 33 λεπτά και ο Πίτερς για 37. Καθοριστική για τον Άρη, η αποβολή του Μπάνγκστον με πέντε φάουλ.

Δεκάλεπτα: 15-19, 39-38, 57-56, 85-77

Δείτε εδώ τα συνολικά στατιστικά της αναμέτρησης

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags