Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Νίκη με υπογραφή Σλούκα (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2024-04-15 22:25:00

Ηγέτης ΠΑΟ, πήρε το πλεονέκτημα με Σλούκα να "απαντά" στον Ολυμπιακό - Ντέρμπι μέχρι τέλους το ματς! (Vid)

Sportdog Team
Ηγέτης ΠΑΟ, πήρε το πλεονέκτημα με Σλούκα να "απαντά" στον Ολυμπιακό - Ντέρμπι μέχρι τέλους το ματς! (Vid)

Μεγάλη νίκη για το Τριφύλλι στο ΟΑΚΑ, με τον Κώστα Σλούκα να βγαίνει μπροστά την κρίσιμη στιγμή και να "καθαρίζει" το ματς.

Ο Παναθηναϊκός αρνείται να χάσει από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και με τον Σλούκα να κάνει τα... δικά του, επικράτησε με 77-71 και "κλείδωσε" το πλεονέκτημα έδρας! Ντερμπάρα στο ΟΑΚΑ, ακόμη μία από τις δύο μεγάλες ομάδες.

Απουσίες και για τους δύο στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ!

Ο Παναθηναϊκός είχε απουσίες στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, καθώς ο Κώστας Αντετοκούνμπο έμεινε εκτός λόγω ίωσης και απουσίαζε από το ματς. Την ίδια ώρα και ο Τζέριαν Γκραντ έλειπε για την ομάδα του Αταμάν, μιας και ο Αμερικανός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και έμεινε εκτός της εξάδας ξένων, λόγω κάποιων ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο του δεξιού του ποδιού.

Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού ήταν η εξής: Ναν, Βιλντόζα, Γκιργκόνις, Χουάντσο, Μπαλτσερόφκσι, Λεσόρ, Καλαϊτζάκης, Μαραϊτης, Σλούκας, Μαντζούκας, Παπαπέτρου, Μήτογλου.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός δεν είχε τον Πετρούσεφ, που δεν είναι έτοιμος, αλλά και τους Νίκολα Μιλουτίνοφ, Ίγκνας Μπραζντέικις και Λουκ Σίκμα, οι οποίοι δεν είναι δηλωμένοι στο ελληνικό πρωτάθλημα. 

Η δωδεκάδα του Ολυμπιακού ήταν η εξής: Ουόκαπ, Γκος, Ράιτ, Κάνααν, Λούντζης, Λαρεντζάκης, Μήτρου-Λονγκ, Φαλ, Παπανικολάου, Πίτερς, Τανούλης, ΜακΚίσικ.

Πήρε διαφορά ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε!

Το πρώτο καλάθι του μεγάλου παιχνιδιού το πέτυχε ο Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος έκανε το 0-2 με τους Πράσινους να παίρνουν αυτοί προβάδισμα με τους 5 σερί πόντους των Χουάντσο και Μήτογλου. Ο Πίτερς σκόραρε 4 αναπάντητους πόντους και οι Χουάντσο, Φαλ ήταν εύστοχοι στις προσπάθειές τους για το 11-11. Μήτογλου και Ναν διαμόρφωσαν το 15-11, με τους Κάνααν και Παπανικολάου να ανταπαντούν για το 15-16. Το Τριφύλλι από εκείνο το σημείο και μετά έτρεξε σερί 8-0 μέχρι το φινάλε της πρώτης περιόδου και χάρη στους πόντους των Σλούκα, Ναν και Γκριγκόνις πέρασε μπροστά με 23-16.

Μήτογλου και Ναν στο δεύτερο δεκάλεπτο έπιασαν το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει στην προηγούμενη περίοδο και έστειλαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο, για το 28-16 ενώ οι Πράσινοι έφυγαν και στο +15 εκμεταλλευόμενοι τους πρώτους πόντους του Ματίας Λεσόρ στην αναμέτρηση. Ο Ναν έκανε το 34-17 και οι Πειραιώτες είχαν σφυγμό, τον οποίο έβγαλαν στο παρκέ. Γκος και Ράιτ μείωσαν, όμως ο Βιλντόζα σκόραρε με τη σειρά του για τους γηπεδούχους. ΜακΚίσικ και Γκος έριξαν τη διαφορά στο -10 για την ομάδα του Μπαρτζώκα, ενώ ο Κάνααν την έριξε στους 7 με τρίποντό του. Ο Φαλ σκόραρε με εντυπωσιακό κάρφωμα για το 38-33 και αυτό ήταν το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο τέλος μίλησε ο νόμος του... ηγέτη Σλούκα!

Ο Παναθηναϊκός σκόραρε 4 σερί πόντους στην εκκίνηση του τρίτου δεκαλέπτου, με τον Παπαπέτρου και τον Σλούκα ενώ ο Κάνααν απάντησε με καλάθι και φάουλ για το 42-36. Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Γουόκαπ αντάλλαξαν τρίποντες "βόμβες", ενώ οι Μήτογλου και Πίτερς σκόραραν για το 47-41. Οι Πίτερς και Κάνααν συνέχισαν να ευστοχούν, με τον Ολυμπιακό να ρίχνει τη διαφορά στον πόντο για το 47-46 αναγκάζοντας τον Εργκίν Αταμάν να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι Πειραιώτες πήραν προβάδισμα με τον Φαλ αλλά ο Ναν δήλωσε παρών και έγραψε το 49-48. Ο Παπανικολάου σημείωσε το 49-50, όμως ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 4-0 με πόντους των Λεσόρ και Χουάντσο και ο Γκος ισοφάρισε σε 53-53. Ο Λεσόρ με 4 σερί πόντους έγραψε το 57-53 ενώ οι Παπαπέτρου και Γκος σκόραραν για τις δύο ομάδες και η τρίτη περίοδος έληξε, με το Τριφύλλι να προηγείται με 59-55.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε γρήγορα, μιας και οι Πειραιώτες κέρδισαν βολές λόγω τεχνικής ποινής στον Αταμάν για φάουλ που χρεώθηκε ο Σλούκας και έκανε το 59-59. Ο Λεσόρ με εύστοχο ζεύγος βολών έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον ΠΑΟ και ο ίδιος σημείωσε το 62-61 με μια βολή που πέτυχε. Ο Ναν με τρίποντο έστειλε τη διαφορά στους 4 πόντους, με τον Γκος να μειώνει με δύσκολη προσωπική ενέργεια. Ο Μήτογλου με τρίποντο έγραψε το 68-63, αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε αμέσως σε 68-68.

Τα μηχανήματα στη γραμματεία του γηπέδου χάλασαν και υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή στο παιχνίδι, 3 λεπτά πριν το φινάλε με τις δύο ομάδες να χάνουν το ρυθμό τους. Γκριγκόνις και Ναν μετά τη διακοπή σκόραραν για τον Παναθηναϊκό και οι Πράσινοι πήραν διαφορά 4 πόντων, με τον Μπαρτζώκα να τα "χώνει" στον Λαρεντζάκη και να καλεί τάιμ άουτ. Γκος και ΜακΚίσικ μείωσαν σε 72-71. Τότε βγήκε μπροστά, ποιος άλλος; Ο Κώστας Σλούκας πήρε την ομάδα του στις πλάτες του, "σκοτώνοντας" τον Ολυμπιακό με τριποντάρα και αφού πέτυχε δύο βολές έγραψε το τελικό 77-71!

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 38-33, 59-55, 77-71.

Δείτε βίντεο από τον αγώνα:

 
 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags