Με εξαιρετικό, αμυντικά και επιθετικά δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ υπέταξε σήμερα, στο PAOK Sports Arena, για την 4η αγωνιστική της Greek Basketball League, την ΑΕΚ με 87-82. Αποτέλεσμα που του έδωσε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.
Κορυφαίος για τους Θεσσαλονικείς ήταν ο Ρόκι Κρούζερ (21 πόντοι, με 4-8 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο), το έργο του οποίου στήριξαν άριστα οι Τζέικ Φόρεστερ (15 πόντοι, 4 ριμπάουντ), Σαβάρ Ρέινολντς (14 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ).
Διαβάστε επίσης...
Πρώτος σκόρερ για την ΆΕΚ- η οποία είχε 53% από το τρίποντο στα δύο πρώτα δεκάλεπτα και 42% στο τέλος του αγώνα -ήταν ο Χάντερ Χέιλ (22 πόντοι, με 4/8 τρίποντα, οι 19 από τους οποίους μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο). Πάλεψαν, ακόμη, για λογαριασμό της οι Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (19 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), Σι Τζέι Μπράις (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Πρέντις Χαμπ (15 πόντοι, 3 ριμπάουντ, ασίστ).
Τα δεκάλεπτα: 19-24, 48-49, 65-61, 87-82
Με τους Χέιλ, Μπράις να βρίσκουν με άνεση στόχο από τα 6.75, η ΆΕΚ πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 4’ με +6 (9-15). Διαφορά που είχε γύρω από το ίδιο επίπεδο μέχρι το 8’ (17-22), όταν ο ΠΑΟΚ, με καλύτερα αμυντικά αντανακλαστικά και επιθετικές λύσεις από τους Κατσίβελη, Χέντερσον, Παπαδάκη, Περσίδη, ‘έγραψε’ επιμέρους 16-9 και έγινε «αφεντικό» στο παρκέ στο 15’ με 33-31.
Συνεχείς πόντοι από τον Κουζμίνσκας, αρχικά, και διαδοχικά τρίποντα από τους Χαμπ, Χέιλ, έστειλαν την Ένωση εκ νέου στο +5 (36-41), σκηνικό που ανατράπηκε για τους «ασπρόμαυρους» από το... καυτό χέρι του Κρούζερ (19’ 43-42, 46-44). Ο Χέιλ «απάντησε» για την ΆΕΚ και της έδωσε «αέρα» 4 πόντων (48-52), στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου.
Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με επιμέρους 15-6 και προηγήθηκε στο 28’ με +5 (63-58), διαφορά που είχε στο 34’ (73-68) και στο 37’ (81-76), με την καταλυτική επιθετική συμβολή του Ρέινολντς.
Στο 38’ ο Κρούζερ σημάδεψε σωστά από τα 6.75, «ανέβασε» τη διαφορά για τους «ασπρόμαυρους» στο +8 (84-76) και τελείωσε, ουσιαστικά, το ματς.
*Συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, δε χρησιμοποιήθηκε, ωστόσο, στο παιχνίδι ο εσχάτως αποκτηθείς από τον ΠΑΟΚ, Άλεξ Αντετοκούνμπο
*Υποβασταζόμενος, με τραυματισμό στο αριστερό πόδι (ύστερα από επιθετικό φάουλ που έκανε), άφησε τον αγωνιστικό χώρο στο 12’ ο Γιάννης Κουζέλογλου.
Διαιτητές: Τσαρούχα, Πιτσίλκας, Μαγκλογιάννης.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟΚ (Μάσιμο Καντσελιέρι): Χέντερσον 3 (1), Άπσον 8, Φόρεστερ 15, Περσίδης 7 (1), Κατσίβελης 10, Παπαδάκης 3 (1), Μπάρτλεϊ 6, Ρέινολντς 14, Κρούζερ 21 (4).
ΆΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα) : Γκρέι 4, Σκορδίλης 1, Χαμπ 15 (4), Φλιώνης, Μπράις 17 (1), Κουζμίνσκας 19 (3), Νετζήπογλου, Κουζέλογλου, Γκόλντεν 4, Χέιλ 22 (4).
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο