Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έγιναν τρομερά πράγματα στο μπάσκετ. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πήγαν πριν από 10 μέρες στο Αμπου Ντάμπι με σκοπό να πάρουν την Ευρωλίγκα. Τελικώς γύρισαν στην Αθήνα με άδεια τα χέρια. Και όχι μόνο αυτό. Δεν έπαιξαν καν στον τελικό.

Μετά από λίγες μέρες από το φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας άρχισαν οι τελικοί του πρωταθλήματος. Ο πρώτος αγώνας του ΟΑΚΑ κύλησε ήρεμα. Όχι, όμως, και ο δεύτερος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου έγινε το έλα να δεις. Και μέσα σε ελάχιστες ώρες αποφασίστηκε η αναβολή του τρίτου τελικού. Με τα τωρινά δεδομένα το πρωτάθλημα κάπου εδώ θα τελειώσει. Δεν θα υπάρξουν, δηλαδή, άλλοι αγώνες αν δεν καθίσουν στο ίδιο τραπέζι Αγγελόπουλοι και Γιαννακόπουλος. Κάτι, που όπως είπαν και οι ίδιοι οι πρόεδροι δεν πρόκειται να γίνει. Αν και στην Ελλάδα βέβαια όλα τα έχουμε δει.

Αν δεν υπάρξει, λοιπόν, συνέχεια στους αγώνες, προφανώς η κατάσταση θα ηρεμήσει, αλλά το θέμα είναι αν θα λυθεί το πρόβλημα ενόψει της νέας σεζόν.

Οι μπασκετμπολίστες θα πάνε να κάνουν τις διακοπές τους, οι διοικήσεις των ομάδων θα κοιτάξουν να ενισχύσουν τα ρόστερ τους.

Αν πάλι λέμε δεν συνεχιστεί το πρωτάθλημα, είναι πιθανό να σταματήσουν και τα σενάρια για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Μετά και τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος η δυσφορία για την εικόνα του Ολυμπιακού ήταν μεγάλη, όπως είπαν άλλωστε και οι Αγγελόπουλοι. Τώρα αν σταματήσει το πρωτάθλημα, αυτό θα ξεχαστεί. Και ενδέχεται να πορευθεί και τη νέα σεζόν η ομάδα του Πειραιά με προπονητή τον Μπαρτζώκα. Τονίζεται αυτό γιατί πολλοί λέγανε και λένε ότι αν χάσει και το πρωτάθλημα θα φύγει. Τώρα, όμως, λογικά δεν θα υπάρξει πρωτάθλημα, οπότε δεν θα υπάρξει και (ένας ακόμη) λόγος να φύγει ο έμπειρος προπονητής. 

Κάποιος φίλος μάλιστα του Ολυμπιακού έγραψε ότι η κατάσταση αυτή βολεύει την ομάδα του: «Αντε να τελειώσει τώρα το πρωτάθλημα, να μείνει ανέγγιχτος ο Μπαρτζώκας, να μείνει στην ομάδα και του χρόνου να αναλάβει με ηρεμία ο Σπανούλης» έγραψε στο διαδίκτυο ο συγκεκριμένος φίλαθλος.

Είναι μία εκτίμηση, που δεν είναι μακριά από τη πραγματικότητα. Αν θα βγει, όμως, αληθινή θα το δείξει ο χρόνος. Και λογικά μέχρι τις 15 με 20 Ιουνίου κατ’ αρχάς θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα Μπαρτζώκα. Το κεφάλαιο Σπανούλη σε σχέση με τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει τώρα γιατί με τα δεδομένα, που υπάρχουν, ο 43χρονος προπονητής θα μείνει και του χρόνου στη Μονακό.