Ο Αθηναϊκός απέκτηση τη Λιθουανή Έγκλε Σβεντοράιτε, ενώ μέσω της ανακοίνωσης του έστειλε τις ευχές του προς τον Παναθηναϊκό για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Γιόνας Βαλαντσιούνας.

Προσθήκη με... άρωμα Βαλαντσιούνας για τον Αθηναϊκό!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Λιθουανία, ειδικά όταν μιλάμε για μπάσκετ, είναι πάντα μια καλή ιδέα και με την ευχή να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να ολοκληρώσει την τεράστια μεταγραφή του Γιόνας Βαλαντσιούνας, ο Αθηναϊκός Qualco έχει τη χαρά να υποδέχεται τη δική του Λιθουανή giant, η οποία θα αντικαταστήσει στο ρόστερ την άτυχη Κάρλι Σάμιουελσον! Είναι η τρίτη Λιθουανή στην ιστορία της ομάδας, έπειτα από τις Βιζμπαριένε και Πετρονίτε, οι οποίες ήταν μέλη της ομάδας που κατέκτησε το Eurocup το 2010.

Η Έγκλε Σβεντοράιτε έρχεται στην Ελλάδα με ευρωπαϊκή εμπειρία δέκα ετών και αγωνιζόμενη σε Klaipedas, Utena, Νίμπουργκ, Πεκς, Σοσνόβιεκ, Ρουζόμπεροκ, Castors, Izmit, Kayseri, Botassspor, Hatay, Σκίο, Oxyzen Roma και πέρυσι αγωνίστηκε με την Νέπτουνας στο Λιθουανικό πρωτάθλημα. Ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν με 16 πόντους, 6.4 ριμπάουντ και 18.2 efficiency σε 29 λεπτά συμμετοχής, ενώ στο Eurocup είχε 14 πόντους, 5.4 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ με 14.4 στο efficiency σε 31 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Ήταν βασικό μέλος της Εθνικής Λιθουανίας που προκρίθηκε από τον όμιλο της Μπολόνια και κατέκτησε την όγδοη θέση στο πρόσφατο ευρωμπάσκετ, με την 34χρονη σέντερ να έχει 13.8 πόντους, 7.2 ριμπάουντ και 13.3 efficiency.

«Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας μια παίκτρια με τεράστια εμπειρία και ποιότητα, μια παίκτρια που ξεχώρισε με τις εξαιρετικές της εμφανίσεις στο πρόσφατο ευρωμπάσκετ. Με την προσθήκη της Έγκλε Σβεντοράιτε, το ήδη πλήρες ρόστερ που έχει στα χέρια της η coach Καλτσίδου ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο για να μπορέσει να διεκδικήσει όλους τους στόχους που έχουμε θέσει. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να δούμε τον Αθηναϊκό εκεί που έχουμε οραματιστεί και εκεί που του αξίζει», ήταν το σχόλιο του επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής, κ. Χάρη Πολίτη.

«Είμαι ενθουσιασμένη για την ερχόμενη σεζόν! Γνωρίζω ότι ο Αθηναϊκός χρειάζεται εμπειρία εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και ελπίζω να βοηθήσω για να κατακτήσουμε όλους τους στόχους μας. Ανυπομονώ να σας γνωρίσω όλους και να ξεκινήσουμε τη σεζόν».

Κι εμείς καλωσορίζουμε την Σβεντοράιτε στην οικογένεια του Αθηναϊκού και ανυπομονούμε να δούμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται».