Ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Αλεξάνδρειο καθοδηγούμενος από τον τρομερό Κέι Τζέι Τζάκσον, πανηγυρίζοντας μεγάλη νίκη με 78-73 επί του Άρη.

Πολύ μέτρια από άποψη παραγωγικότητας ξεκίνησε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται πάρα πολύ να σκοράρουν και να μένουν στο ισχνό 13-14. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε προηγούμενος 9-4 στο πεντάλεπτο, ο Άρης αντέδρασε με 7-0 σερί σε σχεδόν τρία λεπτά (11-9), με τον Τζάκσον να γράφει το τελικό σκορ της περιόδου με σουτ τριών πόντων.

Τελείως διαφορετική ήταν η δεύτερη περίοδος επιθετικά και ειδικά για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος με μπροστάρηδες τους Τζάκσον και Μουρ είχε σταθερό προβάδισμα το οποίο έφτασε ως το +8 με καλάθι του Κόνιαρη, 33-41. Ο δικέφαλος πήρε γρήγορα αέρα 10 πόντων στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους το οποίο διατήρησε με άνεση απέναντι στον πολύ άστοχο από μακριά ΠΑΟΚ, όμως ένα σερί 8-0 με αφετηρία το 41-49 και πρωταγωνιστή τον Τζόουνς έφερε το ματς στην ισοπαλία (49-49). Το δεκάλεπτο έκλεισε στο +4 για τον ΠΑΟΚ (56-60), όμως δεν κράτησε πολύ.

Μία βολή του Μήτρου-Λονγκ και ένα τρίποντο του Χαρέλ ξεκίνησε το ματς από την αρχή στο 31΄ (60-60), όμως ο ΠΑΟΚ ξανά με τον τρομερό Τζάκσον δεν άφησε τον Άρη να προσπεράσει. Ο Αμερικανός σκόραρε 6 σερί πόντους στο 33΄ φτάνοντας τους 20 πόντους και οι φιλοξενούμενοι είχαν ξανά τον έλεγχο του ματς (60-66). O Μίλιτσιτς πήρε τάιμ άουτ, όμως οι παίκτες του έκαναν λάθος και η διαφορά πήγε στους 8, 60-68.

Ο Τζόουνς μείωσε (62-68), αλλά αμέσως μετά χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ, αυξάνοντας τον προβληματισμό για τους γηπεδούχους. To τελευταίο πεντάλεπτο μπήκε στο 64-70, με τον Τζόουνς να είναι όλη η επίθεση του Άρη. Ο Αμερικανός με κερδισμένο φάουλ και 2/2 βολές μείωσε στους 4, ο Ντίμσα έκανε λάθος και ο Μποχωρίδης έκανε επιθετικό φάουλ και ο Τζάκσον έπιασε ξανά δουλειά: τέσσερις σερί πόντοι έναντι μιας βολής του Μήτρου-Λονγκ. Ο ΠΑΟΚ είχε πια αποφασιστικό προβάδισμα επτά πόντων (67-74), 2:29 για το τέλος, έδειξε τάσεις… αυτοχειρίας με τέσσερα(!) λάθη στο τελευταίο λεπτό, αλλά ο Άρης δεν βρήκε το μεγάλο σουτ που θα έκανε το ματς θρίλερ.

Για τους νικητές ο Τζάκσον ήταν μια ομάδα μόνος του με 24 πόντους, 10/17 σουτ, 2 ασίστ. Σημαντικός ο Μουρ με 17 και 9 ριμπάουντ (5 επιθετικά), πινελιές από τους Μέλβιν (6π, 13ρ), Περσίδη (8π, 3/3 σουτ, 4ας).

Για τον Άρη, ο οποίος είχε μόλις 4/20 τρίποντα, ο Τζόουνς είχε 16 πόντους με 5/14 σουτ, 6/6 βολές, ο Μήτρου-Λονγκ σκόραρε 12 (6ρ, 2ας) και άλλους τόσους οι Φόρεστερ-Χαρέλ.

Έτσι ο ΠΑΟΚ πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του ανεβαίνοντας σε ρεκόρ 4-1, ενώ ο Άρης έπεσε στο 1-4 μη μπορώντας να δώσει συνέχεια στη νίκη επί του Πανιωνίου την προηγούμενη αγωνιστική.

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 33-41, 56-60, 73-78

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.