Ο ΠΑΟΚ έριξε τεράστια «βόμβα» με την απόκτηση του Τζέντι Οσμαν, αλλάζοντας πολλά πράγματα στη μπασκετική κατάσταση. Το βασικό είναι ότι έδειξε την μεγάλη του δυναμική, έχοντας στο «τιμόνι» του τον Τέλη Μυστακίδη. Μία τέτοια μεταγραφή ο φίλος του ΠΑΟΚ δεν θα την περίμενε ούτε στο πιο τρελό του όνειρο, ακόμη και από τη στιγμή, που ανέλαβε ο Μυστακίδης. Πόσω μάλλον στη προηγούμενη διοικητική κατάσταση.

Από κει και πέρα, φαίνεται ότι και το μπάσκετ μπαίνει στην διαδικασία του ποδοσφαίρου. Μου αρέσει ένας παίκτης, που είναι υπό καθεστώς συμβολαίου; Δίνω μπάι-άουτ και πάω να τον πάρω. Αυτό έκανε ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό και τον Οσμαν, αυτό πάει να κάνει και με τον Τολιόπουλο. Αυτό ίσως γίνει και στη περίπτωση του Ολυμπιακού με το Ντουμπάι και τον Ουόκαπ. 

Οσον αφορά στον ΠΑΟΚ, πάντως, οι μεγάλες μεταγραφές ίσως έχουν και συνέχεια. Μία μεταγραφή έμενε μέχρι πρότινος στον ΠΑΟΚ, αυτή στο «3», και αρκετοί περίμεναν έναν καλό παίκτη με αποδοχές γύρω στο 1 εκ. ευρώ. Ο Μυστακίδης, όμως, τίναξε την μπάνκα με τον Οσμαν και έβαλε φωτιά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ελάτε, όμως, που άλλο τι φαινόταν και άλλο τι θα γίνει ή τι μπορεί να γίνει! Και αυτό γιατί ο Μυστακίδης έχει δώσει εντολή για τουλάχιστον ένα ακόμη μπαμ. Κυκλοφόρησε μάλιστα το όνομα του Γιόνας Βαλαντσιούνας, παρότι το καθεστώς του Λιθουανού σέντερ δεν είναι ξεκάθαρο. Θα μείνει στο ΝΒΑ, θα πάει στη Ζαλγκίρις; Τι θα κάνει;

Εντολή Μυστακίδη για μεταγραφή NBAer

Ο Μυστακίδης, πάντως, έχει βάλει πλώρη για ένα ακόμη μπαμ και όλα δείχνουν ότι αυτό θα έρθει από το ΝΒΑ. Ποιο μπορεί να είναι; Πέρα από τον Βαλαντσιούνας, μπορεί να παίξει η περίπτωση του Μαξ Κλέμπερ, του Γερμανού, που ήταν στους Λέικερς και λέγεται ότι θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη. Μπορεί να είναι επίσης του τρομερού Γάλλου Νικολά Μπατούμ, ο οποίος επίσης είναι έτοιμος να έρθει στην Ευρώπη. Αν και εκεί τον πρώτο λόγο έχει η Βιλερμπάν του φίλου του, Τόνι Πάρκερ. 

Η ουσία, όμως, είναι ότι λεφτά υπάρχουν. Και τεράστια διάθεση. Οπότε μάλλον δεν πρέπει να έχει και τόσο σημασία το όνομα. Αλλά αυτό κάθε αυτό το νέο μπαμ, που δείχνει ότι έρχεται! Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ζει μια τρελή κατάσταση και ανυπομονεί να αρχίσουν οι αγώνες για να απολαύσει το αποτέλεσμα!