Ξεκάθαρος ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλει τον Ηρακλή με το τάιμ άουτ που πήρε 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει τη νίκη στο Ιβανώφειο, ωστόσο ο κόουτς των Πειραιωτών εκνευρίστηκε με τα απανωτά λάθη των παικτών του και γι’ αυτό κάλεσε τάιμ άουτ, λέγοντας σχετικά: «Από ποιους γίνεται κουβέντα, από αυτούς που με βρίζουν 40 λεπτά; Δεν γίνεται κουβέντα. Δεν το έκανα για να προσβάλω τον Ηρακλή. Καμία σχέση. Όταν κάναμε πέντε λάθη σερί, πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες ότι δεν γίνεται αυτό. Το έχω αποδείξει αν σέβομαι τον Λούκιτς. Ο σύλλογος που εκπροσωπώ και καθοδηγώ είναι πολύ απαιτητικός. Αν υπάρχει μια πεντάδα που βλέπει σαν αγγαρεία το τελευταίο πεντάλεπτο, είναι δουλειά μου να μην επιτρέπω μια τέτοια εμφάνιση στο τέλος».

Για το ματς είπε: «Ξεκινήσαμε με νίκη, όπως θέλαμε. Δεν θέλαμε να μπούμε σε περιπέτειες. Είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες εδώ, χαμηλοτάβανο το γήπεδο, φανατισμός στην κερκίδα και πολύ καπνό. Έπρεπε να παίξουμε συνολικά μαζί καλά, όπως κάναμε στο 2ο και 3ο δεκάλεπτο. Στο 1ο δεν το κάναμε, στο 4ο όταν πήγαμε στους 20 πόντους σταματήσαμε να παίζουμε μπάσκετ, κάναμε πολλά λάθη, 5-6, τους δώσαμε την μπάλα στα χέρια. Πολύ σημαντικό ότι επανήλθε ο Μιλουτίνοφ για την εξέλιξη της χρονιάς. Έχουμε την αίσθηση τώρα επειδή είναι 4-5 μέρες μπροστά μας μέχρι το ματς με την Εφές, το αυριανό ρεπό είναι σαν θείο δώρο. Παίξαμε έξι ματς σε 9-10 μέρες, όλα εκτός έδρας. Καταλαβαίνω τους παίκτες, το κίνητρο και τη διάθεση. Αυτή είναι η συνέχεια, πρέπει να αντεπεξέλθουμε».

Ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ
InTime

“Απαιτώ να κινείται η μπάλα, οι καινούργιοι να μάθουν τους αμυντικούς κανόνες”

Από εκεί και πέρα, ο Μπαρτζώκας δήλωσε:

Για την αμυντική λειτουργία: «Πρέπει να δουλέψουμε, να τους βάλουμε σε κάποιους αμυντικούς κανόνες που έχουμε. Πολλές φορές οι καινούργιοι παίκτες αποφασίζουν με βάση τις προηγούμενες φιλοσοφίες, που είναι διαφορετικές. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και στην Ευρωλίγκα, αλλά και στην Ελλάδα. Πρέπει να έχουμε αμυντική συνέπεια. Η φιλοσοφία πρέπει να μείνει ίδια, εφόσον ο προπονητής είναι ίδιος. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο αλλά θα τα καταφέρουμε, θα γίνουμε καλύτεροι».

Για τον Μίλερ-ΜακΙντάιρ: «Δεν ζητάω από έναν παίκτη να σουτάρει ή όχι. Έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Απαιτώ να κινείται η μπάλα και μέσα σε αυτή, ό,τι σουτ πάρουμε -μπει δεν μπει- δεν έχω πρόβλημα. Σουτάρουμε πολλά περισσότερα σουτ μαρκαρισμένα στην Ευρωλίγκα. Πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερα ανοιχτά σουτ, έχουμε χαμηλό ποσοστό τώρα. Πρέπει να μειώσουμε και τα λάθη. Περίμενα ότι θα αντιμετωπίσω τέτοια προβλήματα. Όταν έχεις 10 διεθνείς εκτός, όταν άλλοι έρχονται τραυματίες, συνεχόμενα παιχνίδια, ξέρω ότι θα έχουμε δύσκολη χρονιά. Ειδικά μέχρι να μπούμε στο ΣΕΦ. Πρέπει να γίνουμε πολύ συμπαγείς».