Με επιβλητική εμφάνιση και έλεγχο του ρυθμού από την αρχή, η Δόξα Λευκάδας πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μυκόνου επικρατώντας με 73-59, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της GBL.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασιστικά στην αναμέτρηση αποκτώντας γρήγορα διψήφιο προβάδισμα (7-19) και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 38-28. Στην τρίτη περίοδο, η ομάδα της Λευκάδας κυριάρχησε απόλυτα και στις δύο πλευρές του παρκέ, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +16 (41-57) και μετατρέποντας ουσιαστικά το τελευταίο δεκάλεπτο σε τυπική διαδικασία.
Κορυφαίος για τους νικητές αναδείχθηκε ο Χάρμον με 22 πόντους, 5 ασίστ και 3 ριμπάουντ, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Γκαντ που άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ (14 π., 9 ριμπ.).
Στον αντίποδα, για τους γηπεδούχους, οι οποίοι υποχώρησαν στον «πάτο» της βαθμολογίας εν αναμονή της ολοκλήρωσης της αγωνιστικής, διασώθηκε επιθετικά μόνο ο Κάναντι με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.
Τα δεκάλεπτα: 17-23, 28-38, 41-57, 59-73
Διαιτητές: Συμεωνίδης-Παπαϊωάννου-Λόρτος (Νιγιάννης)
Οι συνθέσεις:
ΜΥΚΟΝΟΣ (Ζιάγκος): Φάντερμπερκ 6, Άπλμπι 6 (1), Τσάιλντς 10, Σκουλίδας 3 (1), Πετανίδης 3, Τίγκας 6, Μάντζαρης, Ιατρίδης, Λοβ 10 (1), Χάρελ 4, Κάναντι 11 (1)
ΔΟΞΑ (Τερζής): Τζόουνς 5 (1), Ρόμπινσον 5 (1), Χάρμον 22 (2), Πάρις 11 (1), Τσαϊρέλης 2, Αρσενόπουλος 3, Πουλιανίτης 3 (1), Σαχπατζίδης, Χατζηνικόλας, Βισαρίου, Σάρμα 8, Γκαντ 14 (2)
UEFA Nations League
Super League
Premier League
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος