Facebook Pixel Sportdog.gr | Aπό το ναδίρ στο… ζενίθ o ΠΑΟΚ στο Champions League
Μπάσκετ
| 2018-12-04 22:06:00

Aπό το ναδίρ στο… ζενίθ o ΠΑΟΚ στο Champions League

Sportdog Team
Aπό το ναδίρ στο… ζενίθ o ΠΑΟΚ στο Champions League

Ο ΠΑΟΚ στο φετινό ξεκίνημα των ομίλων του Basketball Champions League, ξεκίνησε παρουσιάζοντας ένα πολύ κακό πρόσωπο, όμως όταν… έπρεπε μεταμορφώθηκε και πλέον είναι στον δρόμο της πρόκρισης.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, ήξερε από την στιγμή που πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης, πως θα έχει πολύ δύσκολο έργο μπροστά της και πως οι πιθανότητες πρόκρισης, ήταν μοιρασμένες λόγω των δύσκολων αντιπάλων.

Αυτό αποδείχθηκε και στο ξεκίνημα της φάσης των ομίλων, όπου ο ΠΑΟΚ εκτός από άτυχος δεν έδειξε καλή εικόνα και δεν κατάφερε να δείξει το πρόσωπο που έπρεπε και φυσικά να μαζέψει τους απαιτούμενους βαθμούς. Ομως στην συνέχεια η ελληνική ομάδα, “άλλαξε” και απέδειξε πως είναι μία σοβαρή και πολύ υπολογίσιμη δύναμη του Basketball Champions League.

Το Eurohoops, σας παρουσιάζει την μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στην διοργάνωση, τον παίκτη που έχει ξεχωρίσει, αλλά τον στόχο της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου, στην συνέχεια του Basketball Champions League.

Η “ασπρόμαυρη” πορεία μέχρι τώρα…

Ολοι στον ΠΑΟΚ γνώριζαν στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, πως η υπόθεση πρόκριση στα νοκ-άουτ θα ήταν μία… δύσκολη υπόθεση, αφού οι αντίπαλοι στον όμιλο ήταν δύσκολοι.

Το ξεκίνημα του “Δικεφάλου του Βορρά”, το επιβεβαίωσε αυτό, αφού στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, ο ΠΑΟΚ γνώρισε μία εύκολη ήττα με 69-59 από την Βενέτσια του Μάικ Μπράμος παρουσιάζοντας κακό πρόσωπο επιθετικά και δείχνοντας ότι δεν έχει λύσεις σε αυτό το κομμάτι.

Στην δεύτερη αγωνιστική των ομίλων, στην σχεδόν άδεια “Πυλαία”, η ελληνική ομάδα υποδέχθηκε την πιο ποιοτική Βόννη και παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το ματς στην Ιταλία. Οι Γερμανοί πήραν σχεδόν εύκολα το διπλό με 100-95, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει πως κάτι του λείπει και πως ακόμα δεν είναι έτοιμος για να “παλέψει” για την πρόκριση, αφού δεν βρίσκεται στα απαιτούμενα στάδια ετοιμότητας.

Η τρίτη και τελευταία ήττα των “ασπρόμαυρων” μέχρι στιγμής στην διοργάνωση, ήρθε στο Ισραήλ από την Χάποελ Χολόν, σε ένα παιχνίδι όπου ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός αμυντικά, όμως στα τελευταία λεπτά, του έλειψαν τα μεγάλα σουτ και η ψυχραιμία, ώστε να πάρει το μεγάλο διπλό και την πρώτη του φετινή νίκη. Τελικά όμως, ήρθε η ήττα με 72-68 και το ρεκόρ της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου, “κατέρρευσε” στο 0-3.

Από εκείνο το σημείο και μετά όμως, σαν κάτι να άλλαξε στην ελληνική ομάδα και σημαντικό ρόλο στην εξαιρετική πορεία από εκείνο το σημείο και μετά έπαιξε η μεγάλη εντός έδρας και “παρθενική” νίκη στην διοργάνωση, απέναντι στην Ναντέρ με 83-82 και με… ήρωα στο τέλος τον Βαγγέλη Μαργαρίτη.

Ο ΠΑΟΚ απέδειξε πως μπορεί να κερδίσει και μακριά από την Θεσσαλόνικα, αφού στην 5η αγωνιστική ταξίδεψε στην έδρα της Οπάβα και την “διέλυσε” με το εμφατικό 94-69, ανεβάζοντας αυτόματα το ρεκόρ του στο 2-3 και δείχνοντας… σφυγμό στην “μάχη” της της πρόκρισης.

Το δεύτερο φετινό “ασπρόμαυρο πάρτι” στο Basketball Champions League, ήταν αυτό απέναντι στην Φρίμπουργκ για την 6η αγωνιστική, όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε πολύ άνετα με 92-61 και πλέον είχε ρεκόρ 3-3 και “πάλευε” επί ίσοις όροις για την πρόκριση στα νοκ-άουτ.

Πάντως η ΝΙΚΗ της σεζόν μέχρι στιγμής, για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, ήταν αυτή μέσα στην Ισπανία απέναντι στην αήττητη μέχρι εκείνο το ματς Τενερίφη, όπου η ελληνική ομάδα χάρη σε έναν τρομερό Λίνο Χρυσικόπουλο (24 πόντους), πήρε ένα τεράστιο διπλό με 66-65, το οποίος της δίνει πλέον ένα μεγάλο αβαντάζ απέναντι στους ανταγωνιστές της, τουλάχιστον για την κατάληψη της τέταρτης προνομιούχας θέσης.

Πλέον ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του Basketball Champions League μετά την διακοπή και με ρεκόρ 4-3, ατενίζει με μεγάλη αισιοδοξία την συνέχεια των ομίλων!

Ο παίκτης-κλειδί της πορείας!

Μπορεί για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, στην μέχρι τώρα πορεία της, να ξεχωρίζουν πολλοί παίκτες όπως οι Φιλ Γκος, Γιανίκ Μορέιρα, Γιάννης Αθηναίου, Βαγγέλης Μαργαρίτης και Αντώνης Κόνιαρης, όμως αυτός που έχει εκπλήξει πολλούς με τις εμφανίσεις του, είναι ο Λίνος Χρυσικόπουλος.

Ο έμπειρος 26χρονος φόργουορντ, πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν μέχρι τώρα στο Basketball Champions League και είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά σε άμυνα και επίθεση για τον ΠΑΟΚ, όντας ο έξτρα παίκτης τις νίκες που δίνει λύσεις.

Σε 7 παιχνίδια της διοργάνωσης, ο Χρυσικόπουλος έχει κατά μέσο όρο 11,4 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ, 0,7 κλεψίματα, ενώ σουτάρει από τα 6,75 με το τρομερό 55% (!), ενώ στα δίποντα έχει 71,4% όντας ένας από τους πιο εύστοχους παίκτες όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά και ολόκληρης της διοργάνωσης. Μάλιστα ο Λίνος, όλα αυτά τα κάνει αγωνιζόμενος, ανά παιχνίδι σε περίπου 22 λεπτά.

Το καλύτερο του φετινό ματς, ήταν αυτό φυσικά απέναντι στην Τενερίφη στην Ισπανία, όπου πετυχαίνοντας 24 πόντους με 6/7 τρίποντα (!) και μαζεύοντας 5 ριμπάουντ, οδήγησε στο τεράστιο διπλό τον ΠΑΟΚ με 66-65, σκοράροντας μάλιστα και το καλάθι της… νίκης λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη.

Ο στόχος από εδώ και πέρα…

Πλέον με την ολοκλήρωση του πρώτου των ομίλων του Basketball Champions League, ο ΠΑΟΚ χάρη στο νικηφόρο σερί των 4 νικών βρίσκεται σε πολύ καλή θέση, αφού ήδη έχει βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα και έχει ήδη ρεκόρ 4-3 καταλαμβάνοντας αυτή την στιγμή, την 4η θέση του ομίλου και βρίσκεται σε θέση πρόκρισης.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, στον δεύτερο γύρο του ομίλου της, έχει μπροστά της 4 εντός έδρας παιχνίδια και 3 μακριά από την Θεσσαλονίκη και με αυτό το δεδομένο, η πρόκριση στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης, όπου στο ξεκίνημα των ομίλων φάνταζε δύσκολη, πλέον είναι πολύ κοντά και μάλιστα ο ΠΑΟΚ αν συνεχίσει να δείχνει ένα καλό πρόσωπο, τότε μπορεί να διεκδικήσει και την 3η ή και την 2η θέση, ώστε στην επόμενη φάση να έχει πιο βατό αντίπαλο.

Επομένως, αν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει να παίζει καλά και υπερασπιστεί την έδρα του, τότε ο στόχος της πρόκρισης θα πραγματοποιηθεί και από εκεί και πέρα θα μπορεί να κοιτάζει όλο και πιο… ψηλά!

ΠΗΓΗ: eurohoops.net

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags