Facebook Pixel Sportdog.gr | Βήμα πρόκρισης για Προμηθέα - Κέρδισε και την Μπαϊρόιτ!
Μπάσκετ
| 2019-01-09 21:44:00

Βήμα πρόκρισης για Προμηθέα - Κέρδισε και την Μπαϊρόιτ!

Sportdog Team
Βήμα πρόκρισης για Προμηθέα - Κέρδισε και την Μπαϊρόιτ!

Νίκη για τους Πατρινούς με 95-83.

Προμηθέας Πατρών: Φορώντας το… ευρωπαϊκό κοστούμι του, ο Προμηθέας ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπαϊρόιτ με σκορ 95-83 στην Πάτρα, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Basketball Champions League και έφτασε τις επτά νίκες, οι οποίες τον φέρνουν στη δεύτερη θέση του Δ’ ομίλου και ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά είχε τον έλεγχο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια και ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε τελικά σε μια εύκολη νίκη με διαφορά πόντων. Οι Πατρινοί είχαν εξαιρετικά ποσοστά (28/43 δίποντα και 10/18 τρίποντα), αλλά και έναν «καυτό» Ρίον Μπράουν, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 31 πόντους (12/14 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/3 βολές), αλλά και 5 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Οκτάβιους Έλις, που συνέβαλε με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ. 

Το ματς 

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (9-9) στα πρώτα τρία λεπτά, ωστόσο, ο Προμηθέας βελτιώνοντας την άμυνα και έχοντας καλές επιθετικές επιλογές, «έτρεξε» σερί 12-4 και εκτόξευσε τη διαφορά στους εννιά πόντους (22-13) με λέι απ του Μπράουν. Η ομάδα της Πάτρας προηγήθηκε μέχρι και με 12 πόντους (28-16) με τρίποντο του Λίποβι, όμως, δέχθηκε σερί 7-0 στο τελευταίο ενάμισι λεπτό του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε με 28-23. 

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Προμηθέας είχε προβλήματα στην επίθεση και είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα πέντε λεπτά είχε πετύχει πέντε πόντους. Στο ίδιο διάστημα είχε δεχθεί οχτώ και έτσι η Μπαϊρόιτ μείωσε τη διαφορά στο ένα καλάθι (33-31). Η ομάδα της Πάτρας διατηρούσε με δυσκολία το προβάδισμα, αλλά ήταν εμφανές ότι οι Γερμανοί «πατούσαν» καλύτερα στο παρκέ και πέρασαν μπροστά στο σκορ με 41-42. Τελικά, το ημίχρονο έκλεισε με την ελληνική ομάδα να παίρνει ξανά το προβάδισμα με 44-42, χάρη σε τρίποντο του Κασελάκη. 

Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά μπήκαν δυνατά μετά την ανάπαυλα και με σερί 7-0 στο πρώτο δίλεπτο, αύξησαν τη διαφορά στο +9 (51-42). Οι Γερμανοί αντέδρασαν και με δικό τους σερί (10-4), μείωσαν σε 55-52, ωστόσο και πάλι οι γηπεδούχοι «έφυγαν» με οχτώ (62-54) στο 26’, αναγκάζοντας τον προπονητή των φιλοξενούμενων να καλέσει τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και με σωστές επιλογές στην επίθεση, ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 71-63. 

Οι Γερμανοί δεν είχαν σκοπό να τα παρατήσουν τόσο εύκολα και κατάφεραν να μειώσουν σε 73-69, ωστόσο, η αντίδραση των παικτών του Προμηθέα ήταν αυτή που έπρεπε. Με σερί 13-6, η ελληνική ομάδα επανέφερε μετά από αρκετή ώρα τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (86-75) τριάμισι λεπτά πριν το τέλος και έβαλε γερά θεμέλια για τη νίκη. Πλέον, όλα ήταν θέμα διαχείρισης. Και σε αυτό το κομμάτι, οι παίκτες του Μάκη Γιατρά πήραν εξαιρετικό βαθμό και έφτασαν εύκολα στην επικράτηση με τελικό σκορ 95-83. 

Πάντως, το ματς έγινε… ροντέο στην τελευταία φάση, με τον Τσαϊρέλη να κάνει φάουλ σε προσπάθεια του Ρόμπερτσον, ο οποίος του πέταξε τη μπάλα στα μούτρα και εν συνεχεία τον έσπρωξε. Οι παίκτες έγιναν ένα… κουβάρι, οι διαιτητές μετά από εξέταση του instant replay χρέωσαν το φάουλ αντιαθλητικό, απέβαλαν τους Ρόμπερτσον και Έλις με ντισκαλιφιέ και με τις πέντε βολές που προέκυψαν υπέρ της γερμανικής ομάδας διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. 

Τα δεκάλεπτα: 28-23, 44-42, 71-63, 95-83 

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags