Facebook Pixel Χάποελ Ιερουσαλήμ - ΑΕΚ: Πρωτοφανής κατάρρευση της ΑΕΚ και αποκλεισμός με κάτω τα χέρια από την Χάποελ! (vid)
Μπάσκετ
| 2023-04-19 20:58:00

Πρωτοφανής κατάρρευση της ΑΕΚ και αποκλεισμός με κάτω τα χέρια από την Χάποελ! (vid)

Sportdog Team
Πρωτοφανής κατάρρευση της ΑΕΚ και αποκλεισμός με κάτω τα χέρια από την Χάποελ! (vid)

Η ΑΕΚ δεν μπήκε... ποτέ στο παρκέ του Ισραήλ, έχασε το ματς από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, με την Χάποελ όχι απλώς να την νικάει και να την αποκλείει, αλλά να την συντρίβει με το τελικό 91-51.

Χάποελ Ιερουσαλήμ - ΑΕΚ: Δεν της άξιζε τέτοια είκονα, ούτε τέτοιος αποκλεισμός από το Basketball Champions League. Η ΑΕΚ δεν μπήκε... ποτέ στο παρκέ του Ισραήλ, έχασε το ματς από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, με την Χάποελ όχι απλώς να την νικάει και να την αποκλείει από το Final-4, αλλά να την συντρίβει με το τελικό​ 91-51! Μοναδικός διασωθείς της Ένωσης ο Λεμάρ με 15 πόντους.

Το ματς

Κάθε άλλο παρά καλό ήταν το ξεκίνημα της ΑΕΚ στο Ισραήλ, με την Ένωση να μέτρα ειδικότερα 0/3 σουτ και μόλις 1/2 βολές στην εκκίνησή της στο παιχνίδι. Αποτέλεσμα αυτών ήταν σχετικά γρήγορα και με τρίποντο του Μέγιερις, η Χάποελ Ιερουσαλήμ να φτάσει στο +6 (7-1). Η ΑΕΚ με τον Λεμάρ να βγαίνει μπροστά και να σκοράρει από τα 6.75 έδειξε ότι έχει κάποιο σφυγμό (10-7), ωστόσο ούτε τότε η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν συγκεκριμένα ένα επιμέρους 8-0, για να φτάσουν να προηγούνται για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά στο φινάλε της περιόδου (18-7, +11).

Τα πράγματα στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ακόμα χειρότερα. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη συνέχιζε να "σπάει" τα καλάθια με 3/12 τρίποντα και 2/12 δίποντα(!), ενώ κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο στην άμυνα, έδινε την ευκαιρία στην Χάποελ να αποσπαστεί κι άλλο. Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει για τα καλά, όταν με το κάρφωμα του Ράντολφ οι Ισραηλινοί έφτασαν στο +19 (33-14)! Η διαφορά πέρασε και τους 20 πόντους με το εύστοχο σουτ τριών πόντων του Σμιθ, για να κλείσει το... εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο της ΑΕΚ με το σχεδόν καταδικαστικό -21 (43-22).

Το δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκε εντελώς τυπική διαδικασία, με την Ένωση όχι απλώς να μην καταφέρνει να επιστρέψει στη διεκδίκηση του αγώνα και της πρόκρισης, αλλά να καταρρέει κιόλας. Με τρίποντο από τον Κάρινγκτον η Χάποελ Ιερουσαλήμ εκτόξευσε τη διαφορά στους 29 (65-36), ενώ η απόσταση στο τέταρτο δεκάλεπτο ξεπέρασε ακόμα και τους 30 χάρη στο εύστοχο ζευγάρι βολών του MVP του ματς Ράντολφ. Είναι ενδεικτικό της εικόνας που έβγαλαν στο παρκέ οι παίκτες της ΑΕΚ, που δυσκολεύονταν έστω και να περάσουν τους 50 πόντους, φτάνοντάς τους εν τέλει οριακά. Ο μοναδικός Κιτρινόμαυρος που κατάφερε να διασωθεί έστω κάπως από το "ναυάγιο" ήταν ο Λεμάρ. Με τη λήξη η ήττα στο Ισραήλ ήρθε με το βαρύ τελικό 91-51 (-40)!

Τα δεκάλεπτα: 18-7, 43-22, 59-36, 91-51.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags