Facebook Pixel Στη Μάλαγα το Final-4 του BCL - Απειλεί ν’ αποχωρήσει για το Eurocup η Χάποελ Ιερουσαλήμ!
Μπάσκετ
| 2023-04-20 16:00:00

Στη Μάλαγα το Final-4 του BCL - Απειλεί ν’ αποχωρήσει για το Eurocup η Χάποελ Ιερουσαλήμ!

Sportdog Team
Στη Μάλαγα το Final-4 του BCL - Απειλεί ν’ αποχωρήσει για το Eurocup η Χάποελ Ιερουσαλήμ!

Η Χάποελ Ιερουσαλήμ φαίνεται πως έκανε έναν έμμεσο εκβιασμό στη FIBA, προκειμένου να φιλοξενούσε η ίδια το Final Four του Basketball Champions League.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα "israelhayom", το συμβόλαιο της ισραηλινής ομάδας με τη διοργάνωση ολοκληρώνεται φέτος και υπήρχαν συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές για την ανανέωση της συνεργασίας τους, υπό έναν όρο όμως από πλευράς Χάποελ. Να διεξαγόταν το φετινό Final Four στην Ιερουσαλήμ, κάτι που φυσικά ισοδυναμούσε με έμμεσο εκβιασμό, στον οποίο ωστόσο δεν ενέδωσε τελικά η FIBA!

Κι αυτό, γιατί μία ημέρα αφού έγινε γνωστή η τετράδα που θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Basketball Champions League, η διοργανώτρια Αρχή ανακοίνωσε την πόλη διεξαγωγής του Final-4. Στην Ανδαλουσία και συγκεκριμένα στη  Μάλαγα, το τριήμερο 12-14 Μαϊου, η οικοδέσποινα μαζί με τις Βόννη, Χαποέλ Ιερουσαλήμ και η κάτοχος του τίτλου Τενερίφη θα δώσουν «μάχη» για να κατακτήσουν την... κορυφή του BCL για το 2023.    

Η Μάλαγα κατέκτησε φέτος το Κύπελλο Ισπανίας, ενώ έγινε και η πρώτη χρονικά ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση στο Final-4 του BCL, αποκλείοντας με 2-0 τη συμπατριώτισσά της Μούρθια στα προημιτελικά. Η Μάλαγα προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «4» του BCL. H γερμανική Βόννη επικράτησε με 2-1 στην προημιτελική σειρά της γαλλικής Στρασμπούρ, ενώ η Χαποέλ Ιερουσαλήμ απέκλεισε την ΑΕΚ με 2-1. Τόσο η Βόννη, όσο και η Χαποέλ Ιερουσαλήμ προκρίνονται για πρώτη φορά στο Final-4 της διοργάνωσης.

Τέλος, η κάτοχος του τίτλου Τενερίφη έχει απίστευτη εμπειρία σε Final-4, αφού τη σεζόν 2016-17 έγιναν η πρώτη ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο του BCL, για να αναδειχτούν Κυπελλούχοι και τη σεζόν 2018-19. H Τενερίφη απέκλεισε με 2-1 τη Μανρέσα στα προημιτελικά και στη Μάλαγα θα διεκδικήσει το τέταρτο τρόπαιο BCL την ιστορία της. 

Η κλήρωση για τα ζευγάρια των ημιτελικών έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη (25/4) στην πρωτεύουσα της Costa del Sol, τη Μάλαγα. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν την Παρασκευή 12 Μαϊου, ενώ την Κυριακή (14/5) θα διεξαχθούν ο «μικρός» τελικός και ο τελικός.

Υπενθυμίζεται ότι Μάλαγα και Ιερουσαλήμ ήταν τα φαβορί για την ανάληψη της τελικής φάσης του Basketball Champions League. Πλέον, μένει να φανεί αν η Χάποελ Ιερουσαλήμ μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, θα επιλέξει του χρόνου να φύγει από το BCL και να συμμετέχει στο Eurocup.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags