BCL: Ο Προμηθέας προκρίθηκε στα προημιτελικά της προκριματικής φάσης του Basketball Champions League, αποκλείοντας σε νοκ άουτ αγώνα την αυστριακή BC Βιέννης, στην πόλη Σαμόκοφ της Βουλγαρίας. 

Στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι τους για τη νέα σεζόν, οι Αχαιοί επικράτησαν με 92-82, αν και βρέθηκαν ακόμη και στο -9 (7-16) στην 1η περίοδο. 

Με επιμέρους σκορ 28-16 στο 2ο δεκάλεπτο, η ομάδα της Πάτρας έθεσε τις βάσεις για το θετικό αποτέλεσμα που της επιτρέπει να ελπίζει στην πρόκριση στη φάση των ομίλων της κανονικής περιόδου του BCL. 

Aν ο Κολοσσός Ρόδου (σ.σ. αγωνίζεται στις 16:30 σήμερα 15/9 με την τουρκική Γκλιντ Κορφέζ (σ.σ. πρώην Μανίσασπορ) πάρει τη νίκη, τότε οι δύο ελληνικές ομάδες θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» στα προημιτελικής της προκριματικής φάσης του BCL. 

Πρώτος σκόρερ του Προμηθέα αναδείχτηκε ο Νιου Ουίλιαμς με 25 πόντους (5/10 τρίποντα) . Ο Κένταλ Κόουλμαν σημείωσε 17 πόντους μαζεύοντας και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Τζόιρντον Νίκολας είχε συγκομιδή 18 πόντους με 8 ριμπάουντ. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ των Αχαιών Σέινον Έβανς μοίρασε 12 ασίστ (!) δημιουργώντας ευκαιρίες για σκοράρισμα στους συμπαίκτες του.

Από την ομάδα της Βιέννης ο Γκραντ Σέρφιλντ πέτυχε 23 πόντους με 5/9 τρίποντα, ο Άρον Στάζιτς είχε 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ double double σημείωσε ο Μπάρα Εντζιέ με 13 πόντους και 10 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 44-35, 67-65, 92-82