«Εάν όσοι εξέφρασαν το έντονο ενδιαφέρον τους και άσκησαν την "καλόπιστη" κριτική τους για τα τεκταινόμενα στην ομάδα μας έπαιρναν εισιτήριο για τον αγώνα της Τετάρτης, την Πέμπτη το πρωί άνετα θα έσπαζα συμβόλαιο πρωτοκλασάτου παίκτη Ευρωλίγκας», έγραψε στο Facebook ο Ζουρνατσίδης, μόλις τελεσιδίκησε το σίριαλ Μαρκόπουλου. Στο χθεσινό ματς με τη Ζιέλονα Γκόρα, μαζεύτηκε στην Πυλαία αρκετός κόσμος και πάντως περισσότερος από εκείνον του περσινού EuroCup, για να μην πω περισσότερος από αυτόν που περιμένει ο Ολυμπιακός στο αυριανό ραντεβού με τη Λαμποράλ στο Φάληρο!

Δεν ξέρω βέβαια πόσοι από τους θεατές πλήρωσαν εισιτήριο και με ποιο αντίτιμο. Η ουσία είναι ότι ο θόρυβος των προηγούμενων ημερών ερέθισε αισθητήρια και ενεργοποίησε ξεχασμένα αντανακλαστικά. Νομίζω πάντως ότι η κινητοποίηση δρομολογήθηκε νωρίτερα, όταν ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε μία σειρά από κινήσεις που προδίδουν αισιοδοξία, προοδευτική σκέψη και υγεία.

Έφτιαξε πάλι καλή ομάδα μολονότι έχασε 4 βασικότατους παίκτες (Κούπερ, Μπόγρη, Τσαϊρέλη, Πέιν), ανανέωσε για άλλα 5 χρόνια τη συνεργασία με τον προπονητή του, πλεύρισε με έξυπνο τρόπο το κοινό της ομάδας και πούλησε αρκετά εισιτήρια διαρκείας, παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός σε φιλικό αγώνα με ομάδα Ευρωλίγκας (την Ούνιξ Καζάν, στο Ρέθυμνο), έδειξε ικανός να κερδίσει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης πριν αυτό διακοπεί, πάνω απ' όλα εμφανίστηκε και εμφανίζεται αδιαπραγμάτευτος στο μονοπάτι της εξυγίανσης και της ανασυγκρότησης μίας ομάδας/εταιρείας που είχε πλησιάσει τον πάτο του βαρελιού.

Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας, αυτή που στέλνει στον δρόμο του ΠΑΟΚ τον ισχυρό αλλά όχι ανίκητο Παναθηναϊκό σε νοκ άουτ αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη (και με τον Ολυμπιακό ήδη αποκλεισμένο), ισοδυναμεί με ευκαιρία μεγάλης επιστροφής του «Δικεφάλου» στο προσκήνιο. Οσο κι αν ακούγεται απίστευτο για εμάς τους παλαιότερους, πέρασαν κιόλας 15 χρόνια από την τελευταία φορά που ένα τρόπαιο στολίστηκε με μαυρόασπρη κορδέλα.

Υποψιάζομαι ότι το «παλατάκι» του Βορρά θα γνωρίσει πιένες το βράδυ του ημιτελικού του Κυπέλλου. Δεν αποκλείεται να γεμίσει κιόλας, έστω με οπαδούς δανεικούς από το ποδόσφαιρο. Εξωαγωνιστικά η νύχτα θα είναι δύσκολη για τον Μπάνε και τους συνεργάτες του, αλλά οι φύλακες έχουν γνώση.

Οσο για το EuroCup, το κοντέρ του ΠΑΟΚ γράφει 2 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, επί της Καρσίγιακα και της Ζιέλονα Γκόρα, σε έναν Ομιλο που αναδίδει -φευγαλέα, έστω- αύρα Ευρωλίγκας. Η ομάδα είναι πιο γεμάτη από την αντίστοιχη περσινή και συνεπώς πιο ανθεκτική. Οσο περισσότερο θόρυβο κάνει φέτος, στο παρκέ και στις κερκίδες, τόσο θα αυξήσει τις πιθανότητες για να επιστρέψει κάποτε στο ευρωπαϊκό σαλόνι.

Πηγή: sday.gr